A Google Play Áruház hibáinak megoldása

Amikor alkalmazásokat vagy játékokat tölt le a Google Playről, időnként hibák léphetnek fel. A Google Play Áruház hibái akkor fordulnak elő, ha problémája van eszközével, internetkapcsolatával vagy a Google Play szolgáltatásokkal.

A cikk utasításai minden okostelefonra és táblagépre vonatkoznak, amelyek Android 6.0 (Marshmallow) vagy újabb verziót futtatnak, de néhány lépés kissé eltérhet az eszköz modelljétől függően.


A Google Play Áruház hibáinak okai

Mielőtt elkezdené a Google Play hibák elhárítását, keresse fel a Downdetector.com webhelyet, és nézze meg, hogy más felhasználók jelentik-e a Google Play problémáit. Ha igen, akkor a probléma valószínűleg a Google Play Szolgáltatásoké, és hamarosan megoldódik.

Gyakran kap egy hibakódot, amely jelzi a hibát. Az alábbiakban felsoroljuk a Google Play gyakori hibakódjait és azok jelentését:

  • hiba 944: A Google szerverei kapcsolódási problémákkal küzdenek, várjon, amíg a probléma elhárul.
  • 919 hibák, 101, 923és 921: Az eszközön nincs szabad hely. Hely törléséhez töröljön néhány alkalmazást. Fontolja meg a zene, a képek és a videók felhőalapú tárolására történő átállítását.
  • hiba 481: Google-fiókját hiba miatt leállítottuk. Az egyetlen megoldás az, hogy törölje és létrehozzon egy újat.
  • hiba 927: Ez a hibakód akkor jelenik meg, amikor letölt egy alkalmazást, miközben a Google Play alkalmazás frissül. Várjon, amíg a frissítés telepítése befejeződik, majd próbálja újra a letöltést.
  • F-BPA-09 hiba: Ezt a letöltési hibát a Google vagy maga az alkalmazás okozta problémák okozzák. A (z) oldal megnyitásával törölje a Play Áruház alkalmazás gyorsítótárának adatait beállítások > Apps > Mind > Google Szolgáltatások Keretrendszer.
  • hiba 505: Hasonló alkalmazások próbálják elérni ugyanazokat az engedélyeket. Ez csak az Android régebbi verzióival van probléma. Törölje a gyorsítótárat az alkalmazás beállításain keresztül, és telepítse a legújabb Android-frissítést a probléma megelőzése érdekében.
  • DF-DLA-15 hiba: Ez a kód az alkalmazásfrissítésekre vonatkozik. A hiba kijavításához törölje a Play Áruház alkalmazás gyorsítótárát.
  • hiba 103: Az eszközöd nem kompatibilis a letöltött alkalmazással. A Google Play általában nem engedélyezi az inkompatibilis alkalmazások letöltését, de néha igen. Előfordulhat, hogy hibásan is megkapja ezt a kódot. Frissítsen a Google Play és az Android legújabb verzióira.
  • hiba 491: Műszaki probléma miatt nem lehetséges letöltés vagy frissítés. Próbálja meg eltávolítani, majd újra hozzáadni Google-fiókját az eszközéhez.
  • hiba 403: Ez a hiba akkor fordul elő, amikor ugyanazt az alkalmazást különböző Google-fiókok segítségével tölti le egyetlen eszközön. Jelentkezzen be abba a Google-fiókba, amellyel eredetileg vásárolta az alkalmazást, és távolítsa el, mielőtt letöltötte a másik fiókjával. Lehetséges, hogy törölnie kell a Play Áruház keresési előzményeit is Beállítások Play Áruház > Keresési előzmények törlése.
  • hiba 911: Ez a kód a Wi-Fi kapcsolat problémáját jelzi, vagy törölnie kell az adatgyorsítótárat. Ha hitelesítési követelményekkel rendelkező hotspotot használ, jelentkezzen be újra.
  • 941 hibák, 504, 495, 413, 406, 110, rh01és rpc: aec: 0: Ezek a hibák különböző okokból fordulnak elő, de mindegyikhez ugyanazt a javítást kell megadni. Először törölje a gyorsítótárat. Ha ez nem oldja meg a problémát, használjon másik Google-fiókot.

Új Google-fiók hozzárendelése az eszközhöz kompatibilitási problémákat okozhat egyes alkalmazásokkal, ezért előfordulhat, hogy újra kell telepítenie az alkalmazásokat, mielőtt megfelelően működnek.


A Google Play áruház hibájának kijavítása

Nem mindig lát kódot, amikor a Google Play váratlanul leáll vagy rosszul viselkedik, ezért előfordulhat, hogy néhány hibaelhárítást kell végrehajtania az alapvető probléma azonosításához. Ha a Google Play hibásan működik anélkül, hogy hibaüzenetet küldene, rengeteg stratégiát próbálhat meg újra működtetni.

A Google Play Android-eszközökre van optimalizálva. Bár lehetséges a Google Play telepítése az Amazon Fire táblagépekre és iOS-eszközökre, a következő stratégiák javíthatják a Google Play Áruház hibáit.

  1. Indítsa újra a készüléket. Meglepően sok probléma megoldásához kapcsolja ki és kapcsolja vissza az eszközt.

  2. Kényszerítve zárja be a Google Play Áruházat. A Google Play leállítása:

    Nyissa meg a beállítások, majd érintse meg Apps.

    Keresse meg és koppintson a elemre Google Play Áruház.

    Érintse Kényszer leállítása.

  3. Váltson repülőgép üzemmódot. Bár nem világos, miért, sok felhasználó szerint a repülőgép üzemmód be- és kikapcsolása korrigálja a Google Play viselkedését. Csúsztassa lefelé a képernyőt, és koppintson a Repülőgép kétszer.

  4. Kapcsolja be a Wi-Fi-t. Kapcsolja ki néhány másodpercre a Wi-Fi-t, majd kapcsolja be újra. Húzza ujját lefelé a képernyőn, és koppintson a ikonra W-Fi ikon kétszer.

  5. Állítsa vissza az útválasztót. Ha problémái vannak más webalkalmazásokkal, probléma lehet az internetkapcsolattal.

  6. Vegye ki az SD-kártyát. Az SD-kártyák problémákat okozhatnak a Google Playen, ha nincs megfelelően beállítva. Távolítsa el az SD-kártyát, és helyezze vissza, ha kész.

  7. Törölje a Google Play Áruház gyorsítótárát. A Google Play gyorsítótárának törlése:

    Ugrás beállítások > Apps > Google Play Áruház, majd érintse meg Tároló.

    Érintse A gyorsítótár törlése.

  8. Törölje a Google Play Áruház adatait. Kövesse a fenti lépéseket, de érintse meg a gombot Adatok törlése helyette. Ezután jelentkezzen be, és végezze el újra a kezdeti beállítási folyamatot.

  9. Törölje a Google Play Services gyorsítótárát és adatait:

    Ugrás beállítások > Apps > Google Play szolgáltatások, Koppintson a Tároló, majd érintse meg A gyorsítótár törlése.

    Érintse Kezelje a helyet, majd érintse meg Minden adat törlése.

  10. Ellenőrizze a letiltott alkalmazásokat. A Google Play más alkalmazások futtatásától függ, amelyek közül néhány véletlenül letiltható. Menj beállítások, lapozzon az Alkalmazások listán, és keressen alkalmazásokat a mozgássérült mellettük.

    Érintse meg mindegyiket, majd érintse meg a elemet engedélyezése az alkalmazás információs oldalán, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  11. Tiltsa le a proxy szervert / VPN-t. Ha virtuális magánhálózatot vagy bármilyen más típusú proxykiszolgálót használ, kapcsolja ki.

  12. Ellenőrizze a rendszer dátum- és időbeállításait. A pontatlan dátumbeállítások ütközést okoznak a Google szervereivel, ezért navigáljon ide beállítások és érintse meg Dátum idő.

    Érintse Automatikus dátum és idő.

    Megkérdezhetik, hogy szeretné-e használni az éppen csatlakoztatott hálózat vagy az eszköz belső GPS-jének által biztosított időt. Mindkét lehetőség ugyanazt az eredményt hozza.

  13. Frissítse a Google Play szolgáltatásokat. Látogasson el a Google Play Services alkalmazás oldalára, és koppintson a ikonra frissítés. Ha látja a deaktiválása opciót, akkor a Google Play Services már naprakész.

  14. Frissítse az Android operációs rendszert. Menj beállítások > Rólunk telefon / tablet.

    Érintse Firmware frissítés (Vagy Rendszerfrissítés egyes eszközökön), hogy ellenőrizhető-e a frissítés.

    Ha régebbi eszközzel rendelkezik, akkor előfordulhat, hogy rootolnia kell Android-eszközét, és oldalra kell töltenie a frissítést.

  15. Távolítsa el és telepítse újra a Google Play frissítéseket. Nem távolíthatja el a Google Play alkalmazást androidos eszközéről, mert ez egy rendszeralkalmazás, de eltávolíthatja a frissítéseket, amelyek visszaviszik az alkalmazást az előző verzióra:

    navigáljon beállítások > Apps és érintse meg Google Play Áruház. Ezután érintse meg a három függőleges pontot a jobb felső sarokban az alkalmazás részleteinek képernyőn.

    Érintse Távolítsa el a frissítéseket.

    Indítsa újra készülékét. A legfrissebb frissítések automatikusan települnek. Amikor a Google Play befejezte a frissítést, töltse le újra az alkalmazást.

  16. Távolítsa el és adja hozzá újra a Google-fiókot. Google-fiókjának visszaállítása eszközén:

    Nyisd ki beállítások és érintse meg Fiókok.

    Érintse Google.

    Koppintson a fiókjára.

    Koppintson a három pontra az ablak jobb felső sarkában, majd koppintson a ikonra Fiók törlése.

    Indítsa újra a készüléket.

    Ugrás beállítások > Fiókok > Google még egyszer. A rendszer kéri a fiókadatok újbóli megadását.

    Törölje a Google Play Services gyorsítótárát és az adatait (a fenti 9. lépésben részletezett módon). Ezután nyissa meg a Google Play Áruházat, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e.

  17. Használjon másik Google-fiókot. Kövesse a fenti lépéseket fiókja eltávolításához, de a régi újbóli hozzáadása helyett másik fiókot rendeljen hozzá.

    Ha több fiók szerepel a listában, amikor elmész beállítások > Fiókok > Google, az első fiók az eszköz elsődleges fiókja. Az elsődleges fiók megváltoztatásához törölje az aktuális fiókot (később újra hozzáadhatja).

  18. Törölje eszközének Letöltéskezelőjét:

    Ugrás beállítások > Apps, majd érintse meg Letöltések.

    Érintse Tároló.

    Érintse A gyorsítótár törlése.

    Érintse Adatok törlése

    Ha nem látja Download Manager az Alkalmazások listában, érintse meg a három függőleges pontot a jobb felső sarokban, majd érintse meg a elemet Mutasd a rendszert

  19. Állítsa vissza a készüléket. A gyári beállítások visszaállítása Android-eszközén visszaállítja telefonját vagy táblagépét a vásárlásakor. Ez megoldhatja a problémát, de töröl mindent, amit letöltött és mentett, ezért ezt a lépést mentse végső megoldásként.

A gyári beállítások visszaállítása előtt készítsen biztonsági másolatot a fontos adatokról.


A Google Play egyéb hibáinak kijavítása

Ha más, a fentiekben fel nem sorolt ​​hibakódokkal találkozik, a gyors Google-keresés segítségével betekintést nyerhet abba, hogy mely megoldások oldhatják meg a problémát.