A PowerPoint Diák konvertálása Word dokumentumokká

Néha azt szeretné, ha egy Word dokumentum egyszerűvé tenné egy fontos prezentáció biztonsági másolatának elkészítését vagy kinyomtatását. Tudja meg, hogyan lehet PowerPoint-ot Word-dokumentumdá konvertálni. 

A cikk utasításai a PowerPoint for Microsoft 365, a PowerPoint 2019, a PowerPoint 2016, a PowerPoint 2013 és a PowerPoint 2010 rendszerekre vonatkoznak.


A PowerPoint-segédanyagok konvertálása Word-be

Ha PowerPoint-segédanyagokat szeretne szerkeszteni, konvertálja a szórólapokat Word-ben szerkeszthető dokumentumokká.

A segédanyagok konvertálása Word formátumba:

  1. Nyissa meg a PowerPoint-bemutatót, amelyet Word-dokumentummá kíván konvertálni.

  2. választ filé > Export. A PowerPoint 2010 programban válassza a lehetőséget filé > Mentés és küldés.

  3. választ Hozzon létre segédanyagokat És válasszon Hozzon létre segédanyagokat. A PowerPoint 2010 programban válassza a lehetőséget Hozzon létre segédanyagokat a Fájltípusok alatt válassza a lehetőséget Hozzon létre segédanyagokat a Segédanyagok létrehozása a Microsoft Word alatt. Megnyílik a Küldés Microsoft Wordbe párbeszédpanel.

  4. Válassza ki a használni kívánt oldalelrendezési lehetőséget.

A PowerPoint-prezentációk konvertálása Word-dokumentumokba ötféle módon történhet:

  • Megjegyzések a diák mellett
  • Üres vonalak a diák mellett
  • Megjegyzések a diák alatt
  • Üres vonalak a diák alatt
  • Csak vázlat

A lehetőségek összehasonlítása segíthet kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet.


Megjegyzések a Diák a szórólap mellett

A PowerPoint-prezentációk Word-be történő konvertálásakor az első lehetőség a leggyakrabban használt nyomtatási lehetőség. A diának egy miniatűr változatát nyomtatják a bal oldalra, a jobb oldalon pedig egy doboz, amelyen a diák kíséretében írt hangszórójegyzetek láthatók.

A diák három miniatűr változata nyomtatható minden oldalra.

Üres sorok a diák mellett a szórólapokon

A második lehetőség amikor a PowerPoint-prezentációkat Word-be konvertálja, üres sorokat kell kinyomtatni a szórólap mellé a közönség számára, hogy jegyzeteket készítsen a prezentáció során.

Minden oldalon három indexkép nyomtatható.


Megjegyzések a diákok diáinak alatt

A harmadik lehetőség a PowerPoint-prezentációk Word-re történő konvertálásakor az, hogy a diák alá tartozó hangjegyzeteket kinyomtatja a diára, hogy a bemutató során könnyebben tájékozódhasson.

Minden oldalon egy diát nyomtat.

Üres sorok a szórólapok diái alatt

A PowerPoint-prezentációk Word-be történő konvertálásakor a negyedik lehetőség az, hogy a szórólap diája alá üres sorokat nyomtat, hogy a közönség jegyzeteket készítsen az előadás során.

A dia egy miniatűr változata minden oldalra kinyomtatható.

Csak vázlat

A PowerPoint-prezentációk Word-be történő konvertálásakor az ötödik lehetőség az, hogy kinyomtatja a PowerPoint-prezentáció összes szövegének körvonalát. A vázlat nem mutat grafikát, de ez a nézet a leggyorsabban használható, ha szerkesztésre van szükség.

Paste vagy Paste Link

A PowerPoint egy másik szolgáltatása, amikor konvertálja a prezentációt Word-dokumentummá, a Paste vagy a Link beillesztése. Itt van a különbség.

  • Válasszon Paszta hogy a szórólapot a választott stílusban hozza létre.
  • Válasszon link beillesztése hogy a választott stílusban is elkészítsen egy kiadványt. Ha azonban a PowerPoint bemutatót később szerkesztik, a módosítások a következő megnyitáskor megjelennek a Word dokumentumban. Nem ez a helyzet, amikor a Beillesztés parancsot választja.

Miután elvégezte az összes kijelölést, válassza ki OK és egy új Word dokumentum nyílik meg a PowerPoint segédanyagokkal a kiválasztott formátumban.