Az iPhone Debug Console vagy a Web Inspector aktiválása

Az iOS 6 előtt az iPhone Safari böngészőjében volt egy beépített Debug Console, amelyet a fejlesztők a weboldal hibáinak felkutatására használtak. Az iOS legújabb verziói a Web Inspector programot használják. A Web Inspector programot a webfejlesztők a webhelyek módosítására, hibakeresésére és optimalizálására használják Mac és iOS eszközökön.

A Web Inspector használatához csatlakoztassa iPhone készülékét kábellel a Mac számítógépéhez, nyissa meg a Mac Safari programját, majd engedélyezze a Fejlesztés menüt a Safari Speciális beállításai között.

A cikkben szereplő információk az iPhone 6-ra és más iOS-eszközökre vonatkoznak, iOS 12-tól iOS 10.5-ig, valamint Mac-ekre Mac OS X Leopard (XNUMX) és újabb verziókon, hacsak másként nem jelezzük.

Miguel Co / Web 


Aktiválja a Web Inspector alkalmazást iPhone iOS 6 és újabb rendszereken

A Web Inspector alapértelmezés szerint le van tiltva, mivel az iPhone legtöbb felhasználójának nincs haszna. A fejlesztők azonban néhány rövid lépésben aktiválhatják. Itt van, hogyan:

  1. Érintse meg a beállítások ikonra az iPhone kezdőképernyőjén.

    Az iOS korai verziójával rendelkező iPhone-on keresztül nyissa meg a Debug Console szoftvert beállítások > szafari > Fejlesztő > Debug Console. Amikor az iPhone Safari CSS, HTML és JavaScript hibákat észlel, mindegyikük részletei megjelennek a hibakeresőben.

  2. Görgessen le, és érintse meg a gombot szafari a iPhone, iPad vagy iPod touch Safari böngészőjével kapcsolatos mindent tartalmazó képernyő megnyitásához.

  3. Görgessen a képernyő aljára, és koppintson a ikonra Részletes.

  4. Mozgassa a Webvizsgáló kapcsolót a On helyzetbe.


Csatlakoztassa az iPhone-t a Safarihoz Mac-en

A Web Inspector használatához csatlakoztassa iPhone-ját vagy egy másik iOS-eszközét egy Mac-hez, amely a Safari böngészőt futtatja. Csatlakoztassa készülékét kábellel a számítógéphez.

A Safari nyitva tartásával tegye a következőket:

  1. Kattints szafari a menüsoron, és válassza a lehetőséget Preferenciák.

  2. Kattintson az Részletes Tab.

  3. Válassza ki a A Fejlesztés menü megjelenítése a menüsorban jelölőnégyzetet.

  4. Lépjen ki a beállítások ablakból.

  5. A Safari menüsoron kattintson a gombra Fejleszteni, Majd válassza ki Csatlakoztassa a Web Inspector alkalmazást.

A csatolt iPhone vagy más iOS eszköz megjelenik a Fejleszteni legördülő menü. A Web Inspector nyitva tartásával a fejlesztők megvizsgálhatják a weboldal összes erőforrását. A Web Inspector ablak szerkeszthető HTML-t és a weboldal stílusaira és rétegeire vonatkozó megjegyzéseket tartalmaz egy külön panelen.

A Safari 9 és az OS X Mavericks (10.9) segítségével az Apple bevezette az adaptív tervezési módot a Web Inspector alkalmazásban. A fejlesztők ezt a beépített szimulátort használják annak megtekintésére, hogyan méretezhetik a weboldalak a különböző képernyőméreteket, felbontásokat és irányokat.