A Minecraft lejátszása Chromebookon

A Minecraft játékot Windows, Linux, macOS rendszeren, sőt olyan mobil eszközökön is játszhatja, mint az Android vagy az iOS. Sajnos a Minecraft egyetlen verzióját sem hozták létre a Chromebookhoz.

Szerencsére telepítheti a Minecraft Linux verzióját Chromebookjára a Linux beállításával és a Debian / Ubuntu Minecraft fájl telepítésével.


A Minecraft letöltése Chromebookon

2020-ig a Linux használatának egyetlen módja Chromebookján az volt, hogy engedélyezte a fejlesztői módot, és a Crouton használatával telepítette az Ubuntu programot. Most azonban telepítheti a Linuxot a Chromebook beállításainak oldalán.

Miután ezt megtette, könnyedén telepítheti és lejátszhatja a Minecraft-ot egy Chromebookon.

  1. A Linux telepítéséhez Chromebookjára nyissa meg Chromebook beállításai és válassza ki a Linux (béta) a bal oldali menüből. Válassza a lehetőséget Bekapcsol a Linux panelen.

    A Linux telepítésével Chromebookján 450 MB a helyi Chromebook-tárhelye felhasználásra kerül. A Chromebook fájlkezelővel győződjön meg arról, hogy elegendő helyi tárhely áll rendelkezésre.

  2. A felugró Linux telepítő ablakban válassza a lehetőséget Következő folytatni. Írja be a Linux munkamenet felhasználónevét, és válassza a lehetőséget felszerel. Néhány percbe telhet, amíg a Chromebook letölti és beállítja azt a virtuális gépet, ahová a Linuxot telepítik. Ha elkészült, megjelenik egy Linux terminálablak.

  3. Látogasson el a Minecraft letöltési oldalára, és töltse le a Debian / Ubuntu alkalmazást Minecraft.deb fájlt a Chromebookra. Mentse a fájlt a Linux fájlok mappa alatt A fájljaim a Chromebook tárhelyén.

  4. Kattintson duplán a Minecraft.deb fájlt, és válassza ki a felszerel gombra kattintva telepítheti a Minecraft programot a Chromebook Linux virtuális gépére.

  5. A telepítés befejezése után nyissa meg a App fiók, kattintson a Linux mappát, és válasszuk a lehetőséget Minecraft indító.

    Ha telepítési hibát lát, nyissa meg a terminál alkalmazást az alkalmazásfiókból, és írja be a következő Linux parancsokat a Java fejlesztőkészlet legújabb verziójának telepítéséhez:

    • sudo apt-get update
    • sudo apt-get upgrade
    • sudo apt-get telepítse a default-jdk parancsot
  6. Ezzel elindítja a Minecraft Chromebookot. Megjelenik a bejelentkezési ablak. Csak jelentkezzen be Minecraft fiókjába, hogy elkezdhesse a Minecraft játékot! Miután elindította a játékot, az alkalmazás automatikusan letölti a legújabb verziót a Linux-tárolóba, és telepíti a frissítést.

    Minecraft megvásárlása nélkül játszhatod a Demót. De a teljes verzió lejátszásához ki kell választania a Vásárlás most linket és vásároljon Minecraft Java Edition-t.


A Minecraft lejátszása Chromebookon

A Minecraft rendben működik a Chromebookon, miután telepítette a fenti lépéseket. Előfordulhat azonban, hogy a játék kissé lemaradt, vagy az egér nem működik megfelelően. Néhány Chromebook-beállítással módosíthatja a teljesítményt és csökkentheti a hibák előfordulásának esélyét.

  1. Engedélyezze a Chrome-jelzőket. A következő zászlók javítják a Minecraft játékélményét. Ha nem látja az alábbiakban elérhető egyik zászlót, akkor az nem érhető el a Chromebook verzióján, és nem kell aggódnia a zászló engedélyezésével.

    Engedélyezze az összes következő jelzőt úgy, hogy megnyitja a Chrome böngészőt, beírja (vagy beilleszti) az URL-t, és kiválasztja Engedélyezett a legördülő listából.

    • chrome: // flags / # crostini-gpu-support
    • chrome: // flags / # exo-pointer-lock
    • chrome: // flags / # enable-pointer-lock-options

  2. Optimalizálja a Minecraft beállításait a Chromebookhoz. nyomja meg Esc játék közben és válassza ki Opciók a menüből. választ video Settings. Állítsa be a következő beállításokat.

    • Grafika: Gyorsan
    • Sima világítás: Ki
    • Megjelenítési távolság: 10 darab
    • Max Framerate: 30 kép / mp
    • Felhők: KI
    • részecskék: Minimális
    • Entitás árnyékai: KI

  3. Ha van alacsonyabb szintű Chromecast készüléke, és úgy találja, hogy a Minecraft még a fenti beállítások frissítése után is elég lassan fut, telepítheti az OptiFine for Minecraft alkalmazást. Ez az alkalmazás optimalizálja a framerátát alacsonyabb kategóriájú Chromebookokhoz. Csak töltse le az Optifine legújabb verzióját, helyezze el a Linux fájlok mappába, és a terminál ablak típusa:

    java -jar OptiFine_1.14.4_HD_U_F5.jar

    (Cserélje le a fájl nevét a letöltöttre. A fenti esetünkben fájlnevünk OptiFine_1.14.4_HD_U_F5).

    választ felszerel és az OptiFine telepíti a Chromebook Linux telepítését.

    Ez azt jelenti, hogy még egy Chromebookon is teljes képernyős módban játszhatod a Minecraftot, és ez remekül fog működni.


Minecraft Chromebookhoz

A Minecraft regisztrációs oldalán egy üzenet jelenik meg, miszerint a Minecraft nem működik a Chromebookon. Ez igaz, de amikor a fenti eljárást alkalmazza, nem a Minecraft játékot használja Chromebookján. Egy Linux virtuális gépen játszik le a Chromebookon. Amennyire a Minecraft szerverek tudják, Linux gépen játszik a Minecraft játékkal.

Ez azt jelenti, hogy mindaddig, amíg rendelkezik a támogatott Chromebook eszközök egyikével, minden probléma nélkül futtathatja a Linuxot (Beta) és használhatja a Minecraft alkalmazást Chromebookján. Ha nincs támogatott eszköze, és valóban szeretne játszani a Minecraft-szal, akkor fontolóra veheti a frissítést a mai piac egyik jobb Chromebookjára.