A PS4 vezérlő használata a Steamen

A Steamen PS4-vezérlővel játszani rendkívül könnyű: Csak csatlakoztassa a vezérlőt a számítógépéhez, és máris mehet. Egy kis extra munkával akár vezeték nélkül is játszhat, és tetszése szerint megváltoztathatja a gombok leképezését. Tanuljuk meg, hogyan kell megfelelően konfigurálni a PS4 vezérlőt a Steam segítségével.

Ez a cikk kifejezetten a PS4 vezérlő és a Steam platform használatára összpontosít. A PS4 vezérlő számítógépes játékokkal történő használatával kapcsolatos általánosabb tanácsokért lásd: A PS4 vezérlő használata PC-n vagy Mac-en.


Hogyan csatlakoztassuk a PS4 vezérlőt a Steamhez

Mielőtt elkezdené használni a PS4 vezérlőjét a Steam szolgáltatással, néhány előzetes műveletet meg kell tennie, beleértve annak biztosítását, hogy a Steam kliens legújabb verziója van. Kovesd ezeket a lepeseket:

  1. Ellenőrizze, hogy a közeli PlayStation 4 konzolok ki vannak-e húzva. Ellenkező esetben a vezérlő megpróbálhat szinkronizálni a konzollal a számítógép helyett.

  2. Indít Gőz a számítógépeden.

  3. választ Gőz az ablak bal felső sarkában egy legördülő menü megnyitásához, majd válassza a lehetőséget Ellenőrizze a Steam kliens frissítéseit.

  4. Töltse le és telepítse az elérhető frissítéseket. Ha elkészült, a Steam újraindul.

  5. Amikor a Steam újraindul, csatlakoztassa a PS4 vezérlőt a számítógép USB-portjához.

  6. A Steam kliens ablakban válassza a lehetőséget Megnézem > beállítások > ellenőr > Vezérlő általános beállításai.

  7. Alatt kell látnia a vezérlőt Észlelt vezérlők. Jelölje be a mellette lévő négyzetet PS4 konfigurációs támogatás. Ezen a képernyőn nevet adhat a vezérlőnek, megváltoztathatja a vezérlő tetején lévő fény színét, és be- vagy kikapcsolhatja a dübörgés funkciót.

    Ha a Steam nem érzékeli a vezérlőt, ellenőrizze még egyszer az USB-kábel csatlakozását. A vezérlő kihúzása és újbóli csatlakoztatása néha megoldja a problémát.

  8. választ Küldés hogy elmentse a változtatásokat.

  9. Ez az.


A PS4 vezérlő használata Steam-en Steam Link használatával

Ha a Steam Link hardvert használja tévékészüléken való játékhoz, a beállítás alapvetően megegyezik, azzal a különbséggel, hogy a PS4 vezérlőt a számítógép helyett a Steam Linkbe kell csatlakoztatnia. A Steam Link néhány konfigurációs lépésről automatikusan gondoskodik.

Hogyan lehet vezeték nélkül csatlakoztatni a PS4 vezérlőt a Steamhez

Ha lenyomva tartja a PS és Megosztás gombokat egyidejűleg a vezérlőn, a számítógép automatikusan felismerheti Bluetooth-on keresztül. Ha nem, akkor szüksége lehet egy PS4 DualShock 4 vezeték nélküli hardverkulcsra a vezeték nélküli lejátszáshoz. Hivatalosak megvásárolhatók a Sony-tól, vagy megtalálhatja azokat, amelyeket egy másik gyártó készített.

A PS4 vezérlő vezeték nélküli párosításához a Steamhez:

  1. Indít Gőz.

  2. Dugja be a PS4 Bluetooth-kulcsot a számítógép USB-portjába.

  3. Egyszerre tartsa a PS és Megosztás a vezérlő gombjait, amíg a tetején lévő fény villogni nem kezd.

  4. Amikor a vezérlő megjelenik az eszközlistában, nyomja meg a gombot X gombot a vezérlőn az aktiválásához.

  5. Nyomja meg a gombot a hardverkulcs végén. El kell kezdenie villogni.


A játékon belüli vezérlők konfigurálása

Most már képesnek kell lennie arra, hogy a legtöbb Steam játékot a PS4 vezérlőjével játssza, de tovább testreszabhatja, hogy a vezérlő hogyan működik az egyes játékokhoz. Valójában erre a lépésre lehet szükség azoknál a játékoknál, amelyek elsősorban a billentyűzet bevitelére támaszkodnak.

A játékon belüli vezérlő beállításainak szerkesztéséhez egyszerűen nyomja meg a gombot PS gombot a vezérlő közepén. Az így kapott képernyőről a billentyűzet műveleteit a vezérlő gombjaihoz kapcsolhatja. A legtöbb modern játéknak meg kell jelenítenie a megfelelő PlayStation gombkonfigurációt, de néhány régebbi játékban előfordulhat, hogy Xbox vezérlőt jelenít meg. Mindazonáltal képesnek kell lennie arra, hogy kitalálja a gombok leképezését, és problémamentesen használja a PS4 vezérlőjét.

Ha befejezte a játékot, manuálisan kapcsolja ki a vezérlőt. Egyszerűen tartsa lenyomva a PS gombot 7-10 másodpercig.


Hogyan lehet navigálni a Steam-en egy PS4-vezérlővel

A játékokon kívül PS4 vezérlőjével navigálhat a Steam platformon is. Például használhatja a joystickokat egérként, sőt engedélyezheti a vezérlő trackpadját is.

  1. Nyissa meg a Steam alkalmazást nagy kép módban. Kiválaszthatja a Nagy kép ikont a Steam kliens jobb felső sarkában, vagy egyszerűen megnyomhatja a PS gombot.

  2. Válassza ki a beállítások ikon a jobb felső sarokban.

  3. választ Alapkonfigurációk > Nagy kép mód beállítása.

  4. Innen konfigurálhatja a Steam navigálásának vezérlőjét Asztali és Nagy kép módban egyaránt.

  5. Élvezze a Steam navigálását a vezeték nélküli PS4 vezérlő segítségével.