Az iTunes telepítése Mac-re

Minden Mac-hez előre telepített iTunes tartozik. Az Apple ezt azért teszi, mert az iTunes elengedhetetlen az iPhone, iPad és iPod Touch számára, valamint a zenei könyvtár kezeléséhez és az Apple Music eléréséhez az asztalon.


Az iTunes telepítése Mac-re

Mivel az iTunes előre telepítve van, általában nem kell telepítenie. De ha törölte az iTunes alkalmazást, vagy ha frissítenie kell egy új verzióra, érdemes letölteni és újratelepíteni.

Így találhatja meg és telepítheti az iTunes-ot Mac-re, és milyen első lépéseket kell tennie a telepítés befejezése után.

  1. Nyissa meg a http://www.apple.com/itunes/download/ webhelyet. Az Apple webhelyének ez az oldala automatikusan észleli, hogy Mac-et használ, és felajánlja az iTunes legújabb verzióját.

    Ha nem a macOS legújabb verzióját futtatja, a webhely frissítésre szólítja fel.

  2. Kattintson az Letöltések
    gombra az iTunes letöltésének megkezdéséhez.

  3. A Mac letölti az iTunes telepítőprogramot az alapértelmezett letöltési helyre. A legújabb Mac gépeken a Letöltések mappába kerül, de lehet, hogy másra változtatta.

  4. Amikor a letöltés befejeződött, a telepítő automatikusan új ablakban jelenik meg. Ha ez nem történik meg, keresse meg a telepítőfájlt (az ún iTunes.dmg, a verziószámmal együtt; például, iTunes12.7.5.dmg), és kattintson duplán a telepítőfájlra a telepítés megkezdéséhez.

  5. Kattintson számos bevezető és Általános Szerződési Feltételek képernyőre. Elfogadja a feltételeket. Amikor a Telepítés gombbal jut el az ablakhoz, kattintson a gombra felszerel.

  6. Írjon be egy felhasználónevet és jelszót, majd kattintson OK. A számítógép most kezdi telepíteni az iTunes alkalmazást.

    Ez a felszólítás arra a felhasználónévre és jelszóra vonatkozik, amelyet a számítógép beállítása során hozott létre, nem az iTunes-fiókját (ha van ilyen).

  7. Megjelenik egy előrehaladási sáv, amely megmutatja, mennyi hátravan a telepítés. Körülbelül egy perc múlva harangszó hallatszik, és az ablak arról számol be, hogy a telepítés sikeres volt. Kattintson a gombra közel a telepítő bezárásához.

  8. A macOS megkérdezi, hogy az iTunes telepítőjét a kukába szeretné-e vinni. Kattintson a gombra Áthelyezés a Kukába.

  9. A telepítés befejezése után készen áll az iTunes elindítására, ha duplán kattint a dokkolóban vagy az Applications mappában található ikonra.


Mi a teendő az iTunes Mac számítógépre történő telepítése után?

Miután telepítette az iTunes alkalmazást a Mac számítógépére, be kell állítania. Íme néhány dolog, amit meg kell tennie:

  • Jelentkezzen be Apple ID-jébe: Ha rendelkezik Apple ID-vel, jelentkezzen be a Fiók menüben. Ez feloldja az Apple ID-jéhez csatolt funkciókat, például az Apple Music, az iTunes Match és még sok mást. Ha nincs Apple ID azonosítója, akkor hozzon létre egyet; létfontosságú az Apple legtöbb szolgáltatásának használata szempontjából.
  • Szinkronizálja iOS-eszközét: Előfordulhat, hogy zenét, videót vagy más adatokat szeretne letölteni az iTunes-ra telepített számítógépről iPhone-ra, iPad-re vagy iPod touch-ra.
  • Rip CD-ket: Ha sok zene van CD-ken, érdemes felvenni őket az iTunes zenei könyvtárába.