FORGE fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

A FORGE fájlkiterjesztésű fájl egy Assassin's Creed Game Data fájl, amelyet az Assassin's Creed videojátékban használnak.

Ez egy konténer formátum, amely hangokat, 3D modelleket, textúrákat és egyéb, a játék által használt dolgokat tartalmazhat. Általában elég nagyok, általában meghaladják a 200 MB-ot.

Ez a cikk a FORGE fájlról szól, nem a Minecraft Forge módosító API-ról.


Hogyan nyitható meg egy FORGE fájl

A FORGE fájlokat az Ubisoft Assassin's Creed állítja elő, és azokat nem Önnek kell manuálisan megnyitnia, hanem maga a játék használja. Néhányat Perzsia hercegével is lehet használni.

Van azonban egy kis, hordozható eszköz a Windows számára, a Maki néven, amely képes megnyitni őket. Képesnek kell lennie a fájlt alkotó különféle összetevők egy részének vagy mindegyikének kibontására. Szüksége lesz egy olyan programra, mint a 7-Zip, hogy megnyissa a RAR-archívumot, amelyben Maki mentve van.

Ha problémái vannak egy adott FORGE fájllal, a legjobb, ha újratelepíti a játékot, vagy ha Steam, akkor a játékfájlokat érvényesítse a törött vagy hiányzó fájl pótlására.

Bár nincs egy FORGE fájlunk ennek tesztelésére, lehetséges, hogy csak egy ingyenes fájlcsomagolót használhat a megnyitásához - kedvenceink a 7-Zip és a PeaZip. Mivel azonban ezek a programok alapértelmezésben nem ismerik fel a formátumot, ahelyett, hogy duplán kattintanának a fájlra, és azt várnák, hogy megnyílik, először meg kell nyitniuk az egyik fájlkicsomagolót, majd a fájlból kell tallózniuk a program.

Valamilyen ellentétes helyzetben előfordulhat, hogy egynél több olyan program van telepítve, amely támogatja ezt a formátumot, és az egyik az alapértelmezett ... az, amelyik nem szeretne lenni. Az ezt a kiterjesztést használó fájlok esetében az alapértelmezett "nyitott" program megváltoztatása elég egyszerű.


FORGE fájl konvertálása

A népszerű fájlformátumok általában átalakíthatók más formátumokba egy ingyenes fájlkonverter segítségével, de nem ismerünk olyan dedikált konvertereket, amelyeket kifejezetten a FORGE fájlok számára szánnának. Ráadásul ezt a formátumot úgy értelmezzük, hogy az csak abban a formában létezhet, amelyben jelenleg van, mivel egyetlen más program sem használhatja ezeket a fájlokat csak az Assassin's Creed.

Ha azonban van olyan program, amely képes átalakítani, akkor valószínűleg a fent említett Maki. Egyébként a fájlt megnyitó szoftver általában képes más formátumba menteni, de valószínűtlen, hogy maga az Assassin's Creed játék is rendelkezik ilyen képességekkel.