Az iMovie Advanced Tools engedélyezése

Az Apple iMovie 10 és iMovie '11 videoszerkesztő alkalmazásai számos speciális funkcióval rendelkeznek. Ezen funkciók némelyikét nehéz megtalálni, és néhányat csak addig lehet látni, amíg nincs szüksége rájuk. Ezáltal a felhasználói felület zavartalan marad, amit értékelni fog, miután megtudta, hol keresse meg a speciális szerkesztőeszközöket.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások az iMovie 10 és az iMovie '11 számítógépekre vonatkoznak.

Az iMovie '11 2010-ben jelent meg az iLife '11 szoftvercsomag részeként. Az Apple három évvel később adta ki a teljesen átalakított iMovie 10-et, és azóta rendszeresen frissíti. Ez azt jelenti, hogy az iMovie 10 újabb, mint az iMovie '11, ami némi zavart okoz.


iMovie 10

Az iMovie 10, amely ingyenesen letölthető az összes Mac-felhasználó számára, kibővíti az iMovie közösségi médián keresztüli megosztásának lehetőségeit, és az iOS-verzió témáit is tartalmazza. Az iMovie 10 tartalmaz még kép a képben, kivágásokat, zöld képernyő effektusokat, átmeneteket és egy módszert filmelőzetesek létrehozására.

Hozzáférés az iMovie 10 speciális eszközökhöz

Az iMovie 10 Preferences menüje nem tartalmazza a Speciális eszközök megjelenítése lehetőséget. A speciális eszközök az eszköztáron találhatók a szerkesztő nagy indexképének felett.

A nagy indexkép fölötti ikonok sora sok speciális funkciót tartalmaz:

  • A varázspálca automatikus videó- ​​és hangkorrekciót hajt végre
  • Címbeállítások a szöveg beviteléhez és szerkesztéséhez
  • Színegyensúly
  • Színkorrekció
  • Levágás
  • Stabilizáció
  • kötet
  • Zajcsökkentés és kiegyenlítés
  • Sebesség
  • Klipszűrő és hanghatások
  • Klip információk

Előfordulhat, hogy nem mindegyik eszközt látja egyszerre, attól függően, hogy milyen klipen dolgozik.

Néhány régebbi speciális eszköz (például a zöld képernyő) csak azok használata után látható. Ha új, átfedő klipet ad hozzá az idővonalához, megjelenik egy legördülő menü. Ez a menü két átfedő klip feldolgozásának módját kínálja: Kivágás, Zöld / Kék képernyő, Felosztott képernyő vagy Kép a képben.

A választott opcióktól függően további vezérlők jelennek meg, például pozicionálás, lágyság, szegélyek, árnyékok és egyebek.


iMovie '11

Az iMovie '11 egy fogyasztó-orientált videószerkesztő. Könnyen használható eszközöket kínál a felszínen, de van néhány fejlett eszköz is. A leghasznosabb speciális eszköz a kulcsszavak. Használjon kulcsszavakat a videók rendezéséhez, valamint a videók és videoklipek könnyebb megtalálásához.

A Speciális eszközök segítségével megjegyzéseket és fejezetjelzőket is hozzáadhat a projektekhez, zöld és kék képernyőket hozhat létre a videoklipek egymásra helyezéséhez, a videoklipek cseréjéhez egy másik azonos hosszúságú videoklipeket és kép-a-képben klipek hozzáadását egy videóhoz. .

A Speciális eszközök bekapcsolása az iMovie '11 alkalmazásban

A Speciális eszközök bekapcsolásához az iMovie '11 programban lépjen az iMovie menübe, és válassza a lehetőséget preferenciák > Speciális eszközök megjelenítése, és majd zárja be az iMovie beállításai ablakot.

Két új gomb jelenik meg a Vízszintes kijelző gomb jobb oldalán a Project böngészőablak jobb felső sarkában:

  • Megjegyzés eszköz: Ez a bal oldali. Húzza át egy videoklipbe, hogy megjegyzést fűzzen hozzá, például öntapadó jegyzetet adjon hozzá egy dokumentumhoz.
  • Fejezetjelző: Ez a megfelelő gomb. Húzza a videó minden olyan helyére, amelyet fejezetként szeretne megjelölni.

Két másik gomb található a vízszintes menüsávon, amely kettéválasztja az iMovie ablakot:

  • A mutató (nyíl): Bezár minden olyan eszközt, amely jelenleg nyitva van.
  • A kulcsszó (kulcs): Kulcsszavakat ad hozzá a videókhoz és videoklipekhez, hogy megkönnyítse azok rendezését.