Az Excel (XLSX és XLS) konvertálása PDF formátumra

Az Excel fájlokat PDF formátumúra konvertálhatja sokféleképpen. Az ilyen típusú átalakítás egyik oka az, hogy az Excel fájlt kényelmesebb megnyitni és olvasni más számítógépeken, telefonokon és táblagépeken anélkül, hogy táblázatos programot vagy alkalmazást kellene telepíteni.

Ezenkívül az Excel fájlokhoz egy speciális programra van szükség az olvasáshoz és a szerkesztéshez, így nehéz lehet megosztani az ilyen dokumentumokat olyan emberekkel, akik nem rendelkeznek a szükséges szoftverrel. A PDF formátum azonban sokkal mindenütt elérhetőbb, így mindaddig, amíg a számítógépre telepítve van egy PDF-megjelenítő, a fájlt táblázatkezelő / -szerkesztő nélkül is megtekintheti.

Az XLSX vagy XLS formátumban maradt Excel fájlok 100% -ban szerkeszthetők az Excel vagy más hasonló táblázatkezelő program (pl. OpenOffice Calc és LibreOffice Calc) segítségével, a PDF-ek azonban nem. Bár vannak PDF szerkesztők, ezek általában nem működnek olyan jól, mint a nyers fájl szerkesztése.


Microsoft Excel

Ha Excel dokumentumokkal dolgozik, jó eséllyel már rendelkezik az Excel programmal a számítógépén. Ha igen, akkor könnyen konvertálhatja az XLS-t PDF-be, vagy az újabb XLSX-t PDF-be.

Ezek az utasítások az Excel 2019, 2016, 2013, 2010 és az Excel for Microsoft 365 verzióira vonatkoznak.

Exportálás Windows PC-n

A Windows felhasználók az Excel dokumentumokat konvertálhatják PDF formátumba a Export menü:

  1. Nyissa meg a filé > Export menüben.

  2. Válasszon PDF / XPS létrehozása.

  3. Ellenőrizze még egyszer PDF (* .pdf) mellett van kiválasztva Mentés típus. A másik lehetőség egy XPS fájl készítése.

    Excel fájl konvertálása PDF-be (Windows).

    Választhatja ezt az időt a PDF elkészítése előtt néhány speciális beállítás engedélyezésére vagy letiltására. Bemenni Opciók a mentés párbeszédpanelen olyan dolgokat végezhet, mint például csak bizonyos oldalak exportálása PDF-be, az összes munkalap exportálása és egyebek.

  4. Válasszon Közzétesz hogy az Excel fájlt PDF-be mentse.

Exportálás Mac-en

Ha Mac számítógépet használ, akkor PDF fájlt készíthet Excel fájlból a Mentés másként menüpontot.

  1. Ugrás filé > Mentés másként egy előugró ablak megnyitásához az Excel dokumentum mentéséhez.

  2. Mellett Fájlformátum, az ablak alján válassza a lehetőséget PDF.

    Excel fájl konvertálása PDF-be (Mac).

    Vegye figyelembe a formátum kiválasztása legördülő mező alatti lehetőségeket. Választhatsz Munkafüzet or lap vagy a teljes munkafüzet konvertálása PDF-be (az összes lap, amelyben vannak adatok), vagy csak a most nyitott lap.

  3. választ Megtakarítás hogy az Excel fájlt PDF-fé konvertálja Mac számítógépén.


Online átalakítók

Az Excel PDF formátumban történő mentésének másik lehetősége a fájlkonverter használata. Mivel az XLS és az XLSX fájlok dokumentumok, használhat egy ingyenes dokumentumfájl-átalakítót.

Még vannak olyan online Excel-PDF átalakítók, amelyek még könnyebbé teszik az Excel-dokumentumok mentését PDF-formátumba, és mivel bármilyen webböngészővel működnek, bármilyen operációs rendszeren konvertálhatják az Excel-t PDF-be.

Néhány kedvencünk a Smallpdf, az iLovePDF, a Soda PDF és az Online2PDF.

Egy másik, ami nekünk tetszik, az alábbiakban látható, a FileZigZag. Töltse fel oda az Excel fájlt, és válassza a lehetőséget PDF mint a kimeneti formátum. Válassza a lehetőséget Indítsa el az átalakítást konvertálni az Excel fájlt PDF-be és letölteni a letöltési linket.

A FileZigZag használata az XLSX konvertálásához PDF Online formátumba.


"Nyomtatás" PDF-be

Ha még nincs telepítve az Excel, akkor is elmentheti az XLSX vagy XLS fájlt PDF-be a Microsoft ingyenes Excel Viewer programjával. Mivel azonban az Excel Viewer csak Excel fájlmegjelenítő (nem szerkesztő), telepítenie kell egy másik programot, hogy támogassa a PDF konvertálást.

Ennek egyik módja az ingyenes PDF nyomtató. A PDF nyomtatók úgy működnek, hogy „kinyomtatják” a dokumentumot PDF-be, ami egyszerű módja az Excel-fájl elküldésének a PDF-átalakítóba, amely után a program elmenti PDF-formátumba.

  1. Nyissa meg az Excel Viewer alkalmazást, és válassza ki a PDF-be konvertálni kívánt Excel fájlt.

  2. A kiválasztáshoz használja a program bal felső sarkában található gombot Nyomtatás.

  3. Cserélje ki a nyomtatót a melletti legördülő menüből név hogy a telepített PDF nyomtató legyen.

    Az MS Excel Viewer használata a Foxit Reader PDF nyomtatóval az XLSX konvertálásához PDF-be.

    Példánkban választhatunk Foxit Reader PDF nyomtató a legördülő menüből.

  4. Végezze el a kívánt változtatásokat a nyomtatási beállításokban, például nyomtasson bizonyos számú oldalt, majd válassza ki OK a PDF nyomtatószoftver, ebben az esetben a Foxit Reader elindításához.

    Egyes PDF nyomtatók további utasításokkal nyitják meg a programot, mások pedig más felszólítások nélkül elmentik a PDF fájlt.

  5. Ez az - létrehozott egy PDF fájlt az Excel dokumentumból!