Használjon több iTunes könyvtárat egy számítógépen

Lehetséges, hogy több, külön tartalommal rendelkező iTunes könyvtár legyen egy számítógépen. Ez a kevésbé ismert funkció segít abban, hogy több ember zenéjét, filmjét és alkalmazását külön tartsa el, és lehetővé teszi több iPod, iPhone vagy iPad szinkronizálását egyetlen számítógéppel anélkül, hogy mások zenéjét akaratlanul is az eszközére juttatná. További lehetőségek közé tartozik a lejátszási listák és több felhasználói fiók használata.

Ezek az utasítások az iTunes 9.2 és újabb verzióira vonatkoznak.


Hogyan hozhatunk létre több iTunes könyvtárat

Több iTunes könyvtár megléte hasonlít két különálló számítógéphez, mindegyikhez tartozik iTunes. A könyvtárak teljesen elkülönülnek: Az egyik könyvtárhoz hozzáadott zene, filmek vagy alkalmazások csak akkor jelennek meg a másikban, ha másolja a fájlokat (egy kivétellel).

Ha több iTunes könyvtárat szeretne létrehozni a számítógépén, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Zárja be az iTunes alkalmazást, ha fut.

  2. Nyomja meg és tartsa lenyomva a opció gombot (Mac gépen) vagy a műszak gombot (Windows rendszeren), majd a program elindításához kattintson az iTunes ikonra.

  3. Engedje el a kulcsot, amikor a Válassza az iTunes könyvtár lehetőséget ablak jelenik meg, majd válassza a lehetőséget Könyvtár létrehozása.

  4. Ban,-ben Mentés másként szövegmezőbe írja be az új iTunes könyvtár nevét.

    Adjon az új könyvtárnak olyan nevet, amely eltér a meglévő könyvtáraktól vagy könyvtáraktól, hogy megkönnyítse a könyvtár megkeresését.

  5. Válassza ki a Ahol legördülő menüből válassza ki a mappát, ahová az új könyvtárat tárolni kívánja a számítógépén.

    A legegyszerűbb lehet létrehozni az új könyvtárat a meglévő Zene / Saját zene mappában, hogy mindenki tartalma ugyanazon a helyen maradjon.

  6. választ Megtakarítás az új könyvtár létrehozásához.

  7. Az iTunes az újonnan létrehozott könyvtár segítségével nyílik meg. Új tartalmat adhat hozzá.


Több iTunes könyvtár használata

Miután létrehozott több iTunes könyvtárat, az alábbiak szerint válthat közöttük:

  1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a opció gombot (Mac gépen) vagy a műszak gombot (Windows rendszeren), majd nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  2. Ban,-ben Válassza az iTunes könyvtár lehetőséget ablak, válassza ki Válasszon Könyvtár.

  3. Egy másik ablak jelenik meg, alapértelmezés szerint a Zene / Saját zene mappa. Ha más iTunes könyvtárakat máshol tárolt, navigáljon a számítógépén az új könyvtár helyére. Válassza ki az új könyvtár mappáját, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

    Nem kell semmit kiválasztania a mappában.

  4. Az iTunes a kiválasztott könyvtár segítségével nyílik meg.


Több iPod / iPhone kezelése több iTunes könyvtár segítségével

Ezt a technikát alkalmazva két vagy több, ugyanazt a számítógépet használó személy kezelheti saját iPod-ját, iPhone-ját és iPadjét anélkül, hogy beavatkozna egymás zenéjébe vagy beállításaiba.

Ehhez nyomja meg és tartsa lenyomva opció or műszak, nyissa meg az iTunes alkalmazást, válasszon ki egy iTunes könyvtárat, majd csatlakoztassa a szinkronizált iPhone-t vagy iPod-ot ehhez a könyvtárhoz. A szabványos szinkronizálási folyamaton megy keresztül, a jelenleg aktív iTunes könyvtár adathordozóit felhasználva.

Az iPhone és az iPod egyszerre csak egy könyvtárral tud szinkronizálni. Ha szinkronizál egy másik könyvtárral, az iTunes eltávolítja az egyik könyvtár tartalmát, és a tartalmat lecseréli a másik anyagra.


Egyéb megjegyzések a több iTunes könyvtár kezeléséről

Íme néhány tudnivaló több iTunes könyvtár egyetlen számítógépen történő kezeléséről:

  • Ha a számítógépén több iTunes könyvtár van, és nem nyomja meg a gombot opció or műszak az iTunes indításakor megnyílik az utoljára használt könyvtár.
  • Annak érdekében, hogy minden ember csak az iTunes-fiókját használja a könyvtárával, jelentkezzen ki iTunes-fiókjából, amikor befejezte a program használatát.
  • Ha több iTunes könyvtár van egy számítógépen, akkor az egyes könyvtárakhoz nem lehet különféle szülői felügyeleti beállítás. Különböző Korlátozások beállításokhoz használjon több felhasználói fiókot a számítógépen.

Vigyázz az Apple Music / iTunes Match szolgáltatásra

Az Apple Music vagy az iTunes Match használatakor az iTunes kilépés előtt ki kell jelentkeznie Apple ID-jéről. Mindkét szolgáltatást úgy tervezték, hogy a zenét szinkronizálja minden eszközzel, ugyanazon Apple ID használatával. Ha ugyanazon a számítógépen mindkét iTunes könyvtár azonos Apple ID azonosítóra van bejelentkezve, az iTunes automatikusan ugyanazt a zenét tölti le rájuk.