Az Android Messages alkalmazás használata

Az Android Messages (más néven csak Messages) egy ingyenes, minden az egyben üzenetküldő alkalmazás, amelyet a Google tervezett okostelefonjaihoz. Lehetővé teszi szöveges üzenetküldést, csevegést, csoportos szövegek küldését, képek küldését, videók megosztását, hangüzenetek küldését és még sok mást. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell használni.

A cikk utasításai az Android 5.0 Lollipop vagy újabb verziójú okostelefonokra vonatkoznak.


Mit tehet az Android Messages?

Az Android Messages támogatja az üzenetküldő alkalmazástól elvárt összes funkciót, valamint a telefonról vagy a számítógépről küldött SMS-eket és csevegést Wi-Fi-n és adatkapcsolaton keresztül, beleértve a hangulatjeleket, matricákat és GIF-eket is. A fizetéseket a Google Pay-n keresztül is küldheti és fogadhatja. Akár azt is elérheti, hogy az Android hangosan olvassa el az üzeneteit.

Az Android Messages használatának megkezdése

Az Üzenetek előre telepítve van az Android telefonjára, és az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásnak kell lennie. Ha valamilyen oknál fogva nincs meg, letöltheti és telepítheti a Google Play Áruházból. Ezután kövesse az alábbi utasításokat az SMS küldéséhez:

Ha egynél több üzenetküldő alkalmazással rendelkezik, akkor az Üzeneteket alapértelmezetté teheti. Arra kéri, hogy tegye meg, amikor kinyitja. Csak kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazást az eszköz beállításai között is megváltoztathatja.

  1. Érintse Beszélgetés indítása üzenetet küldeni.

    Ha nem tud azonnal üzeneteket küldeni, indítsa újra a telefont.

  2. Érintse meg a Nak nek mezőbe írja be a telefonszámát, e-mail címét vagy annak a személynek a nevét, akivel kapcsolatba szeretne lépni. Koppintson a kívánt névjegyre a beszélgetések megnyitásához. Alternatív megoldásként választhat Indítsa el a csoportos beszélgetést hogy egyszerre több embernek kezdjünk üzenetet küldeni.

  3. Írja be az üzenetet. Érintse meg a + szimbólum fájl csatolásához, pénzküldéshez a Google Pay szolgáltatáson keresztül és egyebek. A Kép szimbólummal fényképet csatolhat a galériából.

  4. Ha készen áll, válassza a lehetőséget SMS hogy elküldje az üzenetet.


A kapcsolatok kezelése az Android Messages alkalmazásban

Amikor ismeretlen személytől kap szöveget, lehetősége van letiltani vagy névjegyként hozzáadni. Itt van, hogyan:

  1. Nyissa meg a beszélgetést, és koppintson a ikonra Több (A három pont a jobb felső sarokban).

  2. Érintse Kapcsolat hozzáadása. Itt további részleteket adhat meg, például a kapcsolattartó nevét, címét és e-mail címét.

  3. Érintse Megtakarítás.

  4. Új névjegy hozzáadásához egy csoportos üzenetből válassza ki a csoportos beszélgetést, majd érintse meg a elemet Több > Csoport részletei. Koppintson a hozzáadni kívánt számra, majd válassza a lehetőséget Hozzáadás a kapcsolatokhoz.

  5. Szám letiltásához érintse meg a elemet Részletek, majd érintse meg Spam blokkolása és jelentése a következő képernyőn.


Az Android Messages használata a számítógépen

Android-üzeneteket fogadhat és küldhet a számítógépén. Itt van, hogyan:

  1. Nyissa meg az Android Messages webhelyet bármely webböngészőben.

  2. Nyissa meg telefonján az Üzenetek alkalmazást. A főképernyőn érintse meg a ikont három pont a jobb felső sarokban, majd koppintson a ikonra Üzenetek webre.

    Érintse Sötét mód engedélyezése a kényelmesebb üzenetküldés érdekében gyenge megvilágítás mellett.

  3. Érintse QR kódszkenner és beolvassa a QR-kódot az Android Messages webhelyen.

  4. Az Android Messages kezelőfelülete betöltődik a böngészőbe. Most cseveghet a kapcsolattartókkal, és használhatja az alkalmazás összes funkcióját a számítógépén.