Az „Ok Google” beállítása bármely eszközön

A Google Segéd tartalmaz egy Ok Google funkciót, ahol kimondhatja ezt a kifejezést, hogy készüléke elkezdhesse hallgatni a hangját. Innentől kezdve mindenféle dolgot megtehet, ha közvetlenül beszél a Google AI-alapú virtuális asszisztensével.

A Google számos eszközének beépített Google Assistantja van, és azonnal készen áll a használatra. Ez igaz például a Google Home-ra. Ha azonban azt szeretné, hogy az Ok Google-t okostelefonján vagy táblagépén használja, akkor további lépések lehetnek.

 Google, Inc.

Olvassa tovább, hogy megismerje azokat a követelményeket, amelyeknek készülékének meg kell felelnie, mielőtt aktiválhatná a Google Segédet és kihangosítva kommunikálhatna vele.

A legjobb 100 Google Assistant és a Google Home Command


Állítsa be az „Ok Google” alkalmazást Android rendszeren

Ha meg szeretné tudni, hogy Android-eszköze már felkészült-e a Google Segéd használatára, mondja ki a Hé Google vagy az Ok Google szót, vagy tartsa lenyomva a Kezdőlap gombot. Válassza a lehetőséget BEKAPCSOL amikor meglátja a felszólítást.

Ha ez nem működik, ne feledje, hogy mire van szüksége a Google Segéd használatához Android-eszközén:

  • Android 5.0 vagy magasabb
  • Google alkalmazás 6.13 vagy újabb
  • Google Play szolgáltatások
  • 1.0 GB memória
  • Az eszköz az itt felsorolt ​​nyelvek egyikére van beállítva (angol, német, spanyol és még sok más)

Ok, a Google akkor is működik, ha az eszköz zárolva van, de csak akkor, ha Android 8.0 vagy újabb rendszert futtat.

Az alábbiak szerint ellenőrizheti ezeket a követelményeket:

  1. Ellenőrizze, hogy van-e Android-eszközén frissítés, majd frissítse a legújabb Android-verzióra, ha elavult.

  2. Frissítse a Google alkalmazást a legújabb verzióra. Megtekintheti, hogy jelenleg melyik verzió van, ha megnyitja a Google alkalmazást, és erre megy Több > beállítások > Rólunk.

  3. Nyissa meg a Google Play szolgáltatásokat a Google Playen, és válassza a lehetőséget felszerel ha látja.

  4. Engedélyezze a fejlesztői módot, majd lépjen a következőre: beállítások > rendszer > Részletes > Fejlesztői beállítások > Memory design hogy ellenőrizze, hogy rendelkezik-e több mint 1 GB memóriával.

  5. Győződjön meg arról, hogy telefonja vagy táblagépe a fent említett listán szereplő nyelvre van állítva. A nyelvi beállítások itt találhatók: beállítások > rendszer > Nyelvek és bevitel > Nyelvek.


Állítsa be az „Ok Google” alkalmazást iPhone vagy iPad eszközön

Az iOS-eszközöknek iOS 10 vagy újabb rendszert kell futtatniuk, és az ezen az oldalon felsorolt ​​nyelvek egyikére kell állítaniuk. Az Android-eszközökkel ellentétben a Google Segéd nem szerepel az iPhone vagy iPad készüléken, ezért le kell töltenie a mobilalkalmazást.

  1. Töltse le a Google Segédet.

  2. Kérés esetén jelentkezzen be Google-fiókjával.

  3. választ TOVÁBB azon az oldalon, amely a Google Partnerekről beszél.

  4. nyomja meg Hagyjuk az értesítések küldéséről szóló üzenetben. Elutasíthatja, ha nem szeretne értesítéseket kapni a Google Segédtől.

  5. Opcionálisan regisztrálhat, ha friss információkat szeretne kapni a Google-tól a Google Segéd új szolgáltatásairól, ajánlatairól és egyéb dolgairól, majd nyomja meg az gombot NEXT.

  6. Amikor a mikrofon-hozzáférésről kérdezzük, válasszuk a lehetőséget OK. Erre akkor van szükség, ha beszélni szeretne a Google Segéddel.

Az Ok Google vagy a Hey Google használata a Google Segéddel való beszélgetéshez nem annyira korszerűsített, mint az Androidon. Az iOS-hez készült Google Assistant alkalmazásnak nyitottnak és aktívnak kell lennie (vagyis a képernyőn látható alkalmazást látja), hogy reagáljon a hangjára.

Azonban a Sirit használhatja a Google Segéd megnyitásához, ha kissé kihangosító élményre vágyik, ahonnan azt mondhatja, hogy Hey Google. Tudja meg, hogyan használhatja a Google Segédet iPhone-on segítségért.

Ha a Google Segéd nem válaszol az Ön hangjára, olvassa el, hogyan javíthatja. Ha úgy találja, hogy nem használja az Ok Google funkciót, kikapcsolhatja.


Állítsa be az „Ok Google” szolgáltatást az Apple Watch alkalmazásban

Az Apple Watch reagálhat az Ok Google-ra is, és a beállítás rendkívül egyszerű.

  1. Érintse meg a képernyőt az óra felébresztéséhez, ha a kijelző homályos.

  2. Csúsztasson lefelé fentről, és válassza ki a beállítások ikont (úgy néz ki, mint egy fogaskerék).

  3. Érintse Testreszabás.

  4. Bekapcsol "OK Google" felismerés.