A Google Duo Chat alkalmazás beállítása és használata

A Duo a Google saját videohívó alkalmazása, amelyet most előre telepítettek a legújabb Android-eszközök sokaságára. A Duo olyan, mint az Apple FaceTime alkalmazása, de míg a FaceTime csak Apple eszközökön használható, a Duo elérhető iOS rendszeren, az interneten, a Chromebookon, sőt olyan intelligens kijelző eszközökön is, mint a Google Nest Hub Max.

A Google Duo 12 március 26-ig legfeljebb 2020 résztvevőt támogathat egy csoportos hívásban. Ha ennél több résztvevője van, használja inkább a Google Hangouts szolgáltatást.


Mi a helyzet a Google Hangouts szolgáltatással?

A Hangouts volt a Google eredeti videohívó alkalmazása. Még mindig elérhető, de két külön szolgáltatásra (Meet és Chat) van felosztva, és most inkább a vállalati felhasználókra irányul.

A Hangouts Meet legfeljebb 100 felhasználóval folytatott videohívásokhoz szól; A Hangouts Chat legfeljebb 150 felhasználót tartalmazó szöveges csevegésekhez szól. A Duo-t viszont alkalmi egyszemélyes vagy kiscsoportos hívásokra tervezték. Ez egy teljesen ingyenes szolgáltatás is, így remek alternatívát jelent a versenytárs fizetett szolgáltatásokkal szemben, mint például a Skype.

Ehhez csak egy aktív telefonszámra és egy SMS-üzeneteket fogadni képes eszköz elérésére van szükség.


A Google Duo beállítása mobileszközén

Bár a Duo sokféle eszközön használható, beleértve a számítógépeket és az intelligens kijelzőket is, az alábbi utasítások kifejezetten a Duo mobilalkalmazáson keresztül történő használatára összpontosítanak.

A Duo alkalmazás használatának ezen utasításai mind Androidra, mind iOS rendszerre vonatkoznak.

  1. Töltse le és nyissa meg a Duo alkalmazást Android vagy iOS rendszerhez.

  2. Érintse Egyetért (Android) vagy Egyetértek (iOS), hogy elfogadja a Szolgáltatási feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket, majd érintse meg a elemet Adjon hozzáférést hogy a Google Duo hozzáférhessen az eszköz mikrofonjához, kamerájához és névjegyeihez.

  3. Írja be telefonszámát a megadott mezőbe ellenőrzés céljából, és érintse meg a gombot Következő. Az ellenőrző kódot szövegesen kapja meg.

  4. A fiók beállításának befejezéséhez írja be az ellenőrző kódot a megadott mezőbe.

  5. Opcionálisan a beállítások testreszabásához érintse meg a ikont három pont a jobb felső sarokban, majd koppintson a ikonra beállítások a legördülő listából.

    Innen a következőket teheti:

    • A Knock Knock be- vagy kikapcsolása: Ha ez be van kapcsolva, azok az emberek, akiknek hívsz, látnak egy élő videót rólad, miközben hívod őket, mielőtt úgy döntenének, hogy felveszik.
    • A gyenge megvilágítás mód be- vagy kikapcsolása: Ezzel a beállítással optimalizálhatja videohívásait megfelelő fényviszonyok mellett.
    • Mobilhasználati adatkorlát: Ha be van kapcsolva, a Duo lecsökkenti a kapcsolatot 1Mbsp-re, ha nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hez.
    • Az értesítések be- vagy kikapcsolása: Hívások fogadásához tartsa bekapcsolva az értesítéseket.
    • Lásd a letiltott felhasználókat: Futtassa a letiltott személyek listáját.
    • Adja hozzá Google-fiókját: Csatlakoztassa a Duo-t Google-fiókjához, hogy a szolgáltatást több eszközön is használhassa, és segítse azokat az embereket, akikhez más Google-szolgáltatásokon (például a Gmailen) keresztül kapcsolódik, hogy megtalálják Önt a Duóban.

A Google Duo használata videohívások kezdeményezéséhez

Használhatja a Duót egy-egy vagy csoportos hívás kezdeményezésére, mindkét esetben engedélyezve van a videó.

Az alábbi utasításokat a Duo alkalmazással lehet követni mind Android, mind iOS rendszeren.

  1. Egyéni hívás kezdeményezéséhez nyissa meg a Duo alkalmazást, és koppintson a ikonra Névjegyek keresése vagy tárcsázás.

  2. Azok a kapcsolattartói, akik már a Duóban vannak, fel lesznek tüntetve. E lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan hívhat valakit a névjegyei közül, aki már szerepel a Duóban. Koppintson a névjegy nevére a hívási lehetőségek megtekintéséhez.

    ha valakit fel akar hívni, aki még nincs a Duóban, akkor írja be a telefonszámát a felső mezőbe, vagy görgessen lefelé a többi névjegy megtekintéséhez, és koppintson a meghív a neve mellett küldjön meghívót, hogy szöveges üzenetben felvegye Önt a Duóba.

  3. Érintse Videohívás a képernyő alsó közepén, hogy azonnal videohívásra hívják őket. A képernyőn látható, hogy az elülső kamera hogyan látja a hívást.

  4. Amikor a másik személy felveszi, akkor teljes képernyőn látja, és a bal alsó sarokban látja magát. A bal alsó sarokban lévő kisebb képernyőre koppintva válthat, hogy kit szeretne látni teljes képernyőn. Érintse meg és tartsa lenyomva a kisebb képernyőt, hogy áthúzhassa bárhová, ahol a képernyőn szeretné.

    Ha videofelvétel nélkül szeretne hívni valakit, koppintson a ikonra Hanghívás helyette.

  5. Ha meg akarja szakítani a személyes beszélgetést, egyszerűen érintse meg a elemet Hívás befejezése.

    Ha befejezi az imént létrehozott csoport hívását, megadhatja a csoport elnevezésének lehetőségét. Írja be a csoport nevét, és érintse meg a elemet Megtakarítás. Az összes tag a csoportot és a csoport nevét a saját Csoportok szakaszában látja.

Hogyan küldjünk üzenetet, ha senki sem válaszol

Ha megpróbál valakit felhívni, és az nem válaszol, a Google Duo azt mondja, hogy nem érhetők el. Ebben az esetben választható üzenetet küldhet nekik.

  1. Érintse Üzenet.

  2. Érintse meg a piros gomb 30 másodpercig tartó rövid üzenet rögzítését. Koppintson a ikonra is kamera flip ikon a fényképezőgép megfordításához érintse meg a elemet Hang csak hangüzenetet hagyhat, vagy koppintson a gombra képek ikonra fénykép vagy videó elküldéséhez a készülékről.

  3. Miután leállította a felvételt, megjelenik az üzenet előnézete. Koppintson a ikonra is szöveg or rajz opciókat a tetején szöveg hozzáadásához vagy valami rajzolásához az üzenet fölé.

    Gyorsan rögzíthet egy üzenetet is, ha lefelé csúsztat a fő lapról. Az üzenet rögzítése után kiválaszthatja, hogy kinek szeretné elküldeni (összesen legfeljebb nyolc névjegyhez).

Csoportos hívás kezdeményezése

Használhatja a Duót csoportos hívásokhoz is, és ez ugyanolyan egyszerű, mint egy-egy hívás.

  1. Csoportos hívás kezdeményezéséhez érintse meg a gombot a Névjegyek keresése vagy tárcsázás helyett a fő lapon Csoport létrehozása.

  2. Érintse meg a jelölőnégyzetet a csoporthoz hozzáadni kívánt névjegyek mellett, majd érintse meg a elemet csinált.

    Csak nyolc ember lehet egy csoportban.

  3. A csoport létrejön, és megérintheti a kéket Rajt gombot a csoport minden tagjának felhívásához.

  4. Ha meg akarja szakítani a csoportos hívást, koppintson a ikonra Hívás befejezése.