A Lemez segédprogram Debug menüjének engedélyezése

A Lemez segédprogram az OS X Yosemite és korábbi verzióiban rejtett Debug menüvel rendelkezik, amely engedélyezésével több Lemez segédprogram funkcióhoz férhet hozzá, mint általában látni. Míg a Lemez segédprogramban egy ideje van Debug menü, az OS X Lion megjelenésével még hasznosabbá vált.

A cikkben szereplő információk azokra a Mac számítógépekre vonatkoznak, amelyek OS X Yosemite (10.10) - OS X Lion (10.7) - operációs rendszert futtatnak.

A Disk Utility Debug menüje lehetővé teszi a rejtett partíciók megtekintését a meghajtókon. Képernyőfelvétel a Coyote Moon Inc. jóvoltából

Az OS X Lion segítségével az Apple egy Recovery HD partíciót adott hozzá az indító meghajtóhoz. Használhatja olyan segédprogramok indítására és futtatására, mint a Lemez segédprogram, az OS X újratelepítése és az internet elérése, hogy megoldásokat találjon a felmerülő problémákra. A Recovery HD partíció azonban rejtve van, és nem látható a Lemez segédprogramon belül.

Ez problémákhoz vezethet, beleértve azt a lehetőséget, hogy több helyreállító HD partíció legyen a különböző meghajtókon, amikor meghajtókat duplikál, meghajtókat cserél, vagy újratelepíti az OS X-et. Ez megakadályozhatja azt is, hogy a Recovery HD partíciót új meghajtóra helyezze, ha valaha ki kell cserélnie egy meghajtót, vagy meg akarja mozgatni a dolgokat a meghajtón.


Menüpontok hibakeresése

A Lemez segédprogramok hibakeresés menüje számos funkcióval rendelkezik, amelyek többségét a fejlesztők számára tervezték használni a Mac tároló rendszerével működő alkalmazások teszteléséhez. A legtöbb elem jóindulatú, például az összes lemez felsorolása vagy az összes lemez felsorolása a tulajdonságokkal. Ezer perc visszaszámlálását is bekapcsolhatja, ha a Lemez segédprogram konzolnaplóit 60,000 XNUMX másodpercre vagy ezer percre szeretné módosítani. A cél az, hogy a naplóesemények pontosabban megjelenjenek.

Az átlagos Mac-felhasználó számára érdekesebb a Debug menüben található két parancs:

  • A lemezlista frissítésének kényszerítése: Ahogy a neve is mutatja, ez a Lemez segédprogrammal frissíti az oldalsávon felsorolt ​​lemezeket. Ez akkor lehet hasznos, ha csatolt vagy eltávolított egy lemezt, miközben a Lemez segédprogram nyitva van.
  • Minden partíció megjelenítése: Ez megjeleníti az összes partíciót a Mac meghajtóján, még akkor is, ha rejtve vannak.

Ha klónok vagy biztonsági másolatok létrehozásához szeretne hozzáférni az OS X Lion és a későbbi Recovery HD partícióhoz, akkor a Lemez segédprogram Debug menüjének engedélyezésével a legegyszerűbb módja a láthatatlan partíciók megtekintésének és kezelésének.


Engedélyezze a hibakeresést az OS X Yosemite és korábbi verzióknál

Az OS X El Capitan megjelenésével az Apple megszüntette a Disk Utilities rejtett Debug menü támogatását. Ezek a Terminal parancsok csak az OS X Yosemite és korábbi verzióinál működnek. A Hibakeresés menü engedélyezése a Lemez segédprogramban:

  1. Kilépés disk Utility ha nyitva van.

  2. Indítsa el a terminált, amely a következő címen található: alkalmazások > Utilities.

  3. Írja be a következő parancsot a Terminal parancssorba:

    Alapértelmezés szerint írja a com.apple.DiskUtility DUDe

  4. nyomja meg belép or Visszatérés.

  5. közel terminál.

A Disk Utility legközelebbi indításakor elérhető a Debug menü.


Tiltsa le a Hibakeresés menüt a Lemez segédprogramban

Ha újra kikapcsolja a Hibakeresés menüt, hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Kilépés disk Utility ha nyitva van.

  2. Indít terminál, található alkalmazások > Utilities.

  3. Írja be a következő parancsot a Terminal parancssorba:

    alapértelmezés szerint írja a com.apple.DiskUtility DUDe

  4. nyomja meg belép or Visszatérés.

  5. közel terminál.

A Lemez-segédprogramok Hibakeresés menüjének letiltása nem állítja vissza a menü parancsait az alapértelmezett állapotra. Ha megváltoztatta valamelyik beállítást, akkor érdemes a Debug menü letiltása előtt visszaállítani őket az eredeti állapotukra.

Ennyi a Disk Utility Debug menü engedélyezése vagy letiltása. Nézze meg, milyen funkciók érhetők el a Debug menüben. Valószínűleg megtalálja a Minden partíció megjelenítése és a Lemez frissítésének kényszerítése listát tételek a leghasznosabbak.


Használja a terminált az OS X El Capitan és későbbi verziókhoz

Ha kíváncsi, megnézheti a rejtett lemez partíciókat az OS X El Capitan vagy újabb verzióiban; csak a Terminal alkalmazást kell használnia a Disk Utility alkalmazás helyett. A meghajtó partícióinak teljes listájának megtekintéséhez tegye a következőket:

  1. Indít terminál, található alkalmazások > Utilities.

  2. A Terminál ablakban írja be a következőket a parancssorba:

  3. Ezután nyomja meg a gombot belép or Visszatérés.

  4. A Terminal megjeleníti a Mac-hez jelenleg csatlakoztatott összes partíciót.