A „Ezzel a Windows Installer csomaggal kapcsolatos probléma” hiba elhárítása

A Windows Installer csomag hibaüzenetének megszerzése nem szokatlan eset a Microsoft Windows rendszerben. Bár a problémát nehéz pontosan meghatározni, ez a Windows Installer csomagprobléma, amelyet néha 1722-es hibának is neveznek, nem okozza a pánikot, és egy kicsi, bár bosszantó számítógépes probléma.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


Hogyan jelennek meg a Windows Installer csomag hibái

A Windows Installer csomaghibák gyakran a következők egyikeként vagy többek kombinációjaként jelennek meg a rendszer figyelmeztető üzenetében.

  • A Windows Installer szolgáltatás nem érhető el.
  • 1722 HIBA A Windows Installer csomaggal van probléma. A telepítés részeként futtatott program nem a várt módon fejeződött be.
  • A Windows Installer szolgáltatást nem sikerült elindítani.
  • Nem sikerült elindítani a Windows Installer szolgáltatást a Helyi számítógépen. 5. hiba: A hozzáférés megtagadva.

Alengo / E + / GettyImages


A Windows Installer csomag hibáinak oka

Amikor figyelmeztetést vagy figyelmeztető üzenetet kap, amely arról tájékoztatja, hogy probléma van a Windows Installer csomaggal, ez általában azt jelenti, hogy egy program nem megfelelően működik. Ennek oka lehet egymásnak ütköző programok vagy alkalmazások, vírusok vagy rosszindulatú programok fertőzése, a futó alkalmazások áramellátásához elegendő rendszermemória hiánya vagy grafikus illesztőprogram hiba.

A Windows Installer csomag hibáit a látszólag véletlenszerű rendszerhibák is okozhatják, amelyek mögött egyáltalán nincs nagyobb probléma.


A Windows Installer csomaggal kapcsolatos problémák megoldása

Íme néhány a legjobb tennivaló, amikor a Windows számítógép azt mondja, hogy probléma van a Windows Installer csomaggal.

  1. Indítsa újra a számítógépet. A Windows újraindítása számos problémát megoldhat, beleértve a Windows Installer csomag hibáit is.

  2. Frissítse a Windows rendszert. A Windows frissítés végrehajtása során az eszköz a frissítési folyamat során átvizsgálja az esetleges konfliktusokat. A frissítési folyamat az operációs rendszert és az illesztőprogramokat is frissíti, amelyek kijavíthatják a Windows Installer csomag hibáját.

  3. Frissítse a Windows alkalmazásokat. Ha még nem frissítette az alkalmazásokat a számítógépén, itt az ideje. Az új funkciók hozzáadása mellett az alkalmazásfrissítések javíthatják a biztonságot és eltávolíthatják a rendszerütközési hibákat is.

  4. Futtasson egy Windows hibaelhárítót. Menj beállítások > Frissítés és biztonság és futtassa a Program-kompatibilitás hibaelhárítót és a Windows Store alkalmazások hibaelhárítóját. Mind a beolvasás, mind azoknak az alkalmazásproblémáknak a megoldása, amelyek miatt ez a hibaüzenet jelentkezik.

  5. Javítsa meg az alkalmazást. Windows 10 és Windows 8 rendszeren kattintson a jobb gombbal egy alkalmazás ikonjára vagy csempére, és válassza a lehetőséget Több > Az alkalmazás beállításai > Javítás. Ez csak az alkalmazást ellenőrzi, és kijavítja a kódolás hibáit.

    Windows 7 rendszeren válassza a lehetőséget Control Panel > Uninstall a program, kattintson a jobb gombbal egy alkalmazás nevére, majd válassza a lehetőséget Változtat > Javítás.

    A Javítás lehetőség nem minden alkalmazásnál jelenik meg.

  6. Állítsa vissza az alkalmazást. Az alkalmazás visszaállítása lehetővé teszi annak frissítését anélkül, hogy teljesen törölné és újratelepítené. A folyamat megoldhatja a tapasztalt problémákat.

    Ehhez kattintson a jobb gombbal az alkalmazás ikonjára, és válassza a lehetőséget Több > Az alkalmazás beállításai > vissza. Az opció közvetlenül a Javítás opció alatt található.

    Az alkalmazás visszaállítása törli az összes helyi adatot.

  7. Telepítse újra az alkalmazást. Ha tudja, hogy mely alkalmazás okozta az ütközést, távolítsa el, majd telepítse újra, mert telepítése sérülhetett, vagy fontos fájlt törölhettek.

  8. Tiltsa le néhány induló alkalmazást. Rengeteg Windows alkalmazás fut automatikusan indításkor. Bizonyos dolgokra ez kényelmes. A legtöbb számára lelassítja a számítógépet. Kapcsolja ki azokat, amelyeket nem szeretne.

  9. Futtassa a Lemezkarbantartást. Az egyszerű lemeztisztítás jó PC-karbantartás, emellett helyet szabadít fel, és segíti a Windows zökkenőmentes futtatását. Ez segíthet a programok, például a telepítők hatékonyabb futásában is.

  10. Ellenőrizze, hogy fut-e az Installer Service. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a lehetőséget futás, belép Services.msc, és nyomja meg a gombot belép. Kattintson duplán a A windows Installer ikont, és állítsa a Windows Installer Indítási típusát Kézikönyv. Válassza ki a Rajt, Majd válassza ki OK.

  11. Regisztrálja újra a Windows Installer alkalmazást. Windows 10 és Windows 8 rendszerben nyissa meg a Start menüt, és gépelje be futás. Windows 7 rendszerben nyissa meg a Start menüt, majd válassza a lehetőséget Minden program > kiegészítők > futás. Az futás párbeszédpanelen írja be msiexec / unregister és válassza ki a OK. Ezután tegye ugyanezt újra, de ezúttal lépjen be msiexec / regserver és válassza ki a OK.