Hogyan konvertálhat PDF fájlokat JPG formátumra

Menthet egy PDF fájlt JPG formátumba, ha azt szeretné, hogy a dokumentum kép legyen. Amikor egy PDF fájlt JPG formátumba menti, a dokumentumot már nem kell PDF-olvasóval megnyitni, és ehelyett a legtöbb képmegtekintővel megtekinthető.

A PDF-JPG-konvertálás gyakran hasznos, ha megosztja a PDF-fájlt, mert nem kell attól tartania, hogy a másiknak van PDF-megjelenítő vagy plug-in a számítógépén, vagy PDF-nyitó van a telefonján. Van néhány hátránya a PDF JPG formátumba konvertálásának, amelyet érdemes fontolóra venni az átalakítás előtt.

A PDF fájl JPEG-fájlként történő mentésének másik módja egy speciális átalakító használata, amely csak a képeket konvertálja a PDF-ből. Akkor használhatja ezt a típusú átalakítót, ha csak a PDF-fájlból szeretne képeket - az átalakító kibontja a PDF képeit, és mindegyiket JPG formátumba menti.


Meg kellene csinálni?

Noha vannak előnyei a PDF fájl JPG formátumba történő mentésének, fontos tudni, hogy mi történik valójában az átalakítás során. Mivel a PDF dokumentum és JPG kép, két teljesen különböző típusú fájl, nem konvertálható anélkül, hogy elveszítené a PDF egyes aspektusait.

Például, ha valaha is szeretné szerkeszteni a szöveget a PDF-fájlban, fontolja meg annak megtartását PDF-formátumban (vagy legalábbis ne törölje az eredeti PDF-fájlt a JPG-formátumba történő konvertálás után). Míg a legtöbb PDF-fájlt PDF-szerkesztővel lehet szerkeszteni, valószínűleg többségük nem tudja ugyanezt megtenni egy JPG-vel, és valószínűleg nehezen talál jó JPG-szöveg-átalakítót.

A PDF-JPG-konverterek másik kérdése, hogy az átalakítás során minden beágyazott tartalom, például könyvjelzők vagy hang, elvész és felhasználhatatlan a JPG-ben. Hacsak nem őrzi meg az eredeti PDF fájlt, hogy hozzáférjen ezekhez a dolgokhoz, soha nem tudja azokat visszakapni, mivel nem tudja konvertálni a JPG-t PDF-be, és elvárhatja, hogy visszanyerje ezeket a beágyazható objektumokat.


PDF - JPG átalakító eszközök

Többféle módon lehet egész oldalakat menteni egy PDF-ből JPG-formátumba. A használni kívánt módszernek elsősorban az operációs rendszertől kell függenie, és attól, hogy a konverter már van-e a számítógépén.

PDF2JPG.net. Pillanatkép 

A PDFtoJPG.net az egyik legegyszerűbb hely, ahol a PDF minden oldalát külön képpé alakíthatja JPG formátumban. Ez a PDF-átalakító Windows, macOS, Linux és bármely más böngészőt támogató operációs rendszeren működik. Csak töltse fel a PDF fájlt arra a webhelyre, válassza ki a JPG minőségét, várja meg az átalakítást JPG formátumra, majd töltse le bármelyik oldalt JPG formátumban, vagy töltse le az összes konvertált oldal ZIP-jét.

A PDFtoJPG.me hasonló, de nagyobb PDF fájlokat fogad el, és lehetővé teszi az átalakítandó oldalak kiválasztását.

Pillanatkép

A Pixillion egy ingyenes képfájl-átalakító a Windows és a macOS számára, amely lehetővé teszi a PDF fájlok betöltését a programba, majd konvertálást JPG formátumba. Beállíthatja a felbontást, méretezheti a képeket, megfordíthatja az oldalakat, elforgathatja az oldalakat, vízjelet adhat a képekhez és még sok mást. A PDF-fájl minden oldala külön JPG fájlként kerül mentésre.

Pillanatkép

Ha Windows 10 operációs rendszere van, akkor inkább a PDF JPEG formátumú Windows alkalmazást használja. Csak nyissa meg a PDF-et az adott programban, válasszon ki egy mappát, majd nyomja meg a Megtérít gombra kattintva készíthet JPG-t a PDF minden oldalához.

Pillanatkép

A macOS felhasználók számára a legjobb, ha a beépített PDF eszközt használják a PDF konvertálásához JPG formátumba. Nyissa meg a PDF-t az Előnézet elindításához (vagy először nyissa meg az Előnézet alkalmazást, és lépjen a filé > Megnyitni ... ha nem indul el automatikusan), majd válassza ki JPG keresztül a filé > Export… menüpontot. A bal oldali ablaktábla bármelyik oldalára jobb gombbal kattintva exportálhatja a PDF oldalt JPG formátumba.

Pillanatkép

Ha már rendelkezik az Adobe Photoshop programmal a számítógépén, akkor azt egy PDF oldal JPG formátumba konvertálásával használhatja. Csak nyissa meg a PDF-fájlt, mint bármelyik képet, válassza ki a oldalak opciót, majd használja a filé > Mentés másként... menüpont az oldal JPG képfájlként történő mentéséhez.

Pillanatkép

Az Adobe Acrobat hasonló a Photoshophoz: nem ingyenes, de ha van, akkor tökéletes a PDF konvertálásához JPG formátumba. Nyissa meg a PDF fájlt, majd lépjen a következőre: filé > Exportálás > Kép > JPEG az összes PDF-oldal konvertálása JPG fájlokká.

Néhány más PDF-JPG-konverter, amelyek közül néhány támogatja a kötegelt átalakításokat, a PDFMate PDF Converter, az UniPDF, az EasyPDF.com, a DocuFreezer, a Boxoft PDF-től JPG-ig, a LightPDF, az Icecream PDF Converter és az UnitePDF. Néhány PDF-megosztó képes PDF-fájl konvertálására JPG-re.

A DocuFreezer az összes konvertált oldalon vízjelet állít elő, ha az ingyenes verziót használja, és ebből a listából az EasyPDF.com, a LightPDF és az UnitePDF az egyetlen, amely online PDF és JPG konverter; a többiek a számítógépre telepített programok.

Ha nem szeretné, hogy a konvertált PDF-oldalak külön, külön JPG-k legyenek, hanem csak egy nagy JPG-fájlt kell összeilleszteni, az összes oldalt teljesen más eszközzel kell használni. A Filesmerge.com egy példa arra a webhelyre, amely az összes JPG-oldalt vízszintesen vagy függőlegesen egy fájlba egyesítheti, amelyet könnyebb elküldeni vagy tárolni, ahelyett, hogy az összes oldalt külön fájlként tartaná.


Konvertálja a PDF képeket JPG fájlokká

A PDF fájl JPG formátumba konvertálásának másik módja, ha a képeket a PDF fájlból JPG formátumba kívánja menteni. Más szavakkal, kivonhatja az összes képet egy PDF-fájlból, és mindegyiket JPG-formátumba konvertálja.

Pillanatkép

Ennek egyik módja bármely operációs rendszerről az online PDF-JPG-átalakítóval lehetséges. A Szeretem a PDF-et ennek egyik jobb módja, mert a PDF-et betöltheti (és JPG-ket mentheti rá) a számítógépéről, a Google Drive-fiókjából vagy a Dropbox-ból. Ha több JPG-t bont ki, akkor ZIP fájlban kapja meg őket.

JPG képeket is kaphat PDF-ből a Photoshop használatával (válassza a ikont képek opciót, miután kiválasztotta a megnyitni kívánt PDF-t) vagy az Adobe Acrobat (Eszközök > PDF exportálása > Kép > Exportálja az összes képet).