A Twitch használata a Chromecasttal

A Chromecast használata kényelmes módja annak, hogy vezeték nélkül küldje el a Twitch-streameket egy eszközről, például okostelefonról vagy táblagépről a tévéképernyőre. Egyes okostévék beépített Chromecast kompatibilitással rendelkeznek, míg mások Chromecast hardverkulcs vásárlását igénylik. Itt van, amit tudnia kell arról, hogyan nézheti meg a Twitchet a tévében a Chromecast segítségével.

A tévé menürendszerének vagy kézikönyvének meg kell határoznia, hogy támogatja-e a Chromecast streaminget vagy sem.


Hogyan lehet rángatni a tévére a Chromecast segítségével

A Chromecast használata a média közvetítéséhez meglehetősen egyszerű és nagyon minimális beállítást igényel, azon túl, hogy bekapcsolja az eszközeit, és megbizonyosodjon arról, hogy mindegyikük ugyanahhoz a Wi-Fi-hez csatlakozik.

  1. Kapcsolja be a Chromecast-kompatibilis okostévét. Ha Chromecast hardverkulcsot használ, ellenőrizze, hogy az be van-e dugva.

  2. Nyisd ki Rángatózik Android vagy iOS intelligens eszközén.

  3. Érintse meg a Öntvény ikonra az alkalmazás tetején.

    A Cast ikon úgy néz ki, mint egy tévéképernyő, amelyről sugárzási jel jön ki.

  4. Koppintson a képernyő nevére. Az Öntvény az ikonnak folytonos fehérre kell váltania, amikor csatlakoztatva van, és a tévékészüléken megjelenik az üzenet, amely jelzi, hogy készen áll a közvetítésre.

    Az intelligens TV neve valószínűleg csak betűk és számok sorozata lesz, míg a Chromecast-kulcs neve "Chromecast" lesz.

  5. Koppintson a Twitch közvetítésre a Twitch alkalmazásban, hogy automatikusan lejátszhassa a tévében.

    Használhatja a Twitch alkalmazást az élő közvetítések megváltoztatására és a Twitch csevegésekben való részvételre, vagy teljes egészében bezárhatja az alkalmazást, ha szeretné.


Hogyan továbbíthatjuk a Twitchet a TV-re a Google Chrome-on keresztül

Ha nincs iOS vagy Android okostelefonja vagy táblagépe, amelyre telepítve lenne a Twitch alkalmazás, akkor a Twitch TV-t is leadhatja a számítógépén lévő Google Chrome használatával.

  1. Nyisd ki Google Chrome számítógépén keresse fel a Twitch webhelyét, és kezdje el nézni a közvetítést a szokásos módon.

    Győződjön meg arról, hogy a számítógép és az okostévé vagy a Chromecast hardverkulcs ugyanazt a Wi-Fi hálózatot használja.

  2. Vigye az egérmutatót a videolejátszó fölé, hogy több lejátszási gomb jelenjen meg, majd kattintson a gombra Öntvény ikonra.

  3. Kattintson a Chromecast hardverkulcs vagy az okostévé nevére.

  4. A Twitch közvetítésnek el kell kezdenie a tévé lejátszását. Egy kék Öntvény ikonnak meg kell jelennie a Google Chrome eszközsorán.


Hogyan lehet Twitchet nézni a tévében Chromecast nélkül

Míg a Chromecast egy hasznos technológia, amelyet a telefonokról és táblagépekről érkező Twitch-közvetítés nagyobb képernyőn történő megtekintésére használnak, nem ez az egyetlen módja annak, hogy a kedvenc Twitch-adatfolyamot a tévében nézze meg.

Itt van néhány alternatíva a Twitch TV Chromecasttal történő közvetítésére.

  • Használja a Twitch TV alkalmazást: Ha az intelligens tévé támogatja az alkalmazásokat, akkor valójában rendelkezhet natív Twitch alkalmazással, amely felhasználható bejelentkezéshez és az adások natív megtekintéséhez hasonlóan a Netflix és a Disney + TV alkalmazásokhoz.
  • Ellenőrizze a Blu-ray lejátszót: Számos modern Blu-ray és DVD lejátszó tartalmaz alkalmazásokat a tartalom streamingjéhez, és a tiédbe telepítve lehet egy Twitch TV alkalmazás.
  • Használja Xboxját vagy PlayStationjét: A Microsoft és a Sony videojáték-konzoljai egyaránt tartalmaznak Twitch alkalmazásokat, amelyekkel a Twitch megtekinthető. Ezekkel az alkalmazásokkal akár a Twitchre is sugározhat az Xbox One és a PlayStation 4 konzolokról.
  • Az Apple TV használata: Az Apple TV streaming mezőben van egy natív Twitch alkalmazás, amelyet streamek megtekintésére használhat. Alternatív megoldásként Twitch-felvételeket is küldhet iOS-eszközéről az Apple TV-re.
  • Használjon intelligens TV webböngészőt: Számos tévében, média dobozban és videojáték-konzolban van egy webböngésző alkalmazás, amely felhasználható az élő közvetítések megtekintésére a Twitch webhelyén keresztül.
  • Használjon HDMI-kábelt: Ha minden egyéb nem sikerül, akkor HDMI-kábel segítségével mindig kivetítheti készüléke képernyőjét a TV-készülékéhez. Szüksége lehet további adapterekre vagy hardverkulcsokra, a készülékétől függően, de ez nagyon megbízható módszer, ha rendelkezik a berendezéssel.