A WhatsApp használata a számítógépen

Mit kell tudni

  • A számítógépen található WhatsApp elérhető az interneten keresztül, vagy egy alkalmazás segítségével Windows vagy MacOS rendszerhez.
  • Szinkronizálhatja a WhatsApp alkalmazást a számítógépen a mobileszközével, amennyiben ugyanazon a Wi-Fi-n van.
  • Bizonyos lehetőségek korlátozottak a számítógép WhatsApp alkalmazásában vagy a webes felületről.

Van egy ingyenes webes kliens, amely lehetővé teszi a WhatsApp elérését a számítógépen egy webböngészőből. Van egy önálló WhatsApp asztali kliens is Windows és Mac számára.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a WhatsApp Web és WhatsApp Desktop alkalmazásra vonatkoznak, amelyek Mac OS X 10.9 és újabb verziókhoz, valamint Windows 8 és újabb verziókhoz érhetők el.


WhatsApp Web Vs. WhatsApp asztal

A WhatsApp Desktop egy robusztus program a WhatsApp használatához szokott felhasználók számára. Csevegés közben támogatja a billentyűparancsokat, és az értesítéseket közvetlenül az asztalra küldheti.

A WhatsApp Web könnyebb, ha még nem ismeri a programot. Csak annyit kell tennie, hogy bármely böngészőből bejelentkezik a WhatsApp webhelyére. Üzenetei azonnal megjelennek, függetlenül attól, hogy melyik számítógépet használja, hol van, és nyilvános vagy privát. A WhatsApp mindkét verziója lehetővé teszi képek és más típusú fájlok küldését, akárcsak a mobil verzió.

A WhatsApp legfeljebb 8 felhasználót képes befogadni. Ha több embert kell bevonnia, nézze meg, hogy a Zoom egyszerre legfeljebb 1,000 résztvevőt képes kezelni. A Skype 50 fős korlátozással rendelkezik, a Google Hangouts legfeljebb 10 (vagy 25, ha fizetős üzleti felhasználó vagy), a Facebook szobák pedig egyszerre 50 embert engedélyez. Ezen versenytársak egyike sem kínál azonban végpontok közötti titkosítást, mint a WhatsApp.


Hogyan kell használni a WhatsApp alkalmazást egy számítógépről

Ha még nincs mobilalkalmazása, töltse le a telefonjára, mielőtt beállítaná a WhatsApp alkalmazást a számítógépén. Miután ezt megtette, látogasson el a WhatsApp Web webhelyre, vagy töltse le az asztali programot a WhatsApp letöltési oldaláról. Az asztali verzióban válassza ki a számítógép operációs rendszerének (Windows vagy Mac) megfelelő letöltési linket.

Megnyitás után a WhatsApp asztali program és a webes ügyfélfelület beállítása megegyezik:

  1. Nyisd ki WhatsApp A telefonon.

  2. Érintse meg a Beszélgetések fülre, majd koppintson a három függőleges pont legördülő menü megnyitásához.

  3. Érintse WhatsApp Web.

  4. Tartsa a telefont a számítógép képernyőjén, hogy beolvassa az asztalon vagy a webes kliensen megjelenő QR-kódot.

  5. A WhatsApp kliens azonnal megnyílik, és megmutatja a telefonján lévő üzeneteket. Zárja be a WhatsApp alkalmazást a telefonján, és használja a számítógépéről.

Telefonjának továbbra is csatlakoznia kell az internethez, amíg a WhatsApp webklienst használja. Az alkalmazás szinkronizálja közvetlenül a mobil eszközét, ezért Wi-Fi kapcsolatra van szükség az adatköltségek elkerülése érdekében.


WhatsApp asztali és webes szolgáltatások

A WhatsApp webes és asztali verziói lehetővé teszik, hogy a merevlemezen tallózzon olyan fotók, videók és dokumentumok között, amelyeket a csevegőfelületen keresztül elküldhet. Ha számítógépének van webkamerája, akkor azt közvetlenül a kezelőfelületről érheti el, és fényképet készíthet, amelyet csevegésben küldhet el. Válaszd ki a gémkapocs a csevegőablak jobb felső sarkában egy legördülő menü megjelenítéséhez.

A WhatsApp Desktop egy másik jellemzője a hangüzenetek. A felvétel megkezdéséhez válassza ki az interfész jobb alsó sarkában található mikrofont.


A WhatsApp asztali és webes korlátai

Néhány mobileszközön elérhető WhatsApp szolgáltatás nem érhető el számítógépen. Például az asztali verzióban nincs lehetőség arra, hogy meghívja a címjegyzékéből származó embereket a WhatsApp alkalmazásba. Ezenkívül nem oszthatja meg tartózkodási helyét vagy térképét.

Ezenkívül bármikor megnyithatja a WhatsApp Web vagy a WhatsApp Desktop alkalmazást, de ha mindkét nyitva van, automatikusan leállítja a jelenleg nem használt programot.