A Windows 10 Start menüjének módosítása

A Windows 10 Start menü népszerű eszköz a kedvenc alkalmazások gyors eléréséhez, valamint a számítógép vagy táblagép újraindításához vagy leállításához. Noha ez a funkció leginkább a funkcionalitásáról ismert, a Start menü is hihetetlenül testreszabható, és megváltoztatható, hogy tükrözze a személyes esztétikáját és a munkafolyamatot.

Ez a cikk a Windows 10 Start menü színének és méretének megváltoztatásával, valamint alkalmazások és webhelyek rögzítésével, az Élő csempék be- és kikapcsolásával, valamint a Windows 8 kezdőképernyőjének visszaszerzésével foglalkozik.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.

Petar Chernaev / E + / GettyImages


A Windows 10 Start menü színének módosítása

A Windows 10 Start menü színe az egyedi akcentus színén alapul, amelyet a készülék beállítása során választhatott. Az ékezetes színbeállítások megváltoztatják a Windows 10 operációs rendszer egyes részeinek, például az alkalmazásablakoknak és a tálcának a színét. Így változtathatja meg.

A Windows 10 akcentusának színe annyiszor módosítható, ahányszor csak akarja.

  1. Nyissa meg a Start Menu a billentyűzeten található Windows billentyű, a Cortana vagy a képernyő bal alsó sarkában található Windows gomb használatával.

  2. Válassza ki a beállítások fogaskerék ikonra a Beállítások megnyitásához.

  3. választ Testreszabás.

  4. A bal oldali menüből válassza a lehetőséget Színek.

  5. Válassza ki a kívánt színt a rendelkezésre álló lehetőségek közül. A rendszer akcentusszíne valós időben frissül.

  6. Ha azt szeretné, hogy a Windows 10 Start menüje egyszínű legyen, törölje a jelet az Átlátszóság effektusok alatt.


A Windows 10 Start menü méretének testreszabása

Két fő lehetőség használható a Windows 10 Start menü méretének megváltoztatására.

  • További csempék hozzáadása. Ennek az opciónak az engedélyezésével egy további függőleges csempesor kerül a Start menübe, amely - amint azt a beállítás neve is sugallja - lehetővé teszi további csempék megjelenítését. Ha engedélyezve van, ez a beállítás a Start menüt a szokásosnál kissé szélesebbé teszi. Ez a beállítás a Windows 10 megnyitásával érhető el beállítások alkalmazásra kattintva Testreszabás, majd kattintson a gombra Rajt a bal oldali menüből.
  • A menü kézi átméretezése. A Windows 10 Start menü megnyitása után manuálisan átméretezheti azt a jobb felső sarokra kattintva, és a kívánt méretre vagy magasságra húzva. Alternatív megoldásként a Start menü átméretezhető Windows 10 eszközökön is érintőképernyővel, ha az egeret az ujjával használja.

Az alkalmazások rögzítése a Windows 10 Start menüjéhez

Az összes Windows 10 alkalmazás rögzíthető a Start menüben. Az alkalmazások megnyitásakor a Start menü megkönnyíti azok megtalálását, így ez különösen hasznos lehet a rendszeresen használt alkalmazásoknál. Így rögzítheti az alkalmazást.

  1. Nyomja meg a A windows gombot a Start menü megnyitásához.

  2. Keresse meg a rögzíteni kívánt alkalmazást az alkalmazáslistáról.

  3. Kattintson jobb gombbal az alkalmazás nevére vagy ikonjára az opciók menü megjelenítéséhez. Alternatív megoldásként hosszan megnyomhatja azt is, ha a Windows 10 eszközén érintőképernyő van.

  4. választ Rögzítés a Start. Az alkalmazás azonnal megjelenik a Start menü alkalmazáslistájának jobb oldalán.


A Windows 10 Start menü csapok átméretezése és áthelyezése

Az összes Start menü csap egyszerűen mozgatható, ha rájuk kattint, és áthúzza őket a kívánt helyre. Számos méretopció áll rendelkezésre számos Windows 10 alkalmazás tüskéhez is, amelyek kiválaszthatók, hogy több helyet biztosítsanak más csapok számára, vagy további információkat jelenítsenek meg a tű csempéjén.

A támogatott csempeméretek: Kis, közepes, szélesés nagy. Bizonyos méretek egyes alkalmazásoknál nem érhetők el.

A tű csempéjének méretének módosításához kattintson a jobb gombbal rá, hogy megjelenjen a menü, majd kattintson a gombra Átméretezése, majd válassza ki a kívánt méretet.


A Windows 10 Live csempék be- és kikapcsolása

Sok alkalmazás támogatja a Live Tile funkciót, amely lehetővé teszi, hogy rögzített csempéik frissített információkat vagy képeket jelenítsenek meg az alkalmazás megnyitása nélkül. Az Élő csempe tartalom példái közé tartoznak az időjárás-előrejelzések, a hírek címsorai, az értesítések és az edzettségi adatok.

A pin Live Tile aktiválásához vagy deaktiválásához kattintson a jobb gombbal rá a menü megjelenítéséhez, majd kattintson a gombra Több, Majd válassza ki Kapcsolja be az Élő csempét or Kapcsolja ki az Élő csempét.

A Windows 8 kezdőképernyőjének letöltése a Windows 10 rendszerben

A Windows 8 és a Windows 8.1 operációs rendszerek egyik meghatározó aspektusa a Start képernyő volt, amely úgy viselkedett, mint egy teljes képernyős Start menü. Ezt a Windows 10-ben kicserélték a kisebb Start menüre, de van egy módja annak, hogy visszakapja a Start képernyőt, amely nem igényel semmilyen harmadik féltől származó szoftver feltörését vagy telepítését. Így állíthatja vissza a kezdőképernyőt.

  1. Nyomja meg a A windows gombot a Start menü megnyitásához.

  2. választ beállítások.

  3. választ Testreszabás.

  4. választ Rajt a bal oldali menüből.

  5. választ Használja a Teljes képernyő indítása lehetőséget.

A Start menü most nyitáskor kitölti az egész képernyőt, és majdnem pontosan ugyanúgy fog működni, mint a Windows 8 Start képernyő.