A Firefox fájlletöltési beállításainak módosítása a Névjegy oldalon: config

A fájlok letöltése a Firefox böngészőn keresztül meglehetősen egyszerűnek tűnik. Kattintson egy linkre, esetleg kiválasztja a fájl mentési helyét, és megvárja, amíg a fájlátvitel befejeződik. Jobban kontrollálhatja ezt a folyamatot, mint valószínűleg felismeri, mivel a böngésző lehetőséget nyújt a letöltéssel kapcsolatos beállítások módosítására a Firefoxban: a letöltés helyének megváltoztatása, a bővítmények megjelenítése és még sok más.

Ez a cikk csak a Mozilla Firefox böngészőt futtató felhasználók számára készült.


Hozzáférés a About: config felülethez

Ezeket a módosításokat a kulisszák mögött hajthatja végre a Firefox: config beállításain keresztül, és az alábbiakban bemutatjuk, hogyan történik.

A about: config felület nagyon hatékony, és a benne végrehajtott néhány módosítás komoly hatással lehet mind a böngészőjére, mind a rendszer viselkedésére. Óvatosan haladjon tovább.

  1. Először nyissa meg a Firefox böngészőt, és írja be a következő szöveget a böngésző címsorába: about: config. Ezután nyomja meg a belép kulcs. Most figyelmeztető üzenetet kell látnia, amely kijelenti, hogy ez érvénytelenítheti a jótállást. Ha igen, nyomja meg a gombot Óvatos leszek, megígérem!

  2. A Firefox-beállítások listájának meg kell jelennie az aktuális fülön. Ban,-ben Keresés a megadott mezőbe írja be a következő szöveget: böngésző letöltése. Az összes letöltéssel kapcsolatos választásnak láthatónak kell lennie.

    A logikai típusú preferenciák értékének módosításához egyszerűen kattintson rá duplán az azonnali váltáshoz igaz or hamis. Egy egész vagy karakterlánc típusú preferencia értékének módosításához kattintson duplán rá, és írja be a kívánt értéket az előugró párbeszédpanelen.

    A következő beállítások diktálják a Firefox letöltéssel kapcsolatos viselkedését, és ennek megfelelően módosíthatók.

  3. browser.download.animateNotifications

    Típus: logikai

    Alapértelmezett érték: igaz

    Összefoglaló: Amikor a igaz, a Letöltések gomb (lefelé mutató nyíl ikonnal ábrázolva) a Firefox fő eszköztárában animálttá válik, miközben egy vagy több fájl letöltődik. Ez az animáció egy miniatűr folyamatjelzőt tartalmaz.

  4. browser.download.folderList

    Típus: egész szám

    Alapértelmezett érték: 1

    Összefoglaló: Ha ez értéke 0, A Firefox a böngészőn keresztül letöltött összes fájlt a felhasználó asztalára menti. Ha beállítva 1, A Firefox ezeket a letöltéseket a Letöltések mappában tárolja. Ha beállítva 2, A Firefox ismét felhasználja a legutóbbi letöltéshez megadott helyet.

  5. browser.download.hide_plugins_without_extensions nélkül

    Típus: logikai

    Alapértelmezett érték: igaz

    Összefoglaló: Ha egy adott bővítményhez nincs társítva egy vagy több fájlkiterjesztés, a Firefox nem sorolja be opcióként, amikor felszólítja, hogy mi legyen a teendő egy letöltött fájlnál. Ha azt szeretné, hogy az összes beépülő modul megjelenjen a Letöltési műveletek párbeszédpanelen, még azok is, amelyek nem tartalmazzák a fájl kiterjesztését, akkor módosítsa a beállítás értékét hamis.

  6. browser.download.manager.addToRecentDocs

    Típus: logikai

    Alapértelmezett érték: igaz

    Összefoglaló: Csak a Windows operációs rendszert futtató felhasználókra vonatkozik, a Firefox az összes nemrégiben letöltött fájlt hozzáadja az operációs rendszer Legutóbbi dokumentumok mappájához. Annak megakadályozása érdekében, hogy a letöltött fájlok hozzáadódjanak ehhez a mappához, állítsa a beállítás értékét hamis értékre.

  7. browser.download.manager.resumeOnWakeDelay

    Típus: egész szám

    Alapértelmezett érték: 10000

    Összefoglaló: A Firefox folytathatja a szüneteltetett fájlletöltéseket. Ennek a beállításnak ezredmásodpercekben mért értéke határozza meg, hogy a böngészőnek meddig kell várnia, miután a számítógép visszatér hibernált vagy alvó üzemmódból, hogy megpróbálja folytatni a szüneteltetett letöltéseket.

  8. browser.download.panel.shown

    Típus: logikai

    Alapértelmezett érték: hamis

    Összefoglaló: Amikor letöltés vagy több letöltés zajlik, a Firefox csak akkor jelenik meg az előugró panelen, amely részletezi az egyes fájlok továbbításának folyamatát, hacsak proaktívan nem kattint a Letöltések gombra a böngésző eszköztárában. Ha azonban ennek a beállításnak az értékét állítja be igaz, ez a panel automatikusan megjelenik, a fő böngészőablak egy részét átfedve, amint a letöltés megkezdődik.

  9. browser.download.saveLinkAsFilenameTimeout

    Típus: egész szám

    Alapértelmezett érték: 4000

    Összefoglaló: A legtöbb letöltés fájlneve megegyezik a letöltés URL-jével. Erre példa lehet a http://browsers.lifewire.com/test-download.exe. Ebben az esetben a fájlnév egyszerűen test-download.exe és ilyenként mentésre kerülne a merevlemezre, ha a fájl letöltését választanánk. Egyes webhelyek azonban a Content-Disposition fejlécmezővel adják meg az URL-ben találhatótól eltérő fájlnevet. Alapértelmezés szerint a Firefox 4000 milliszekundum (4 másodperc) időtartamra kéri ezt a fejlécet. Ha ez alatt az időkereten belül nem szerzi be a Tartalom-Disposition értéket, időkorlát következik be, és a böngésző az URL-ben megadott fájlnévhez folyamodik. Ha szeretné meghosszabbítani vagy lerövidíteni az idő bekövetkezését, akkor egyszerűen módosítsa a beállítás értékét.

  10. browser.download.show_plugins_in_list

    Típus: logikai

    Alapértelmezett érték: igaz

    Összefoglaló: A fent leírt browser.download.hide_plugins_without_extensions beállításhoz hasonlóan ez a bejegyzés is befolyásolja a Firefox Letöltési műveletek párbeszédpanelének viselkedését. Alapértelmezés szerint a társított fájltípusok és az elérhető műveletek minden telepített plugin mellett megjelennek. Ha el akarja fojtani ezt a képernyőt, módosítsa a beállítás értékét erre: hamis.

  11. browser.download.useDownloadDir

    Típus: logikai

    Alapértelmezett érték: igaz

    Összefoglaló: Amikor a letöltés a Firefoxon keresztül kezdődik, a fájl a fent leírt, a browser.download.folderList beállításban megadott helyre kerül mentésre. Ha azt szeretné, hogy a letöltés megkezdésekor minden alkalommal kérjen egy helyet, módosítsa a beállítás értékét erre: hamis.

    .