Egyszerű javítás sok Xbox One probléma esetén

Az Xbox One folyamatosan a kezdőképernyőre tör, amikor játékot vagy alkalmazást tölt be? Számos probléma okozhat ilyen típusú problémát, többek között az Xbox One lefagy, nem tölt be játékokat vagy nem működik. Ezeknek a problémáknak ugyanazok az okai és megoldásai.

A cikkben található utasítások minden Xbox One modellre vonatkoznak, beleértve az Xbox One X és az Xbox One S modelleket is.

Web 


Mi okozza az Xbox One összeomlását?

Íme néhány ok, amiért az Xbox One nem működik:

  • A háttérfolyamatok megakadályozzák a szoftver indítását.
  • A szoftver nincs megfelelően telepítve.
  • A merevlemezen lévő alkalmazásadatok sérültek.
  • Egy játék vagy szolgáltatás kiszolgálója nem működik.

Hogyan javítsunk ki egy Xbox One-ot, amely összeomlik a kezdőképernyőn

Próbálja ki ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy az Xbox One játék vagy alkalmazás megfelelően működjön:

  1. Kapcsolja be az Xbox One áramellátását. Az Xbox One újraindítása ugyanabból az okból működik, mint a PC újraindítása a számítógépes problémákat. A merevlemez elakad a folyamatoktól, annál hosszabb ideig fut, ami megakadályozhatja a játékok és alkalmazások betöltését. A rendszer frissítése mindezeket a folyamatokat lezárja, így a CPU tiszta lappal rendelkezik.

  2. Ellenőrizze, hogy leáll-e az Xbox Live. Néha a rendszer funkcióit az Xbox Live befolyásolja. Látogasson el a Microsoft Xbox Live Status weboldalra, és ellenőrizze, hogy az Ön által használt szolgáltatás nem működik-e.

  3. Távolítsa el az Xbox One alkalmazást. Ha problémája van egy adott játékkal vagy alkalmazással, törölje és telepítse újra. Keresse meg a tartalmat az alkalmazáslistában, majd nyomja meg a gombot FŐOLDAL gombot és válassza ki Uninstall. Ha végzett, lépjen a könyvtárában található eltávolított alkalmazásokhoz az újratelepítéshez. Várja meg a játék vagy alkalmazás telepítését, és ellenőrizze, hogy a probléma kijavult-e.

    A rendszerfrissítések néha problémákat okozhatnak egyes játékokban és alkalmazásokban. Ellenőrizze az interneten, hogy más embereknek is vannak-e ugyanolyan problémái, hogy kitalálják, mi legyen a következő lépés. 

  4. Törölje a helyi játékadatokat. Ha alkalmazásadatai vagy játékmentési adatai sérültek, törölje őket, és töltse le újra a felhőből. Az utasításokat lásd az alábbi szakaszban.

  5. Ellenőrizze az Xbox One Wi-Fi kapcsolatát. A Wi-Fi-re támaszkodó játékok és alkalmazások nem működhetnek, ha gyenge az internetkapcsolat.

  6. Frissítse az Xbox One szoftvert. Ha lehetséges, frissítse a konzolt a lehetséges firmware-problémák megoldásához.

  7. Szervizelje az Xbox One szolgáltatást. Ha a fenti lépések nem oldják meg a problémákat, előfordulhat, hogy javításra el kell küldenie a konzolt. Vagy hívja az 1-800-4MY-XBOX telefonszámot (az Egyesült Államokban), vagy keresse fel az Xbox támogatási weblapját.

    Regisztrálhatja Xbox One készülékét a Microsoft webhelyén, hogy felgyorsítsa a technikai támogatást azokra a kérdésekre, amelyekre továbbra is garancia vonatkozik.


Az Xbox One játékadatok törlése

A sérült játékfájlok eltávolítása és cseréje:

  1. Nyomja meg a FŐOLDAL gombot az Xbox One vezérlőjén, és lépjen a következőre: Saját játékok és alkalmazások > Az összes > Játékok.

  2. Jelölje ki a játékot vagy alkalmazást, majd nyomja meg a gombot FŐOLDAL gombot.

  3. Válasszon Játék és kiegészítők kezelése > Mentett adatok.

  4. Válasszon Mindet törölni a helyi játékadatok eltávolításához.

  5. Indítsa újra az Xbox One-t, és szinkronizálja újra az adatokat a felhőből.