Hogyan adhatunk pontokat a Google Diák bemutatóihoz

A Google Diák hatékony eszköz prezentációk létrehozására és megtekintésére az interneten, valamint az iOS és az Android intelligens eszközökön. Ez az ingyenes alkalmazás számos stílus- és formázási funkcióval rendelkezik, amelyek felhasználhatók professzionális szintű diák készítéséhez, amelyek közül az egyik a golyópontos listák készítésének képessége.

Olvassa tovább, hogy megtanulja, hogyan adjon hozzá a pontok listáit a Google Diák prezentációjához, és hogyan késztesse őket a kívánt megjelenésre.


Hogyan adhatunk pontokat az internetes Google Diákhoz

A Google Slides webes verziója a hivatalos Google Slides webhelyen keresztül érhető el minden internetes böngészőben, például a Google Chrome, a Microsoft Edge, a Brave és a Mozilla Firefox böngészőben.

  1. Nyissa meg a Google Slide bemutatóját, és válassza ki azt a szövegterületet, ahová a felsorolási pontok listáját szeretné elhelyezni.

  2. Nyomja meg a ellipszis ikonra az eszköztáron.

  3. választ Felsorolással ellátott listák.

    Alternatív megoldásként használhatja a Ctrl + Shift + 8 billentyűparancs a pontok listájának megkezdéséhez a Google Diában

  4. Az első pontnak meg kell jelennie a Google Slide szövegmezőjében. Írja be a kívánt szót vagy kifejezést, majd nyomja meg az gombot belép hogy létrehozzon egy második elemet a listában.


Hogyan tegyünk közzé pontokat a Google Diákban az iOS rendszeren

A hivatalos Google Slides iOS alkalmazás ingyenesen elérhető az App Store-ból, és az Apple iPhone, iPod touch és iPad intelligens eszközein működik.

  1. Nyissa meg a Google Diák alkalmazást iOS-eszközén, és nyissa meg a szerkeszteni kívánt prezentációt.

    A diára nagyíthat és kicsinyíthet két ujját a képernyőn. Ez különösen hasznos kisebb készülékeken, például iPod touch vagy iPhone készülékeken.

  2. Koppintson duplán a szöveges terület pontot szeretne felsorolni egy listában.

  3. Érintse meg a bullet point ikonra az eszköztáron. Létre kell hozni az első bejegyzést a listában.

  4. Írja be a választott szót vagy kifejezést, majd érintse meg a Return gombot a billentyűzeten az első pont megerősítéséhez és a második megkezdéséhez.

  5. Ha elkészült a listával, koppintson a pipára a bal felső sarokban.

  6. Érintse meg a dián kívüli területet szerkesztési útmutató nélkül.


Hogyan lehet pontokat tenni a Google Diákba Androidon

A Google Diák alkalmazásként elérhető Android okostelefonokhoz és táblagépekhez, és ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból.

  1. Nyissa meg a Google Diák alkalmazást androidos eszközén, és koppintson a szerkeszteni kívánt projektre.

  2. Keresse meg azt a szövegterületet, ahol felsorolási pontlistát szeretne elhelyezni, és koppintson rá duplán.

  3. Az eszköztáron érintse meg a ikont pontok listája ikonra az első bejegyzés létrehozásához.

    A Google Diák összes szerkesztése automatikusan mentésre kerül a háttérben, így a módosítások elvégzése után nem kell manuálisan mentenie.

  4. Írja be a szövegét a lista első pontjához, és érintse meg a elemet belép a billentyűzeten a második elem megkezdéséhez.

  5. Addig ismételje, amíg elkészíti a listát.

  6. Ha hozzáadta az összes pontot a listához, érintse meg a ikont kék pipa a bal felső sarokban.

  7. Az összes vizuális útmutató eltávolításához koppintson a dián kívülre.


Hogyan adjunk hozzá egy pontok listáját egy pontok listájához

Minilisták hozzáadása a fő pontlistához nagyszerű módja lehet a különböző pontok vagy tárgyak rendszerezésének, és az előadás könnyebbé teszi a néző számára. Így teheti meg az interneten, az iOS-en és az Androidon.

  • háló: Ha mini listát szeretne készíteni a Google Diák webes verziójának fő listáján, egyszerűen érintse meg a ikont Tab gombot, amikor új pontot indít. Dupla érintés belép hogy visszatérjen a felsorolási pontok fő listájához.
  • iOS: Ha listát szeretne létrehozni a Google Diák iOS alkalmazás listáján, gépelés közben érintse meg az eszköztáron a golyópont ikon melletti behúzás ikont. Úgy néz ki, mint egy háromszög, amely két nagyobb vonal közé szorított három vízszintes vonaltól jobbra mutat. A fő listához való visszatéréshez érintse meg a behúzás ikont, amelynek háromszöge balra mutat.
  • Android: A Google Slides alkalmazás Androidon lehetővé teszi a mini listák létrehozását a fő listán belül. A fő listába történő beírás közben érintse meg az eszköztár behúzás ikonját úgy, hogy a háromszög jobbra mutasson. A fő listához való visszatéréshez érintse meg a balra mutató behúzás ikont.

A behúzott ikonok csak akkor láthatók, amikor gépel a Google Diák prezentációba. Ha nem látja, koppintson duplán a szerkeszteni kívánt lista szövegterületére.


Készíthetek számozott listát a Google Diákban?

A felsoroláspontos listák mellett a Google Diák számozott listákat és számos más listastílust is támogat. A számozott lista ikon általában az eszköztár felsorolási pontok ikonja mellett található, ha egy szövegterület van kiválasztva, vagy ha éppen gépel.

Ha nem találja a számozott lista ikont az iOS vagy az Android alkalmazásban, érintse meg a ikont kialakított ikont (azt, amely négy sor mellett A-nak tűnik), majd érintse meg a gombot Bekezdés hogy felhozza.

A Google Diák listája működik a Microsoft PowerPoint programban?

A Google Diák összes formázása, beleértve a felsorolási pontok listáját is, teljesen kompatibilis a Microsoft PowerPoint programmal. Felsorolási pontok vagy számozott listák hozzáadása a Google Diák-prezentációhoz nem okozhat formázási hibákat vagy hibákat a PowerPoint-fájlba történő konvertáláskor.

A Bullet Points használata a Google Diák bemutatóiban

A felsorolás pontok akkor lehetnek hasznosak egy prezentációban, amikor sok információt kell átadni egyszerre könnyen érthető és gyorsan olvasható stílusban, amely nem feltétlenül rangsorolja az ötleteket fontosságuk vagy értékük szerint.

Íme néhány példa azokra a témákra, ahol a felsorolási pontok listája hasznos lehet:

  • Ételrecept-összetevők.
  • A gyógyszeres kezelés mellékhatásai.
  • Kompatibilis vagy nem kompatibilis hardver.
  • Bevásárló lista.
  • A beszédből emlékezetes főbb szempontok.
  • A példák listája, például ez.

Íme néhány olyan helyzet, amikor a számozott listák jobban működhetnek:

  • Utasítások vagy lépések sorozata.
  • A fontosság vagy az érték rangsorolása.
  • Az események meghatározott sorrendjének kommunikálásakor.

Próbáld ki, és tedd észre éles, világos módon.