A SoundCloud alkalmazás használata ingyenes zene hallgatásához

A SoundCloud egy közösségi zenei platform, amelyet bárki ingyenesen megoszthat és hallgathat. Ha már ismeri más népszerű közösségi hálózatokat, például a Facebookot és a Twitteret, akkor a SoundCloudot hasonló típusú szolgáltatásnak tekintheti, de mindenféle zenerajongó számára.


Bejelentkezés a SoundCloudba

A SoundCloud ingyenesen elérhető Android és iOS eszközökhöz. Ha még nincs meglévő SoundCloud-fiókja, akkor létre kell hoznia egy új fiókot, hogy elkezdhesse használni. Ingyenesen létrehozhat egyet a Facebookon, a Google+ -on vagy az e-mailen keresztüli regisztrációval.


Navigálás az alkalmazásban

A SoundCloud platform valóban ragyog a mobilon. Ha belép, észreveszi, hogy az alkalmazás a következő fő szakaszokkal rendelkezik, amelyeken keresztül navigálhat mindenben:

Otthon: Ez az Ön személyre szabott hírcsatornája, amely a követett SoundCloud-felhasználók által közzétett és újraközölt számokat mutatja. Adjon meg bármelyik zeneszámot, hallgassa meg újra, tegye meg, vegye fel egy lejátszási listára, vagy indítson el egy műsorszám állomást közvetlenül a hírcsatornájából.

Keresés: Ha egy adott felhasználót vagy zeneszámot keres, akkor az alkalmazás keresési funkciójával pontosan megtalálja azt, amire kedve van hallgatni.

Gyűjtemény: Ezen a lapon érheti el az összes kedvelését, a legutóbbi állomásokat és a lejátszási listákat. A profil megérintésével a három pont a jobb felső sarokban.

Zenelejátszó: Ez a fül akkor jelenik meg, amikor elkezdi lejátszani a számot. Ez lehetővé teszi, hogy bármikor könnyedén elérhesse az éppen hallgatottakat, miközben az alkalmazás többi lapját böngészi.

Stream: A Kezdőlap fülön megérintheti a nyíl tetejét a címkével Folyam hogy gyorsan tallózzon a zene és az audió trendjein. Böngészhet a különböző zenei műfajokban és a hangtartalom formáiban is.


Az alkalmazás használata az erőteljes zenei élmény érdekében

Az alkalmazás tetszés szerint használható, de itt van három fő módszer, amellyel valóban ki akarja használni:

Kövesse azokat a felhasználókat, akiknek tetszik az új zene felfedezése. Amikor rákattint egy felhasználónévre, a profiljára kerül, hogy megnézze, mit posztolnak és milyen lejátszási listáik vannak. Kövesse őket, akárcsak bármely más közösségi hálózaton, és az általuk közzétett vagy megosztott számok megjelennek az otthoni hírcsatornában.

Hozzon létre egyedi lejátszási listákat. Amikor meghall egy számot, amely tetszik, megérintheti a ikont három pont rajta, hogy hozzáadhassa bármelyik lejátszási listához. Hozhat létre annyi lejátszási listát, amennyit csak akar, amely nyilvános a többi felhasználó számára, vagy privát, csak saját használatra.

Indítson el egy állomást, hogy hasonló számokat hallhasson. Ha nincs ideje vagy türelme gondosan kiválasztani a kívánt zeneszámokat a saját lejátszási listáiból, egyszerűen megérintheti ezeket három pont bármely olyan zeneszámon, amelyen szeretné, hogy az alkalmazás hasonló állomásokkal játsszon egy állomást. És mindig elérheti a legfrissebb állomásokat a profiljából.


Többet tehet a SoundCloud segítségével az interneten

A SoundCloud mobilalkalmazás letisztult megjelenésű, könnyen használható, és nem terheli túl sok funkcióval. Ennek ellenére egyes felhasználók azon tűnődhetnek, hogyan tehetnének többet. Íme néhány extra funkció, amelyet a SoundCloudon tehet, amikor bejelentkezik fiókjába az interneten a SoundCloud.com címen.

Számok letöltése vagy vásárlása. Az interneten egyes zeneszámok alatt megjelenhet egy "letöltés" vagy "vásárlás" link alattuk a megosztás gomb mellett, amely nem látható a mobilalkalmazásban. Sok szám ingyenesen letölthető és megvásárolható.

Töltse fel saját zeneszámait. A SoundCloud közösségi, vagyis bárki feltöltheti saját zenéit vagy hangsávjait. Jelenleg nem tölthet fel zenét a mobilalkalmazásból - kattintson a gombra Feltöltés gombra az oldal tetején a SoundCloud internetes verzióján keresztül.

Üzenjen más felhasználóknak. Kissé furcsa, hogy a privát üzenetküldést jelenleg nem támogatja a SoundCloud alkalmazás, de ez valószínűleg a jövőbeni frissítésekkel megváltozik. Egyelőre csak az internetről küldhet üzenetet más felhasználóknak.

Csatlakozzon és vegyen részt csoportokban. Csatlakozhat olyan csoportokhoz a SoundCloud-on, ahol a felhasználók megoszthatják egymás kedvenc zeneszámaikat. A csatlakozott csoportok eléréséhez egyszerűen kattintson a nevére a webes verzióban, és válassza a lehetőséget Csoportok.

Értesítéseket kaphat az Önt érintő felhasználóktól. Csakúgy, mint oly sok más közösségi hálózat, a SoundCloud is rendelkezik értesítési központtal a webes verzió felső menüjében, ahol láthatja, hogy ki követte a közelmúltban és lépett kapcsolatba veled.

Ha ingyenes zenét szeretne felfedezni és meghallgatni, a SoundCloud valóban kötelező alkalmazás, amelyet telepíteni kell a készülékére. Ez egyike azon kevés ingyenes zenei szolgáltatásoknak, amely valóban a társadalmi elemeket helyezi a hallgatási élménybe.