A játékmenet rögzítése Windows 10 számítógépen

A Game Bar egy olyan program, amelyet a Windows 10 tartalmaz, amely lehetővé teszi képernyőképek készítését, valamint videojátékok rögzítését és közvetítését. Itt engedélyezi a Játék módot is, hogy gyorsan alkalmazzon egy olyan csoportot, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy bármilyen játékélményt gyorsabbá, gördülékenyebbé és megbízhatóbbá tegyen. Van egy Xbox-link, amely megnyitja az Xbox alkalmazást, amikor rá is kattint. Sok felhasználó ezen az alkalmazáson keresztül játszik játékokat, így a Játéksávot néha „Xbox játék DVR-nek” is nevezik.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.


Engedélyezze és konfigurálja a játéksávot

A játékbarnak engedélyeznie kell egy játékot (vagy bármely alkalmazást), mielőtt használhatná a rajta elérhető funkciókat.

A Játéksáv engedélyezéséhez nyisson meg minden játékot az Xbox alkalmazás belsejében vagy a Start menüben elérhető alkalmazások listáján. Ha a rendszer kéri a Játéksáv engedélyezését, tegye meg, különben nyomja meg a gombot A windows+G.

A játéksáv konfigurálása

A Windows 10 Game Bar lehetőséget kínál személyre szabására az Ön igényeinek megfelelően. Három fülön találja őket: Általános, Műsorszórás és Hang.

Az Általános fül kínálja a legtöbb lehetőséget, köztük a Játék mód engedélyezését az aktív alkalmazáshoz. Ha ezt az opciót választja, a rendszer további erőforrásokat (például memóriát és CPU-energiát) oszt ki a gördülékenyebb játék érdekében.

Tartalmaz egy lehetőséget a háttérrögzítés engedélyezésére is. Ezzel a funkcióval a játék bár "Record That" funkciójával rögzítheti az utolsó 30 másodperc játékot, ami remek megoldás váratlan vagy lenyűgöző játék pillanat rögzítésére.

A Broadcasting fülön engedélyezheti vagy letilthatja mikrofonját vagy fényképezőgépét streaming közben. Az Audio fül szabályozza a hangminőséget, és lehetővé teszi a mikrofon (vagy sem) használatát, és még sok mást.

  1. Vigye az egérmutatót az egyes bejegyzések fölé az ikonok nevének megtekintéséhez.

  2. választ beállítások.

  3. Olvassa el az egyes bejegyzéseket a általános fülre. Igény szerint engedélyezze vagy tiltsa le az egyes szolgáltatásokat.

  4. Olvassa el az egyes bejegyzéseket a Broadcasting fülre. Igény szerint engedélyezze vagy tiltsa le az egyes szolgáltatásokat.

  5. Olvassa el az egyes bejegyzéseket a hang- négyzetet a képernyő bal oldalán. Igény szerint engedélyezze vagy tiltsa le az egyes szolgáltatásokat.

  6. Kattintson a Játéksávon kívülre, hogy elrejtse.


Hogyan kell használni a DVR felvételi funkciót

Valószínűleg a legnépszerűbb lehetőség a DVR szolgáltatás, amely lehetővé teszi játékmenet rögzítését. Ez a funkció hasonló módon működik, mint egy hagyományos televíziós DVR, kivéve ez az élő játék DVR. Azt is hallhatja, hogy Xbox játék DVR-ként emlegetik.

Játék felvétele a Felvétel funkcióval:

  1. Nyiss egy játékot.

  2. Használja a billentyűkombinációt A windows+G a Game Bar megnyitásához és válassza a lehetőséget Rajt Felvétel a Broadcast & Capture mezőben a bal felső sarokban.

  3. A játék közben a játék sáv eltűnik, és egy kisebb sáv jelenik meg, néhány lehetőséggel:

    • A felvétel leállítása: Kattintson egyszer a négyzet ikonra a felvétel leállításához.
    • Engedélyezze / tiltsa le a mikrofont: Kattints a mikrofon engedélyezéséhez és letiltásához.
    • A Mini Game Bar elrejtése: Kattints a lefelé nyíl hogy elrejtse a mini játékbárot.

    nyomja meg A windows+G a Game Bar eléréséhez.

  4. Keresse meg a felvételeket az Xbox alkalmazásban vagy a Videók > Rögzíti a mappát.


Műsorszórás, képernyőképek készítése és egyebek

Ahogy van egy ikon a képernyő rögzítésére, vannak ikonok a képernyőképek készítésére és a műsorszórásra is. Az Ön által készített képernyőképek elérhetők az Xbox alkalmazásból, valamint a Videók > Rögzíti a mappát. A műsorszolgáltatás egy kicsit összetettebb, de ha szeretné felfedezni, kattintson a Broadcast ikonra, és kövesse az utasításokat a beállítások konfigurálásához és az élő közvetítés elindításához.


Billentyűparancsok

Különböző parancsikonokat használhat játék közben klipek és képernyőképek rögzítésére:

  • A windows+G: Nyissa meg a Játéksávot.
  • A windows+más+G: Rögzítse az utolsó 30 másodpercet (megváltoztathatja a rögzített időt Játék bár > beállítások).
  • A windows+más+R: Felvétel indítása / leállítása.
  • A windows+A+Print Screen: Készítsen egy képernyőképet a játékáról.
  • A windows+más+T: A felvételi időzítő megjelenítése / elrejtése.
  • Adja hozzá saját parancsikonjait: Ehhez nyissa meg az Xbox alkalmazást, és válassza a lehetőséget a menü kibontásához, majd válassza a lehetőséget Játék DVR > Billentyűparancsok.

Gondolj az Xboxon kívül

Bár a „Game Bar” elnevezés (és olyan álnevek, mint az Xbox játék DVR, a játék DVR stb.) Arra utal, hogy a Game Bar csak számítógépes játékok rögzítésére és sugárzására szolgál, nem az. A Game Bar használatával:

  • Rögzítse a tartalmat egy webböngészőből.
  • Rögzítsen bármit, amit csinál a képernyőn (például megmutatja valakinek, hogyan kell fényképet szerkeszteni).
  • Mondjon példát egy bizonyos szoftverrel vagy a számítógépével felmerülő problémára.