A Google Home összekapcsolása a Sonos hangszórókkal

A Google Home sok feladatot képes végrehajtani, beleértve a zene streamingjét is. A Sonos hangszórókkal párosítva megemelheti a többszobás zenei rendszert. Vessen egy pillantást a Sonos és a Google Home és a Google Assistant összekapcsolására.


A Sonos és a Google Segéd összekapcsolásának előnyei

A Sonos hangszóró vagy hangrendszer határozza meg, hogy a Google Segéd vagy a Google Home hogyan használható vele. A Sonos kétféle Google Assistant vezérlést támogat.

  • Ha a Google Segédet közvetlenül hozzáadja a Sonos One-hoz vagy a Sonos Beam-hez, ezek az egységek valóban Google Home-eszközökké alakulnak. Nemcsak zenét játszanak és irányítanak, hanem más okos otthoni eszközöket is, bizonyos korlátozásokkal.
  • Használhatja a Google Segédet a Google Home (és más márkás Google Home-kompatibilis intelligens hangszórók és okos kijelzők), a Sonos One vagy a Beam segítségével a többi Sonos-hangszóró, például a Play: 1 és a Play: 5 zenelejátszásának vezérléséhez. Ez nem teszi a hangszórókat Google Home eszközzé, de lehetővé teszi a Google Home eszköz számára, hogy vezérelje a rajtuk lévő zenelejátszást.

Amit el kell kezdeni

A Google Segéd összekapcsolása a szükséges Sonos-eszközökkel:

  • Internetkapcsolat Wi-Fi útválasztóval.
  • A legújabb frissítést futtató Sonos hangszóró vagy rendszer.
  • Google Segéd-fiók és Google Otthoni eszköz.

A Sonos hangszóró vagy eszköz beállítása

Mielőtt összekapcsolná a Google Asszisztenssel vagy a Google Home szolgáltatással, meg kell győződnie arról, hogy Sonos-eszköze működik-e.

  1. Töltse le a Sonos alkalmazást telefonra, táblagépre vagy számítógépre. A Sonos alkalmazás a Google Play vagy az Amazon (Android) és az Apple App Store (iOS) alkalmazásból érhető el.

  2. Nyissa meg a Sonos alkalmazást, és koppintson valamelyikre Új rendszer beállítása or Hangszórók hozzáadása.

  3. Ha választást ad a Normál vagy a Boost beállítás között, válassza a lehetőséget Standard
    .

    Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor Boost vezeték nélküli bővítőre van szükség.

  4. Dugja be a Sonost egy áramforrásba, és érintse meg a elemet folytatódik. Ezután válassza ki a hangszórót vagy eszközt a menüből, és érintse meg a elemet Állítsa be ezt a hangszórót.

  5. Várjon, amíg villogó zöld fényt nem lát a készüléken, majd koppintson a ikonra folytatódik. Nyomja meg a Sonos készülék képernyőjén látható gombokat.

  6. Várjon megerősítést arról, hogy a hangszóró hozzá lett adva a beállításhoz. A rendszer felszólít egy másik hangszóró felvételére, de ha nem szükséges, válassza a lehetőséget Nem most és megjelenik egy végső Beállítás befejező oldal.

  7. választ csinált a Beállítás befejezése oldal jobb felső sarkában. A Sonos készen áll a zene lejátszására a Sonos alkalmazáson keresztül.


A Google Segéd hozzáadása a Sonos One és a Beam szolgáltatáshoz

Ha hozzáadja a Google Segédet egy Sonos One vagy Beam eszközhöz, bármelyiket használhatja Google Home eszközként. Nincs szükség külön Google Home intelligens hangszóróra a zenelejátszás vagy más intelligens otthoni eszközök vezérléséhez.

Így adhatja hozzá a Google Segédet közvetlenül a Sonos One vagy a Sonos Beam szolgáltatáshoz.

  1. Nyissa meg okostelefonján a Sonos alkalmazást.

  2. választ Több > Hangszolgáltatások. Érintse A Google asszisztens a következő képernyőn. 

  3. választ Add hozzá a Sonos-hoz a Google Segéd képernyőn. Ezután megjelenik a kompatibilis hangszórók hely szerinti listája. Válasszon hangszórót, majd válassza a lehetőséget Adja hozzá a Google Segédet.

  4. választ Nyissa meg a Google Segéd alkalmazást. Amikor a rendszer kéri, érintse meg a ikont Következő és adja hozzá a Sonos-fiók adatait, hogy összekapcsolja a Google Segédet Sonos-eszközével.

A Google Segéd észleli az Ön Sonos One-ját vagy Beam készülékét, engedélyt kér a hozzáféréshez és vezérléshez, megkérdezi, hogy melyik szobában van, és hozzáadja a használni kívánt zeneszolgáltatásokat.

Ha több Sonos One hangszórója van, vagy Sonos One és Sonos Beam van, akkor mindegyiket külön kell beállítania. Minden kiválasztott Sonos One vagy Beam esetében ugyanazokat a lépéseket kell végrehajtania a Google Segéd hozzáadásához. Arra kérik, hogy:

  • Nevezze el azt a helyiséget, amelyben az eszközt használják
  • Adja meg címét a helyalapú szolgáltatásokhoz
  • Adjon hozzá zenei szolgáltatásokat, és válassza ki az alapértelmezett zeneszolgáltatást
  • Győződjön meg arról, hogy a Google Segédben hozzáadott zenei szolgáltatásokat hozzáadta a Sonos alkalmazáshoz. 

Az egyik Sonos One-t vagy a Beam-et összekapcsolhatja az Alexával, a másikat pedig a Google Assistant-nal.


A Sonos nem biztos, hogy támogatja a Google Home összes funkcióját

A Sonos One vagy a Beam segítségével a zene lejátszását és az intelligens otthoni eszközöket is hasonló módon vezérelheti, mint a Google Home eszközt. Ebbe beletartozik:

  • Riasztások beállítása
  • Termosztátok és lámpák vezérlése
  • Kérdések megválaszolása
  • Tartalom lejátszása a TV-készüléken Chromecaston vagy chromecast audión keresztül, vagy tartalom lejátszása a beépített Chromecast TV-n. A Sonos Beam be- és kikapcsolhatja a tévét is.

Van azonban néhány korlátozás:

  • A mellékelt Sonos One / Beam és a Google Assistant nem támogatja a több felhasználó hangparancsait. Ezenkívül, ellentétben a Google Home-val, több felhasználó számára nem lehet személyre szabott válaszokat adni. Várható, hogy a Sonos és a Google a jövőben engedélyezni fogja a hangegyeztetést.
  • A Sonos One vagy a Beam segítségével nem kezdeményezhet telefonhívásokat, nem küldhet szöveges üzeneteket vagy vásárolhat a Google Segéddel.

A Google Segéd beállítása más Sonos hangszórókkal és termékekkel

A Google Home-kompatibilis eszköz (beleértve a Sonos One-t és a Beam-et a Google Assistant telepítése után) használatával vezérelheti a zenelejátszást más Sonos-hangszórókon és olyan termékeken (például a Play: 1 vagy a Play: 5), amelyeket nem tud telepíteni A Google Segéd közvetlenül a.

Ez azt jelenti, hogy egy Google Home eszköz képes kezelni az összes intelligens otthoni vezérlés fejlett funkcióját, de azt is megadhatja neki, hogy zenéljen a többi Sonos hangszórón és terméken keresztül. 

  1. Nyissa meg a Sonos alkalmazást mobileszközén.

  2. választ Több > Hangszolgáltatások > Válassza a Google Segéd lehetőséget.

  3. Nyissa meg a A Google asszisztens app és válassza ki Add hozzá a Sonos-hoz. Koppintson a folytatódik és adja meg a Sonos-fiók adatait.

    Üzenetet kap arról, hogy a Google Segéd készen áll a Sonossal való együttműködésre.

  4. Kapcsolja össze az összes elérhető, a Google Assistant által támogatott zeneszolgáltatást a korábban felsorolt ​​Sonossal, és válasszon alapértelmezett szolgáltatást a zenelejátszáshoz.

Google Segéd, Sonos és IFTTT

A Google Assistant és a Sonos eszközök összekapcsolásának másik módja a kiválasztott funkciókhoz az IFTTT (Ha ez akkor az). 

Az IFTTT lehetővé teszi egyedi parancsok létrehozását, de ha rendelkezik Sonos One / Beam vagy Google Home Device eszközzel, átfogóbb vezérlési élményt kap, mint az IFTTT-n keresztül darabonként. 

Ha már rendelkezik a Google Segéd / Google Home szolgáltatással a Sonosszal a korábbi módszerekkel, akkor további IFTTT parancsokat adhat a tetejére. 

  1. Számítógép vagy mobil eszköz használatával hozzon létre IFTTT fiókot. Nyissa meg a IFTTT app és válassza ki A Google asszisztens és Sonos a szolgáltatási kategóriából. 

  2. A rendszer kéri, hogy engedélyezze az IFTTT működését a Google Assistant és a Sonos termékekkel a kiválasztott parancsokhoz. Válassza a lehetőséget Rendben.

  3. Folytassa az egyes kategóriákat, és válasszon ki néhány parancsot a Google Assistant számára, amely egy Sonos-eszközt vezérel. Ilyenek például:

    • Állítsa a hangerőt 1 és 10 közé 
    • Állítsa a hangerőt 1 és 100 közé
    • Szünet Sonos
    • Folytassa Sonos-t
    • Játsszon kedvencet a Sonos-on

    Az IFTTT parancsok használatához lépjen a Be / Ki gombra, és kattintson rá a mondáshoz On, majd böngésszen adjon hozzá további kérdéseket.

    Nem használhatja egyszerre a kötet 1-10 és 1-100 parancsokat, mivel ütköznek egymással. Ha mindkettőt bekapcsolja, csak az egyik fog működni, valószínűleg az 1-100 skála.

    Ha nem látja a használni kívánt parancsot, akkor létrehozhat egy új "kisalkalmazás" parancsot az IFTTT utasításainak betartásával.

Zeneszolgáltatások: A Google Assistant és a Sonos támogatja

  • Pandora (csak az Egyesült Államokban)
  • Spotify (csak fizetős szolgáltatás)
  • YouTube Music
  • Deezer (fizetős szolgáltatás csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Franciaországban, Olaszországban, Ausztráliában és Németországban)

A következő szolgáltatásokból is lejátszhat zenét, bár ezek nem szerepelnek a Google Segéd alkalmazásban. 

  • iHeartRadio
  • TuneIn Radio
  • TIDAL

A Sonos számos Google Assistant zene vezérlő parancsot támogat.

Google asszisztens vagy Alexa?

A Sonos a Google Segéd vagy az Alexa hangvezérlés lehetőségét kínálja, amely lehetővé teszi, hogy az Ön számára legmegfelelőbbet használja.

Alexa és a Google Assistant nyomon követi, hogy mi játszik a Sonos hangszórókon, függetlenül attól, hogy az Alexát vagy a Google Assistant-ot használták-e a zenelejátszás megkezdéséhez. Ez azt jelenti, hogy elindíthat egy dalt az Alexa használatával, és leállíthatja a Google Assistant használatával, vagy fordítva, feltéve, hogy a hálózaton belül van egy Google Home és Amazon Echo típusú eszköz, két Sonos On vagy egy Sonos One és Sonos Beam. minden asszisztenst használva.