Hogyan készíthet, szerkeszthet és ingyen megtekinthet Microsoft Excel dokumentumokat

A Microsoft Excel az az alkalmazás, amelyre a legtöbb ember gondol, amikor táblázatokat hoz létre, tekint meg vagy szerkeszt. A makrótámogatás és egyéb fejlett funkciók hozzáadásával azonban az Excel most már nem csak táblázatos eszközöket kínál.

Míg az Excel teljes verziója pénzbe kerül, számos mód van az Excel-táblázatok nulláról történő megnyitására, módosítására és létrehozására a pénztárcába való ásás nélkül. Ezeket az ingyenes módszereket az alábbiakban részletezzük, amelyek többsége többek között XLS vagy XLSX kiterjesztésű fájlokat támogat.


Excel Online

A Microsoft az Office programcsomag webalapú változatát kínálja, amely tartalmazza az Excel programot is. A legtöbb böngészőben elérhető Excel Online lehetővé teszi a meglévő XLS és XLSX fájlok szerkesztését, valamint új munkafüzetek létrehozását a semmiből, ingyenesen.

Az Office Online és a Microsoft OneDrive integrációja lehetővé teszi a fájlok tárolását a felhőben. Ez még azt is lehetővé teszi, hogy valós időben, ugyanazon a táblázaton másokkal is együttműködjenek. Míg az Excel Online nem tartalmazza a fizetős alkalmazás sok fejlettebb funkcióját, például a makrótámogatást, az alapvető funkciókat kereső felhasználók kellemes meglepetést okoznak.


Microsoft Excel alkalmazás

Az Excel alkalmazásban található funkciók, amelyek mind az Android, mind az iOS rendszeren elérhetők, az eszköztől függően változnak. A 10.1 hüvelykes vagy annál kisebb képernyővel rendelkező Android-felhasználók ingyenesen létrehozhatnak és szerkeszthetnek táblázatokat. Azok számára, akik nagyobb telefonokon és táblagépeken futtatják az alkalmazást, előfizetésre van szükségük a Microsoft 365-hez, ha mást akarnak csinálni, mint egy Excel-fájlt.

A 10.1 "vagy nagyobb képernyővel rendelkező iPad Pro felhasználók ugyanazokkal a korlátozásokkal szembesülnek. Az összes többi iPad, iPhone vagy iPod Touch készülék felhasználói ingyenesen hozhatnak létre, szerkeszthetnek és tekinthetnek meg Excel dokumentumokat. Meg kell jegyezni, hogy vannak olyan speciális funkciók, amelyek csak előfizetéssel elérhető, függetlenül attól, hogy melyik eszközzel rendelkezik.


Microsoft 365 otthoni próba

Mint fentebb említettük, a Microsoft ingyenes ajánlatai, például a böngészőalapú Office csomag és az Excel alkalmazás, korlátozzák az Ön számára elérhető funkciókat. Ha olyan helyzetbe kerül, hogy hozzáférést kell kapnia az Excel néhány fejlett funkciójához, de nem szeretné, hogy a pénztárca találatot érjen el, a Microsoft 365 próbaverziója tökéletes rövid távú megoldás lehet.

Az aktiválás után futtathatja a Microsoft Office Home Edition teljes verzióját (beleértve az Excel programot is) öt számítógép és Mac kombinációján, a teljes értékű Excel alkalmazással együtt akár öt Android vagy iOS telefonon és táblagépen. A 30 napos próbaidőszak megkezdéséhez meg kell adnia egy érvényes hitelkártya számot, és 99.99 hónapos előfizetésért 12 USD-t kell fizetnie, ha a lejárati idő előtt manuálisan nem mond le lemondást.


Office Online Chrome kiterjesztés

A Google Chrome kiegészítője, ez a praktikus kis eszköz az Excel meglehetősen hatékony verzióját nyitja meg a böngésző fő felületén az összes nagyobb asztali operációs rendszeren.

Az Office Online kiterjesztés nem fog aktív Microsoft 365 előfizetés nélkül futni, de szerepel ebben a cikkben, mivel a várt módon fog működni a Microsoft 365 ingyenes próbaidőszakában.

LibreOffice

Az ingyenesen letölthető nyílt forráskódú szoftvercsomag LibreOffice tartalmaz egy Excel nevű Excel alternatívát, amely támogatja az XLS és XLSX fájlokat, valamint az OpenDocument formátumot. A Calc ugyan nem tényleges Microsoft-termék, de sok olyan táblázatkezelő szolgáltatást és sablont kínál, amelyeket az Excelben leggyakrabban használnak. mindezt 0 dolláros árcéduláért. Tartalmaz továbbá többfelhasználós funkcionalitást, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes együttműködést, valamint számos energiafelhasználói komponenst, köztük a DataPivotot és az összehasonlító Scenario Manager-t.


Kingsoft WPS Iroda

A Kingsoft WPS Office programcsomagjának személyes, ingyenesen letölthető verziója egy Spreadsheets nevű alkalmazást tartalmaz. Az XLS és XLSX fájlokkal kompatibilis Spreadsheets adatelemző és grafikus eszközöket, valamint az alapvető táblázatkezelő funkciókat tartalmaz. A táblázatok önálló alkalmazásként is telepíthetők Android, iOS és Windows operációs rendszerekre.

Az üzleti verzió díj ellenében elérhető, amely fejlett funkciókat, felhőtárolást és több eszköz támogatást kínál.

Apache OpenOffice

Az Apache OpenOffice, amely a Microsoft Office egyik eredeti ingyenes alternatívája, az első megjelenése óta több száz millió letöltést halmozott fel. A több mint három tucat nyelven elérhető OpenOffice magában foglalja saját Calc alkalmazását is. Támogatja az alapvető és a speciális funkciókat, beleértve a kiterjesztést és a makrótámogatást az Excel fájlformátumokkal együtt.

Sajnos a Calc, valamint az OpenOffice többi része hamarosan leállhat egy inaktív fejlesztői közösség miatt. Ha ez megtörténik, a fontos frissítések, beleértve a biztonsági rések javításait is, nem lesznek elérhetőek. Ekkor azt javasoljuk, hogy ne használja tovább ezt a szoftvert.

gnumeric

A lista egyetlen igazi önálló lehetősége, a Gnumeric egy hatékony táblázatkezelő alkalmazás, amely ingyenesen is elérhető. Ez a gyakran frissített nyílt forráskódú program minden Excel fájlformátumot támogat, ami nem mindig volt így, és méretezhető, hogy a legnagyobb táblázatokkal is működjön.

Google Táblázatok

A Google válasza az Excel Online, Sheets-re ugyanolyan teljes körű, mint egy böngészőalapú táblázat esetén. A Google-fiókjába és ezért a szerver-alapú Google Drive-ba integrálva ez a könnyen használható alkalmazás csúcskategóriás funkcionalitást, megfelelő sablonválasztékot, bővítmények telepítésének lehetőségét és on-the-fly együttműködést kínál. A Táblázatok teljesen kompatibilisek az Excel fájlformátumokkal, és ami a legjobb, hogy teljesen ingyenesen használható. Az asztali számítógépek és laptopok webalapú verziója mellett Android és iOS eszközökhöz is elérhetők a Sheets alkalmazások.