Adattáblázatok elemzése az internetről a Microsoft Excel használatával

Az Excel egyik kevéssé ismert tulajdonsága, hogy képes weboldalakat importálni. Ha hozzáférhet egy webhely adataihoz, akkor könnyen konvertálhatja Excel-táblázattá, ha az oldal megfelelően van beállítva. Ez az importálási képesség segít elemezni a webes adatokat az Excel ismert képleteinek és felületeinek felhasználásával.

A cikk utasításai az Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 és Excel for Mac programokra vonatkoznak.


Adatok importálása egy weboldalról

Az Excel egy kétdimenziós rácsban található információk kiértékelésére optimalizált táblázatkezelő alkalmazás. Ha adatokat importál egy weboldalról az Excelbe, akkor a legjobb formátum táblázatként. Az Excel importál egy weboldal minden tábláját, csak meghatározott táblázatokat, vagy akár az oldalon lévő összes szöveget.

Ha az importált webes adatok nincsenek strukturálva, akkor átstrukturálást igényel, mielőtt velük dolgozhat.


Adatok importálása (Excel for PC)

Miután meghatározta a szükséges információkat tartalmazó webhelyet, az adatokat közvetlenül importálhatja az Excelbe az A webről eszköz csak néhány kattintással, testre szabva az importálási lehetőségeket.

Az alábbiak szerint importálhat egy adattáblát az internetről a számítógépre:

  1. Nyisd ki Excel.

  2. Válassza ki a dátum lapot és válasszon A webről a Get & Transform Data csoportban. Megnyílik a Webről párbeszédpanel.

  3. választ alapvető, írja be vagy illessze be a URL a mezőbe, és válassza a lehetőséget OK. Ha a rendszer kéri, válassza a lehetőséget Csatlakozás a weboldalra.

  4. A Navigátor mezőben válassza ki az importálni kívánt táblázatokat. Az Excel elkülöníti a tartalmi blokkokat (szöveg, táblázatok és grafikák), ha tudja, hogyan kell azokat elemezni. Több adatelem importálásához jelölje be a pipát Válasszon ki több elemet.

  5. Miután kiválasztott egy táblázatot, a mező jobb oldalán megjelenik egy előnézet. Ha ez a kívánt táblázat, válassza a lehetőséget Terhelés. A táblázat egy új munkalapon jelenik meg.

  6. A képernyő jobb oldalán megjelenik a Lekérdezések és kapcsolatok ablaktábla. Ha több táblázatot importált, válassza ki a táblázatot a Lekérdezések és kapcsolatok panelen annak megtekintéséhez.

Adatok szerkesztése importálás előtt

Ha a kívánt adatkészlet nagyon nagy, vagy nincs formázva az elvárásoknak, módosítsa azt a Lekérdezésszerkesztőben, mielőtt betöltené az adatokat a webhelyről az Excelbe.

A Navigátor mezőben válassza a lehetőséget Adatok átalakítása helyett Betöltés. Az Excel a táblázatot a táblázat helyett a Lekérdező szerkesztőbe tölti be. Ez az eszköz egy speciális mezőben nyitja meg a táblázatot, amely lehetővé teszi a következőket:

  • Kezelje a lekérdezést
  • Válassza ki vagy távolítsa el a táblázat oszlopait és sorait
  • Adatok rendezése
  • Oszlopok felosztása
  • Csoportosítsa és cserélje ki az értékeket
  • Kombinálja a táblázatot más adatforrásokkal
  • Állítsa be a táblázat paramétereit

A Lekérdező szerkesztő olyan fejlett funkciókat kínál, amelyek jobban hasonlítanak az adatbázis-környezethez (például a Microsoft Access), mint az Excel megszokott táblázatkezelő eszközei.

Az importált adatok kezelése

Miután a webes adatok betöltődtek az Excel programba, hozzáférhet a Lekérdező eszközök szalaghoz. Ez az új parancskészlet támogatja az adatforrások szerkesztését (a Lekérdezésszerkesztőn keresztül), az eredeti adatforrás frissítését, a munkafüzet más lekérdezéseivel való összevonást és csatolást, valamint a másolt adatok megosztását más Excel felhasználókkal.


Adatok importálása (Excel for Mac)

Nem importálhat adatokat egy webhelyről az Excel for Mac programba. A weboldalt a böngésző segítségével el kell mentenie a számítógépére Mentés másként funkció. A webhely mentése után importálja az oldal HTML-adatait egy Excel táblázatba a következő módszerrel:

  1. Nyisd ki Excel.

  2. választ dátum > HTML-ből.

  3. Keresse meg a mentett HTML weboldal helyét, jelölje ki, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  4. Az Excel automatikusan importálja a teljes weboldalt egy új munkafüzetbe. Innentől kezdve tisztítsa meg a diagramot, hogy csak a szükséges adatokat tartalmazza.

Míg az HTML-ből módszer a Mac számára nem olyan tiszta vagy ellenőrzött, mint a A webről opció PC-hez, akkor is lehetővé teszi a weboldalról származó adatok importálását egy Excel táblázatba.