Mi a teendő, ha a Skype kamerád nem működik

A Skype hihetetlenül hasznos alkalmazás lehet a barátokkal, a családdal és a kollégákkal való kommunikációhoz hang- és videohívás funkciójával. A Skype-videó nem megfelelő működése azonban gyakori probléma azok számára, akik a Windows 10 Skype alkalmazást és a népszerű csevegőalkalmazás különböző verzióit használják iOS, Android és Mac rendszeren.

Ezt kell tudnia, amikor a Skype kamera nem mutat videót, és amikor a beszélgetőpartner nem látja Önt.


A Skype webkamerával kapcsolatos problémák okai

A Skype webkamera, amely nem a kívánt módon működik, különböző okok következménye lehet, a Skype alkalmazásban vagy az eszköz operációs rendszerében kiválasztott helytelen beállításoktól kezdve a leválasztott vagy fizikailag lefedett kameráig. Előfordulhat, hogy az eszközillesztők, az operációs rendszer és a Skype alkalmazás is elavult, és frissítésre szorul.

MoMo Productions / Getty Images

Szerencsére a Skype-kamerák gyakori problémáinak legtöbb lehetséges megoldása viszonylag gyorsan és kevés előrehaladott tudással megoldható. Ha csak a hibás webkamerán túl tapasztal problémákat a Skype-lal, akkor valami mással lehet a probléma.


A Skype kamerával kapcsolatos problémák megoldása

Amikor megpróbálja kijavítani a webkamerával kapcsolatos problémákat a Skype-ban, először ki kell derítenie, hogy mi a probléma tényleges oka. A számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon a Skype Skype hibás működésének helyes észleléséhez olvassa el a megoldások és tippek listáját, amíg a videohívás funkció megfelelően nem működik.

  1. Fedje fel webkameráját. Ha problémája van bármilyen képet látni a webkamerájáról a Skype-on, ellenőrizze, hogy a borítóját eltávolította-e vagy nem akadályozta-e papír vagy szalag. Látnia kell a webkamera üveglencséjét, ha megfelelően van fedve.

    Ez a probléma akkor merülhet fel, amikor valaki más munkaállomást használ munkához, mivel egyesek úgy dönt, hogy fedezik a webkamerájukat adatvédelmi aggályok miatt, vagy a külső webkamerájukat a használat hiánya miatt mozgathatják.

  2. Ellenőrizze, hogy a webkamera be van-e dugva. Ez nyilvánvaló tipp lehet, de sokak által figyelmen kívül hagyja azt is, amikor webkamerájuk problémáival találkoznak. Ha van egy külső webkamerája, amely nincs beépítve a készülékébe, győződjön meg arról, hogy csatlakoztatva van-e a számítógépéhez, laptopjához vagy intelligens eszközéhez, és ha szükséges, áramforráshoz is csatlakoztatva.

  3. Kapcsolja be a webkamerát. Míg a beépített webkamerák általában automatikusan bekapcsolnak, amikor a videohívás megkezdődik, néhány külső webkamerát be kell kapcsolni, mielőtt a számítógép vagy az intelligens eszköz felismeri őket.

  4. Indítsa újra számítógépét, táblagépét vagy okostelefonját. Olyan régi tipp, mint az idő, de gyakran működik, ha különböző elektronikai kérdésekkel foglalkozik. A rendszer gyors újraindítása gyakran megoldhatja a Skype alkalmazás problémáit, és ez kevesebb, mint egy percet vesz igénybe. 

  5. Frissítse a Skype alkalmazást. A Skype alkalmazás frissítése számítógépén, táblagépén vagy okostelefonján gyakran megoldhatja a hardverekkel, például a webkamerával való kompatibilitási problémákat.

  6. Végezze el a rendszerfrissítést. Akár Windows, macOS, Android vagy iOS eszközt használ, ha az operációs rendszere elavult, előfordulhat, hogy egyes Skype-szolgáltatások, például a videocsevegés nem megfelelően működnek.

  7. Zárjon be más alkalmazásokat. Ha sok alkalmazás van nyitva, néhány közülük lassítja a Skype alkalmazást, és megakadályozza, hogy az összes funkcióját teljes mértékben kihasználja. Ha több alkalmazás van nyitva, az eszköz internet sebességét is lelassíthatja, ami letilthatja a webkamerát a Skype-on, ha túl alacsonyra esik.

  8. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. A Skype letiltja a webkamerát, ha az internet sebessége nem elég gyors. A lassú internet-kapcsolat video pufferelést, valamint rossz kép- és hangminőséget is eredményezhet.

    Általában, ha webkamerája kikapcsol a Skype videohívás közepette, ez azt jelenti, hogy a lassú internet sebessége a probléma. Ha az a személy, akivel Skype-on beszél, elveszíti a webkameráját, ez azt jelenti, hogy az internet okozza a problémákat. A Skype automatikusan újból engedélyezi a webkamerát, amikor az internet sebessége ismét megélénkül.

    Hogyan tesztelhetjük az internet sebességét

    A 3G, 4G vagy 5G kapcsolat sok régióban gyakran gyorsabb lehet, mint a vezetékes vagy vezeték nélküli internet. Ha az internetszolgáltatása túl lassú a Skype videocsevegéshez, próbálja meg kikapcsolni a Wi-Fi-t, és inkább a választott mobilhálózatot használni.

  9. Indítsa újra az internetkapcsolatot. Ha az internet túl lassú vagy nem működik megfelelően, az újraindítás felgyorsíthatja. Ez meglehetősen egyszerűen megtehető, ha manuálisan húzza ki a modemet és az útválasztót a falból, várjon öt percet, majd dugja vissza.

    Ha a Skype webkamerája megfelelően működik, és láthatja saját kamerájának hírcsatornáját az alkalmazásban, de az a személy, akinek hív, nem látja Önt, ennek oka lehet a lassú internet-sebesség. Ebben az esetben személyesen nem tehet semmit a probléma megoldása érdekében. A hívott személynek meg kell oldania internetkapcsolatát.

  10. Aktiválja a webkamerát a Skype alkalmazásban. Lehetséges, hogy tévedésből indított audiohívást a Skype-on. Gyorsan átválthat egy videohívásra: kattintson a videokamera ikonra, miközben a hívás aktív.

  11. Ellenőrizze a Windows 10 adatvédelmi beállításait. Ha problémái vannak a webkamera működésével Windows 10 eszközön, akkor lehet, hogy engedélyt kell adnia ahhoz, hogy működjön az adatvédelmi beállításokban.

    Ehhez nyissa meg Minden beállítás > Adatvédelem > Háló és ellenőrizze, hogy a kapcsoló alatt van-e Engedélyezze az alkalmazások számára a kamera elérését át van kapcsolva On.

  12. Ellenőrizze a Google Chrome beállításait. Ha a Google Chrome webböngészőt használja, előfordulhat, hogy korábban letiltotta a webkamerához való hozzáférést az adatvédelem és a biztonság növelése érdekében. Ez a beállítás megakadályozhatja a webkamera elérését, amikor a Skype webes verzióját használja, amely teljesen működik a böngészőkben.

    Szerencsére bármikor újra engedélyezheti a webkamerához való hozzáférést a Google Chrome beállításain keresztül.

  13. Ellenőrizze a Skype állapot weblapját. A Skye a Microsoft által nyújtott szolgáltatás, és néha annak egyes aspektusai is lecsökkenhetnek. Ez befolyásolhatja a Skype egyes összetevőinek, például a webkamerának a használatát hívás közben, és akár az összes hívást is teljesen letilthatja.

    Ha meg szeretné tudni, hogy egyes Skype-szolgáltatások offline állapotban vannak-e, látogasson el a Skype állapota weboldalra.

  14. Próbáljon meg Skype-hívást folytatni mással. Lehet, hogy a rossz Skype videohívásnak semmi köze nincs alkalmazásához, eszközéhez vagy internetkapcsolatához, és a címzett oldalán felmerülő problémák okozhatják. Ellenőrizze, hogy ez a helyzet-e, próbálja meg felhívni egy másik kapcsolattartót.

    A Skype alkalmazás valójában olyan funkciót kínál, amely lehetővé teszi egy teszt Skype-hívást egy hamis számra. Ezzel ellenőrizhető a webkamera és egyéb beállítások, például a mikrofon hangereje.

    Teszt Skype-hívás indításához kattintson a gombra ... > beállítások > Audio & Video > Ingyenes teszthívás kezdeményezése.

  15. Ellenőrizze, hogy eszköze teljesen kompatibilis-e a Skype alkalmazással. Ha készüléke kissé régi, akkor előfordulhat, hogy nem felel meg a hivatalos összes minimumkövetelménynek a Skype összes funkciójának használatához.

    A Skype minimális követelményeinek teljes listája olvasható a hivatalos Skype webhelyen vagy az egyes alkalmazásboltok listáin.

  16. Állítsa be manuálisan a Skype webkamerát. Ha egy ideje nem használja a Skye alkalmazást, vagy most először használja az alkalmazást eszközén, akkor el kell mondania, hogy melyik webkamerát használja.

    Ehhez nyissa meg a Skype-ot, és kattintson a gombra ... > beállítások > Audio & Video majd válassza ki a kívánt webkamerát a legördülő menüből.

  17. Dugja be az eszközt. Elképzelhető, hogy a Skype korlátozza a webkamera működését annak érdekében, hogy energiát takarítson meg egy áramtalanított laptopról vagy intelligens eszközről. Csatlakoztassa készülékét áramforráshoz, és ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a hibás webkamerát.

  18. Frissítse a webkamera illesztőprogramjait. Ha Windows 10 számítógépet, laptopot vagy táblagépet használ, akkor előfordulhat, hogy frissítenie kell a webkamera eszközillesztőit.

    Általában ez automatikusan megtörténik a Windows Update során, de a megnyitással kétszer is ellenőrizheti, hogy új illesztőprogramra van-e szükség Eszközkezelő > fényképezőgépek > majd kattintson a jobb gombbal a webkamera nevére, majd válassza a lehetőséget illesztőprogram frissítése > Automatikus keresés a frissített illesztőprogramok számára.

  19. Próbáljon ki egy alternatív videocsevegési alkalmazást. Ha mindent megpróbált, és még mindig nem tudja a kameráját megfelelően működni a Skype-ban, érdemes lehet egy másik alkalmazást kipróbálni a videohívásokhoz. Szerencsére számos olyan rivális alkalmazás létezik, amelyek ugyanazt a funkciót látják el, mint a Skype, amelyek szintén teljesen ingyen használhatók. Néhány ingyenes videocsevegési alkalmazás, amelyet érdemes megnézni, a Facebook Messenger, a WhatsApp, az Instagram, a Line és a WeChat. Az okostelefont használó barátok és családtagok többségének valószínűleg már telepítve van legalább egy ilyen alkalmazás az eszközére, míg a Windows vagy Mac számítógépet használók bármilyen webböngészőben videohívást kezdeményezhetnek a Facebook webhelyén keresztül.