A Safari Debug menüjének engedélyezése a hozzáadott képességek megszerzéséhez

A Safari régóta rendelkezik egy rejtett Debug menüvel, amely hasznos képességeket tartalmazott. Eredetileg a fejlesztőknek nyújtott segítséget a weboldalak és a rajtuk futó JavaScript-kód hibakeresésében, a hibakeresési menü el volt rejtve, mert a menübe beillesztett parancsok pusztítást okozhattak a weboldalakon.

A cikkben található információk az OS X El Capitan (10.11) vagy korábbi verziót futtató Mac számítógépekre vonatkoznak. Az Apple eltávolította az OS X Sierra (10.12) kezdetű hibakeresési opciót, és a legtöbb funkcióját a Fejlesztés menübe helyezte át.

A Terminál segítségével engedélyezze a Safari hibakeresési menüjét. Képernyőfelvétel a Coyote Moon, Inc. jóvoltából

A Safari 4 2008 nyarán történő megjelenésével a Debug menü leghasznosabb menüpontjai átkerültek az új Fejlesztés menübe. A rejtett Debug menü azonban megmaradt, és a Safari fejlesztésének folytatása közben még egy-két parancsot is felvett. Teljesen eltávolították az OS X Sierrából, majd később kiadták az operációs rendszert.


Safari Debug Menu az OS X El Capitan és korábbi verzióiban

Az Apple a rejtett Fejlesztő menü elérését egyszerű folyamatgá tette, csak a Safari preferenciáinak megismerését igényelte. A Debug menü elérése viszont kissé bonyolultabb volt.

A Safari hibakeresési ablakának engedélyezéséhez a Terminal használatára van szükség, amely egy hatékony eszköz a Mac operációs rendszer és számos alkalmazás rejtett funkcióinak eléréséhez. A terminál a Safari Debug menüjének bekapcsolásának titka.


Engedélyezze a Safari Debug menüjét

Zárja be a Safarit, ha nyitva van, majd:

  1. Ugrás alkalmazások > Utilities és indít terminál.

  2. Írja be a következő parancssort a Terminálba, írja be vagy másolja és illessze be. Írja be a parancsot egyetlen sorban a Terminálba, annak ellenére, hogy a böngésző több sorra bonthatja.

    alapértelmezés szerint írja a com.apple.Safari IncludeIn

  3. nyomja meg belép or Visszatérés.

  4. Újraindítás szafari. Az új Debug menü elérhető.


Tiltsa le a Safari Debug menüjét

Ha ki akarja kapcsolni a Debug menüt, bármikor megteheti, ismét a Terminal használatával. Zárja be a Safarit, ha nyitva van, majd:

  1. Indít terminál.

  2. Írja be a következő parancssort a Terminálba, írja be vagy másolja és illessze be. Írja be a parancsot egyetlen sorban a Terminálba, annak ellenére, hogy a böngésző több sorra bonthatja.

    alapértelmezés szerint írja a com.apple.Safari IncludeIn

  3. nyomja meg belép or Visszatérés.

  4. Újraindítás szafari. A Debug menü eltűnt.


Kedvenc Safari Debug menüpontok

Az irányítás alatt álló Debug menü segítségével kipróbálhatja a különböző menüpontokat. A menüelemek nem mindegyike használható, mert sok olyan fejlesztési környezetben való felhasználásra készült, ahol Ön rendelkezik a webkiszolgáló felett. Ennek ellenére a hasznos elemek a következőket tartalmazzák:

  • Force újrafestés
  • Show Frame Rate Meter, amely megjeleníti a CPU terhelését, az oldal képkockasebességét és az oldal frissítéseit, mindezt analóg sebességmérők formájában.
  • Különböző jelölési lehetőségek.
  • Az iCloud-előzmények szinkronizálása.
  • A Safari verziójától függően a Top Sites visszaállításának és újraszámításának lehetősége.