A Force Quit használata a Mac-alkalmazások leállításához

A legjobbakkal történik meg; egy alkalmazás egyszerűen nem reagál a bemenetre. Előfordulhat, hogy nem tud hozzáférni az alkalmazás menüihez, vagy az alkalmazás egyszerűen lefagyottnak tűnik. Néha még a SPOD-t (Spinning Pinwheel of Death) is látni fogja, ami arra utal, hogy az alkalmazás lefagyott, vagy legalábbis letette a telefont arra, hogy várjon valamit.

Ha minden egyéb nem sikerül, akkor a Kényszerített kilépés opcióval megszüntetheti a szélhámos alkalmazást, és visszaadhatja a vezérlést a Mac számítógépére.

Coyote Moon, Inc.


Hogyan kényszerítheti az alkalmazás kilépését

Az alkalmazás kényszerített bezárásának többféle módja van. Csak a két legegyszerűbb módszert soroljuk fel itt, mert az egyik vagy a másik szinte mindig működni fog.

Kényszer kilépni a dokkból

Minden Dock ikon képes megjeleníteni a kontextus szerinti menüket, amelyek segítségével vezérelheti vagy információkat szerezhet az alkalmazásról vagy az ikonok által képviselt fájlokról. A jobb egérgombbal kattintva megtekintheti a kontextus szerinti menüket a Dokk ikonra.

Amikor egy alkalmazás már nem reagál a felhasználói bevitelre, a Kikényszerítés kikapcsolása opció elérhető lesz a Dock ikonjának kontextuális menüjében. Egyszerűen kattintson a jobb gombbal az alkalmazás ikonjára a Dockon, és válassza a lehetőséget Kényszer kilépni az előugró menüből.

Kényszerített kilépés az Apple menüből

A alma A menüben van egy Kényszer kilépés opció is. A Dock módszerrel ellentétben a Force Quit opció elérhető a alma A menü megnyit egy ablakot, amely felsorolja az összes futó felhasználói alkalmazást. Azt mondjuk, hogy "felhasználói alkalmazások", mert ebben a listában nem láthatja azokat a háttéralkalmazásokat, amelyeket a rendszer önállóan futtat.

Kényszeríteni az alkalmazás kilépését a alma menü:

  1. választ Kényszer kilépni tól alma menüben.
  2. Kattintson a futó alkalmazások listájából arra az alkalmazásra, amelyre kényszeríteni kívánja a Kilépést.
  3. Kattints Kényszer kilépni.
  4. Megkérdezik, hogy valóban, valóban ki akarja-e kényszeríteni az alkalmazás bezárását. Kattintson a gombra Kényszer kilépni.

Ennek eredményeként a kiválasztott alkalmazás leáll és bezár.