Az OS X Bluetooth vezeték nélküli problémák megoldása

Valószínű, hogy legalább egy Bluetooth vezeték nélküli perifériát használ a Mac számítógépén. Sok Mac felhasználónak van egy Magic Mouse vagy egy Magic Trackpad párosítva asztali Mac gépeivel. Sokuknak vannak vezeték nélküli billentyűzetei, hangszórói, telefonjai vagy egyéb eszközei, amelyek Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül vannak csatlakoztatva.

A Bluetooth olyan perifériák számára kényelmes, amelyek mindig csatlakoznak a Mac számítógépéhez, és azokhoz, amelyeket csak alkalmanként használ. A Bluetooth-kapcsolat azonban problémákat okozhat, ha a dolgok a várakozásoknak megfelelően nem működnek. Ezek a javítások segíthetnek.

A cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) és a macOS High Sierra (10.13) és MacOS Catalina (XNUMX) közötti Mac-ekre vonatkoznak, de a javítások nagy része az operációs rendszer régebbi verzióiban is működik.


A Bluetooth-kapcsolattal kapcsolatos problémák okai

Tudja, hogy Bluetooth-kapcsolati problémája van, amikor a Bluetooth-ra csatlakoztatott perifériája leáll. Néha a probléma akkor jelentkezik, amikor frissíti a macOS vagy az OS X operációs rendszert, vagy kicseréli az elemeket a periférián. Néha ez nyilvánvaló ok nélkül történik.

Ennek oka valószínűleg egy sérült Bluetooth preferencia lista (.plist fájl), amelyet a Mac használ. A sérülés megakadályozza, hogy a Mac frissítse a fájlban lévő adatokat, vagy hogy helyesen olvassa el a fájlból származó adatokat. Ezek bármelyike ​​problémákhoz vezethet. Vannak azonban más okok is, és ezek szinte mindegyik könnyen megoldható.

Westend61 / Getty Images


Az OS X Bluetooth vezeték nélküli problémák megoldása

Mielőtt közvetlenül áttérne egy preferenciafájl eltávolítására a Mac gépén, próbálja ki ezeket az egyszerű javításokat, amelyek megoldhatják a problémát.

  1. Kapcsolja ki és kapcsolja be újra a Bluetooth perifériát.

  2. Ellenőrizze, hogy az elemek megfelelőek-e, vagy cserélje ki a régi elemeket frissekre.

  3. Ellenőrizze, hogy a Bluetooth periféria csatlakozik-e a Mac-hez. Nyisd ki System Preferences > Bluetooth és keresse meg a szót Összefüggő a periféria alatt az eszközök listájában. Ha nincs csatlakoztatva, kattintson a gombra Csatlakozás gombot, vagy párosítsa újra az eszközt a készülékhez kapott utasításokat követve.

  4. Kapcsolja ki a Mac Bluetooth rendszerét. A Bluetooth-t a Rendszerbeállításokban vagy a Mac menüsorában található Bluetooth ikonról kapcsolhatja ki. Várjon egy percet, és kapcsolja be újra. Indítsa újra a Mac-et és a Bluetooth-eszközt.

    Ha nem látja a Bluetooth ikont a Mac menüsorában, lépjen a következőre: System Preferences > Bluetooth És válassza ki a Megmutatása Bluetooth a menüsor jelölőnégyzetet.

  5. Állítsa vissza az NVRAM vagy a PRAM alkalmazást Mac-en. Az NVRAM (Non-Volatile RAM) a PRAM (Parameter RAM) újabb verziója, amely megtalálható a régebbi Mac-ekben, de mindkettő kis memóriát tartalmaz, és a kettő közötti különbségek csekélyek.

  6. Törölje a Bluetooth beállításlistát. Ban ben könyvtár > preferenciák, keresse meg a nevű fájlt com.apple.Bluetooth.plist. Húzza az asztalra a meglévő fájl másolatának létrehozásához, amely az adatok biztonsági másolataként szolgál. Törölje a Bluetooth.plist fájlt a könyvtár > preferenciák mappát, és indítsa újra a Mac-et.

    A Library fájl alapértelmezés szerint rejtve van egy Mac-en. Hozzáféréshez lépjen a következőre: Kereső > Go > Go to Folder, belép ~ / Library, Majd válassza ki Go.

    Amikor a Mac újraindul, új Bluetooth beállítási fájlt hoz létre. Mivel a beállítási fájl új, lehet, hogy újra kell párosítania a Bluetooth perifériákat a Mac-mel.

  7. Használja a rejtett Bluetooth Debug menüt. A menü eléréséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot műszak és opció és kattintson a gombra Bluetooth ikonra a Mac menüsorban. Válassza ki a listából azt az eszközt, amely problémát okoz Önnek Gyári beállítások visszaállítása.

  8. Állítsa vissza a Bluetooth modult. Kattintson a rejtett Bluetooth Debug menüre Debug, és válassza ki Állítsa vissza a Bluetooth modult. Ez minden olyan Bluetooth-eszközt érint, amelyet a Mac-mel használ, de ezek az eszközök általában automatikusan újra csatlakoznak.

Ha ezek a javítások nem segítenek, vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, vagy vigye a Mac-et a legközelebbi Apple Store-ba segítségért.