Javítás, ha a PS3 vezérlő nem csatlakozik

Ha a PS3 vezérlő nem csatlakozik a PlayStation 3 konzolhoz, annak oka lehet néhány különböző probléma. Hogyan lehet elhárítani a PS3 vezeték nélküli vezérlők csatlakozási problémáit.

Más Sony rendszerek, például a PS2 és a PS4 számára készített vezérlők nem használhatók a PS3-mal adapter nélkül. Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt vezérlő kompatibilis a konzoljával.


Miért nem csatlakozik a PS3 vezérlőm?

A vezeték nélküli PS3 vezérlőnek két hivatalos változata létezik: a Dualshock 3 és a régebbi, megszűnt Sixaxis.

Evan-Amos

Mindkét verzió közvetlenül a konzolhoz csatlakoztatható mikro-USB-kábelen keresztül, és mindkettő olyan Bluetooth-képességeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a vezeték nélküli játékot. Minden vezérlőnek van egy belső akkumulátora is, amely a PS3-ra csatlakoztatva töltődik fel. Az egyetlen fő különbség közöttük a Dualshock 3 rezgési képessége.

A rezgésfunkció működéséhez engedélyezni kell, és a játéknak támogatnia kell a rezgést / dübörgést.

Ezenkívül PS3-kompatibilis vezérlők tucatjait gyártják külső gyártók. Egyes nem hivatalos PS3 vezérlők csak akkor működnek, ha közvetlenül a konzolhoz vannak csatlakoztatva, és vannak olyan Bluetooth adapterek, amelyek vezeték nélküli lejátszáshoz be kell csatlakoztatnia a konzolt. Ennek ellenére mindannyian ugyanazon mögöttes technológiára támaszkodnak, ezért hajlamosak ugyanazokra a problémákra. A PS3 vezérlő csatlakozási problémáit a következők okozhatják:

  • Szinkronizálási hibák a vezérlő és a PS3 konzol között.
  • Problémák vannak a vezérlő akkumulátorával.
  • A vezérlő belső hardverével kapcsolatos problémák.

Mi a teendő, ha a PS3 vezérlő nem csatlakozik

  1. Végezzen el néhány alapvető hibaelhárítást

    Mielőtt elkezdené szétszerelni a PS3 vezérlőt, a következő lépéseket teheti a csatlakozási problémák forrásának azonosításához:

    • Kapcsolja ki a PS3 konzolt, majd kapcsolja be újra, hogy lássa, megoldja-e a problémát.
    • Ha lehetséges, próbálja meg csatlakoztatni a vezérlőt egy másik PS3-hoz, vagy csatlakoztasson egy másik PS3 vezérlőt a PS3-hoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a probléma nem magában a konzolban van.
    • Győződjön meg arról, hogy működik-e a vezérlőt a konzolhoz csatlakoztató USB-kábel.
    • Távolítsa el az összes többi USB-eszközt, amelyet a PS3-ra csatlakoztatott, miközben megpróbálta szinkronizálni a vezérlőt.
    • Vezeték nélküli vezérlő használata esetén ellenőrizze, hogy a vezérlő akkumulátora fel van-e töltve, és a konzoltól 30 lábon belül van-e.
    • Amikor megpróbálja szinkronizálni a vezeték nélküli vezérlőt, győződjön meg arról, hogy a konzoljával párosítva van-e már hatnál több Bluetooth-periféria.
  2. Cserélje ki az elemet

    Ha a vezérlő egyáltalán nem kapcsol be, akkor valószínűleg az akkumulátor vagy a belső hardver a probléma. Először próbálja meg eltávolítani az akkumulátort, majd helyezze vissza:

    1. Szemüvegjavító készlettel csavarja le a PS3 vezérlő hátulját.
    2. Keressen egyetlen kicsi óra elemet. A hivatalos Sony PS3 vezérlőkben az alaplap bal felső része közelében található.
    3. Óvatosan vegye ki az akkumulátort, és tegye félre 30 másodpercre.
    4. Helyezze vissza az akkumulátort, és próbálja meg újra bekapcsolni a vezérlőt.
    5. Ha ez nem működött, próbálja meg kicserélni a régi elemet egy újra. Bármelyik szokásos órai akkumulátor megteszi.
  3. Állítsa vissza a PS3 vezérlőt

    Ha a vezérlő csatlakoztatva működik, mégsem tud vezeték nélkül játszani, megpróbálhatja visszaállítani a vezérlőt:

    Sony

    1. Kapcsolja ki a PS3 konzolt.
    2. Csatlakoztassa a vezérlőt a konzol USB portjához.
    3. Kapcsolja be a PS3-at.
    4. Keressen egy kis lyukat a vezérlő hátulján az L2 vállgomb közelében. Kihajtott gemkapocs segítségével nyomja le a furat belsejében található apró reset gombot.
    5. Nyomja meg a PS gombot a vezérlőn, hogy újra párosítsa a PS3-mal.
  4. Tisztítsa meg az alaplapot

    Ha a vezérlő még mindig nem csatlakozik, akkor valószínűleg az eszköz alaplapján vagy más belső hardveren van a probléma. Megpróbálhatja sűrített levegővel megtisztítani az alaplapot, de nagyon ügyeljen arra, hogy ne okozzon további sérüléseket a készülékben.

  5. Vegye fel a kapcsolatot a gyártóval

    Ha rendelkezik hivatalos Sony vezérlővel, amelyre még mindig garancia vonatkozik, további segítségért forduljon a PlayStation ügyfélszolgálatához. Ha nem biztos abban, hogy milyen típusú vezérlővel rendelkezik, ellenőrizze a hátoldalon található modellszámot. Ha a vezérlőjét egy másik gyártó készítette, további segítségért forduljon hozzájuk.