A Google Drive beállítása és használata Mac rendszeren

A Google Drive beállítása a Mac számítógépén ingyenes felhőalapú tárhelyet biztosít, amelyet más Mac-ekről, PC-kről, iOS-ről és Android-eszközökről is elérhet.

A Google Drive segítségével adatokat tárolhat és megoszthat a különböző eszközök között, és lehetővé teheti barátai és munkatársai számára, hogy hozzáférjenek az Ön által megosztásra kijelölt információkhoz.

Miután telepítette a Google Drive-ot Mac számítógépére, úgy tűnik, hogy ez csak egy másik mappa. Adatokat másolhat rá, almappákkal rendezheti és elemeket törölhet belőle. A Google Drive mappába helyezett elemeket a Google felhőalapú tároló rendszerébe másolja, amelyhez bármely támogatott eszközről hozzáférhet.

A cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) operációs rendszert futtató Mac számítógépekre vonatkoznak az OS X Yosemite (10.10) rendszeren keresztül.


A Google Drive használata

A Google Drive jól integrálható a többi Google-szolgáltatással, köztük a Google Dokumentumokkal, a felhőalapú eszközkészlettel, amely magában foglalja a Google Dokumentumokat, a szövegszerkesztőt, a Google Táblázatokat, az online táblázatot és a Google Diákat, a felhőalapú prezentációs alkalmazást.

Ezenkívül opcionális biztonsági mentési és szinkronizálási lehetőséget biztosít a számítógép fájljaihoz, fényképeihez és más megadott adatokhoz.


A Google Drive ingyenes tárhelye és a Google One-tervek

15 GB ingyenes tárhelyet kap a Google Drive szolgáltatással, de a tárhelyet megosztja a Google Drive, a Gmail és a Google Fotók. Ha ez az összeg nem elegendő, több helyet vásárolhat a Google One-nál, kezdve 100 GB-tól havi 1.99 USD-ig, akár 30 TB-ig havonta 299.99 USD-ért.

A Google Drive telepítése

Ha korábban nem telepítette a Google Drive-ot:

  1. Indítsa el a böngészőt, és lépjen a Google Drive letöltési oldalára.

  2. Személyes Drive-fiókhoz kattintson a gombra Letöltések
    alatt Biztonsági mentés és szinkronizálás.

  3. Olvassa el és fogadja el a szolgáltatási feltételeket Kattintson a gombra Egyetért és töltse le hogy elindítsa a Google Drive letöltését Mac számítógépére.

    A Google Drive telepítője letöltésre kerül a böngésző letöltési helyére, általában a Mac Letöltések mappájába.

  4. Amikor a letöltés befejeződött, keresse meg és kattintson duplán a letöltött telepítőre. A fájl neve InstallBackupAndSync.dmg.

  5. A megnyíló telepítő ablakban kattintson és húzza a ikont Biztonsági mentés és szinkronizálás a Google-tól ikont az Alkalmazások mappába.


A Google Drive első indítása

A Google Drive első indításakor néhány lépést meg kell tennie a beállításához. Ezt követően a Google Drive elérése egyszerű.

  1. Indít Google Drive or Biztonsági mentés és szinkronizálás a Google-tól, található / Applications.

  2. Kattints Nyisd ki az óvatosságra figyelmeztető figyelmeztetésen a Google Drive egy olyan alkalmazás, amelyet az internetről töltött le.

  3. Kattints Első lépések a Welcome to Backup and Sync ablakban.

  4. Jelentkezzen be Google-fiókjába. Ha már rendelkezik Google-fiókkal, adja meg e-mail címét, majd kattintson a gombra Következő gomb. Ha még nincs Google-fiókja, hozzon létre egyet.

  5. Írja be a jelszavát, majd kattintson a gombra Bejelentkezés.

  6. A mappák kiválasztásáról a Google Drive-ban történő folyamatos mentéshez üzenetben válassza a lehetőséget MEGVAN.

  7. Helyezzen pipát a szinkronizálni kívánt fájlok mellett, készítsen biztonsági másolatot a Google Drive-ról, majd kattintson a gombra Következő. Tekintse meg a többi lehetőséget, és válassza ki a használni kívánt lehetőségeket. Ezeket a beállításokat bármikor módosíthatja.

  8. Kattints Megvan a Saját meghajtó fájljainak szinkronizálásához a számítógép mappájába.

  9. Kattints Rajt a következő képernyőn adhat hozzá egy Google Drive mappát a Mac otthoni mappájához.

A telepítő befejez egy menüsor-elem hozzáadásával, és létrehozza a Google Drive mappát az otthoni könyvtár alatt.


A Google Drive használata Mac számítógépén

A Google Drive használatának lényege a Google Drive mappa, ahol tárolhatja a menteni kívánt elemeket a Google felhőbe, valamint megoszthatja másokkal, akiket kijelöl. Míg a Google Drive mappában töltheti el sok idejét. A Menüsor elem segítségével gyakorolhatja az irányítást a Google Drive felett.

Google Drive menüsor elem

A menüsor eleme gyors hozzáférést biztosít a Mac meghajtón található Google Drive mappához. Tartalmaz egy linket is a Google Drive megnyitásához a böngészőben. Megjeleníti a legutóbb hozzáadott vagy frissített dokumentumokat, és megmondja, hogy a felhővel való szinkronizálás befejeződött-e.

Talán fontosabb, mint az állapotinformációk és a meghajtó hivatkozásai a Google Drive menüsor elemében, a hozzáférés a további beállításokhoz.

  1. Kattints a Google Drive menüsor elem a legördülő menü megnyitásához.

  2. Kattints a függőleges ellipszis a jobb felső sarokban egy olyan menü megjelenítéséhez, amely a súgóhoz való hozzáférést, a Google Drive-beállításokat, a Google-val kapcsolatos visszajelzéseket és a Google Drive alkalmazásból való kilépést tartalmazza.

  3. Kattints a preferenciák tétel.

  4. Megnyílik a Google Drive beállításai ablak, amely három lapos felületet jelenít meg.

    • Saját Mac: Lehetővé teszi annak megadását, hogy a Google Drive mappában mely mappák legyenek automatikusan szinkronizálva a felhővel. Az alapértelmezés az, hogy a mappában lévő összes tartalmat automatikusan szinkronizálja, de ha úgy tetszik, csak bizonyos szinkronizálandó mappákat adhat meg.
    • Google Drive: Lehetővé teszi a Google Drive mappa leválasztását a Google-fiókhoz. A bontás után a fájlok a Mac Google Drive mappájában maradnak a Mac-en, de már nincsenek szinkronizálva a Google felhőjében található online adatokkal. Újracsatlakozhat, ha újra bejelentkezik Google-fiókjába.
    • beállítások: Lehetővé teszi a hálózati beállítások konfigurálását, ha szükséges, és szabályozhatja a sávszélességet, ami hasznos, ha lassú kapcsolatot vagy adatátviteli korlátokkal rendelkező kapcsolatot használ. Végül konfigurálhatja a Google Drive-t, hogy automatikusan elinduljon, amikor bejelentkezik a Mac-be, megmutatja a fájlszinkronizálás állapotát, és megerősítő üzeneteket jelenít meg, amikor eltávolítja a megosztott elemeket a Google Drive-ból. A Beállítások lapon is frissítheti tárhelyét egy másik csomagra.

Ehhez minden van.

A Mac számítógépén most további tárhely áll rendelkezésre a Google felhőjében, amelyet tetszés szerint használhat fel. Bármely felhőalapú tárolórendszer egyik legjobb felhasználása az, ha a tárhelyet több eszközhöz kapcsolja, hogy az összes eszközével könnyen hozzáférhessen a szinkronizált fájlokhoz: Mac, iPad, iPhone, Windows és Android platformokhoz. Tehát feltétlenül telepítse a Google Drive-ot minden olyan eszközre, amely a tulajdonában van, vagy amely felett Ön rendelkezik.

Vannak más felhőalapú tárolórendszerek, amelyeket érdemes megfontolni, beleértve az Apple iCloud Drive-ját, a Microsoft OneDrive-ját és a Dropbox-ot. Valamennyi használható felhőalapú tárhelyet kínál a Mac felhasználók számára.