DWF fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A DWF fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Autodesk Design Web Format fájl, amelyet számítógéppel (CAD) készítenek. Ez egy nagyon tömörített CAD-fájl, amely hasznos a rajz megtekintéséhez, nyomtatásához és továbbításához anélkül, hogy a címzettnek meg kellene értenie az eredeti rajzot létrehozó szoftver használatát.

A fájl lehet nagyon egyszerű, csak egyetlen lapot tartalmazhat, vagy többszörös lehet, és összetett a betűtípusok, a színek és a képek erejéig.

A PDF formátumhoz hasonlóan a DWF fájlok megnyithatók, függetlenül a létrehozásukhoz használt hardvertől, szoftvertől vagy operációs rendszertől. Hasznosak abban is, hogy úgy hozhatók létre, hogy a terv egy részét elfedje a címzettől, és csak azt ossza meg hatékonyan, amit az alkotó látni akar.


Hogyan nyitható meg egy DWF fájl

Az Autodesk AutoCAD és Inventor szoftvere, a CADSoftTools ABViewer programja és valószínűleg sok más CAD program képes megnyitni, létrehozni és szerkeszteni a DWF fájlokat.

Az Autodesknek számos ingyenes módja van a fájl megtekintésére az AutoCAD szoftver nélkül. Ez a Design Review programjukon, az ingyenes online Autodesk Viewer és az A360 mobilalkalmazásukon keresztül érhető el (iOS-re és Androidra is elérhető).

Az Autodesk korábban a Freewheel nevű szolgáltatást kínálta, amely szoftver nélkül is képes online megtekinteni a DWF fájlokat, de 2014-ben leállították.

Az ingyenes Navisworks 3D Viewer ezt a formátumot is megnyitja, de ez sem tudja szerkeszteni a fájlt. Ugyanez vonatkozik a ShareCAD.org webhely nézőire is.

Az Autodesk Revit szoftvere exportálhat DWF formátumba, így esetleg ezeket a fájlokat is meg tudja nyitni.

Miután ZIP-tömörítéssel hozták létre, azt meg lehet nyitni egy fájl-zip / unzip programmal, mint például a 7-Zip. Az egyik ilyen módon történő megnyitása lehetővé teszi a rajzot alkotó különböző XML- és bináris fájlok megtekintését, de nem engedi megnézni a rajzot, mint a fent említett programokkal.


DWF fájl konvertálása

Az AutoCAD használata természetesen a legegyszerűbb módszer egy DWF fájl konvertálására más formátumra. Keresse meg a lehetőséget a filé menü, vagy egy Export or Megtérít szakasz.

Az AnyDWG Bármely DWF-ről DWG-átalakítójára pontosan azt teszi, amit gondolna - konvertálja a fájlt DWG vagy DXF formátumba, és akár kötegelt formában is képes egyszerre több mappát konvertálni a rajzfájlokból. Támogatott továbbá a képek DWF fájlból történő kibontásának lehetősége.

Lehetséges, hogy DWG-re is konvertálhat semmit, csak a fentről összekapcsolt Design Review programot. További részletekért lásd ezt a bejegyzést a JTB World Blogban.

Az AnyDWG egy másik átalakítója elmenti a DWF fájlt PDF formátumba. Az AutoCAD-nek és a Design Review-nak képesnek kell lennie a mentésre PDF-be is, de ha nem, akkor telepíthet egy ingyenes PDF-nyomtatót, amely lehetővé teszi a fájlok "nyomtatását" PDF-be.

A fenti AnyDWG konverterek próbaprogramok. A DWF – DWG átalakító csak az első 15 konverzió esetén ingyenes, a PDF-átalakító pedig csak 30 alkalommal képes PDF-be menteni.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Lehetséges, hogy van egy fájlja, amely valójában nem Autodesk Design Web Format fájl, hanem inkább csak annak tűnik. Egyes fájltípusok olyan betűs kiterjesztést használnak, mint a DWF, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ugyanazzal az eszközzel megnyithatnak, vagy ugyanúgy konvertálhatók.

Például egy WDF fájl mind a három fájlkiterjesztésű betűt megosztja, mint a DWF, de ehelyett olyan formátumokra használják, mint a Workshare Compare Delta és a Windows Driver Foundation.

Három további példa a BWF, WRF és DVT. Az előbbit speciális WAV audiofájlokhoz használják, az úgynevezett Broadcast Wave fájlokat.

Egy másik fájlformátum, amely valójában hasonló a Design Web Format-hoz, a Design Web Format XPS, amely a DWFX fájlkiterjesztést használja. Azonban még ez a fájltípus sem kompatibilis a fent említett programokkal. Használható az AutoCAD, a Design Review és a Microsoft XPS Viewer (és esetleg más XPS fájlnyitók) segítségével.

Az az elképzelés, hogy ha a fájl akkor sem nyílik meg, ha a fenti DWF nyitókat és átalakítókat kipróbálta, ellenőrizze még egyszer a fájlkiterjesztést, majd keresse meg ezeket a betűket / számokat, hogy többet megtudjon a formátumról. Innen már nem kellene Nincs gondunk egy kompatibilis nyitó vagy átalakító megtalálásával.