A Windows 8 jelszó visszaállítása

Visszaállíthatja a Windows 8 jelszavát az alábbiakban ismertetett "csapkodással". Bár ártalmatlan és nagyon jól működik, nem éppen a Microsoft által szankcionált.

Ideális esetben egy Windows 8 jelszó-visszaállító lemezt használna a Windows 8-as jelszó visszaállításához. Sajnos ezek közül az egyetlen módja az, ha előre meggondolta, hogy létrehozza-e, mielőtt elfelejtette a jelszavát! Javasoljuk, hogy készítsen egyet, amint visszatérsz (lásd az alábbi 10. lépést).

Az alábbi Windows 8 jelszó-visszaállító trükk csak akkor működik, ha helyi fiókot használ. Ha e-mail címet használ a bejelentkezéshez a Windows 8 rendszerbe, akkor nem helyi fiókot használ. Ha igen, kövesse a Microsoft-fiók jelszavának visszaállítása című oktatóanyagunkat.

Más módszerek is léteznek az elfelejtett Windows 8 jelszó helyreállítására vagy visszaállítására, például a jelszó-visszaállító szoftver használatával. Lásd: Súgó! Elfelejtettem a Windows 8 jelszavamat! az ötletek teljes listájához.


A Windows 8 jelszó visszaállítása

Web / Derek Abella 

A Windows 8 jelszavát így visszaállíthatja, függetlenül a használt Windows 8 vagy Windows 8.1 kiadástól. A folyamat akár egy órát is igénybe vehet.

  1. Nyissa meg a Speciális indítási lehetőségeket. A Windows 8 rendszerben az összes fontos diagnosztikai és javítási lehetőség megtalálható az Advanced Startup Options (ASO) menüben.

    Az ASO menübe hat módon lehet belépni, mindezeket a fenti linken ismertetjük, de néhány (1., 2. és 3. módszer) csak akkor érhető el, ha már be tud lépni a Windows 8 rendszerbe és / vagy ismeri a jelszavát. Javasoljuk a 4. módszer követését, amely megköveteli, hogy rendelkezzen Windows 8 telepítőlemezzel vagy flash meghajtóval, vagy az 5. módszert, amely megköveteli, hogy rendelkezzen vagy hozzon létre egy Windows 8 helyreállító meghajtót. A 6. módszer akkor is működik, ha a számítógép támogatja.

  2. választ Elhárítása, Akkor Speciális beállítások, és végül Parancssor.

    Ha a felhasználó jelszavát kéri (amit nem tud), akkor el kell hagynia ezt a lépést, és egy olyan programra kell indulnia, amely lehetővé teszi a lépések folytatását. Hiren BootCD PE példája a megoldás.

  3. Írja be a következő parancsot a Parancssorba:

    másolja a c: windows system32 utilman parancsot.

    ... majd nyomja meg belép. Látnia kell egy 1 fájl másolt megerősítést.

    Ha "elérési út nem található" vagy hasonló hibát észlel, amikor megpróbálja végrehajtani ezt a parancsot, vagy bármely más parancsot ezen az oldalon, az valószínűleg azért történik, mert a meghajtó betűje megváltozik a Parancssor ilyen módon történő használata közben, és így a rendszer nem tud megtalálja, amit gépel. Próbálja ki a dir d: parancsot, és nézze meg, hogy megmutatja-e a Windows fájlrendszert - ha igen, használja d helyett c, vagy (bár valószínűtlen, hogy hasznos lenne) próbálkozzon újra e és így tovább.

  4. Most írja be ezt a parancsot, amelyet ismét követ belép:

    másolja a c: windows system32 cmd.exe c: windows system32 util

    Válaszoljon Y or Igen kérdés a utilman.exe fájl felülírásával kapcsolatban. Most meg kell látnia egy másik fájlmásolat-visszaigazolást.

    Ez a parancs egyetlen sor, két szóközzel; addig ne nyomja meg az Enter billentyűt, amíg nem fejezi be az egész parancsot.

  5. Távolítsa el az összes flash meghajtót vagy lemezt, amelyről az 1. lépésben elindulhatott, majd indítsa újra a számítógépet.

    Az ASO menüből történő újraindításhoz lépjen ki a Parancssorból, majd válassza a lehetőséget Kapcsolja ki a számítógépet. A bekapcsoláshoz nyomja meg a bekapcsológombot a bekapcsoláshoz.

  6. Miután a Windows 8 bejelentkezési képernyő elérhető, válassza a Könnyű hozzáférés lehetőséget ikonra a képernyő bal alsó sarkában. Meg kell nyitni a Parancssorot.

    A Parancssor megnyílik, mert a fenti 3. és 4. lépésben végrehajtott módosítások a Könnyű hozzáférés eszközöket a Parancssorra cserélték (ne aggódjon, ezeket a módosításokat a 11. lépésben visszavonja). Most, hogy hozzáfér egy parancssorhoz, visszaállíthatja a Windows 8 jelszavát.

  7. Ezután végre kell hajtania a net felhasználói parancsot az alábbiak szerint, helyettesítve felhasználónevem a felhasználónevével, és sajátjelszó a használni kívánt jelszóval:

    net user myusername mynewp

    Például a Jon felhasználó a következő módon hajthatja végre a parancsot:

    net felhasználó Jon

    A sikeresen végrehajtott parancs üzenet akkor jelenik meg, ha a helyes szintaxissal adta meg a parancsot.

    Dupla idézőjeleket kell használnia a felhasználóneve körül, ha előfordul, hogy van szóköz, például "Tim Fisher" vagy "Gary Wright".

    Ha olyan üzenetet kap, amely szerint a felhasználónév nem található, hajtsa végre net user hogy megtekinthesse a Windows 8 felhasználók listáját a számítógépen referenciaként, majd próbálkozzon újra érvényes felhasználónévvel. A 8646 rendszerhiba / A rendszer nem hiteles a megadott fiók esetében, azt jelzi, hogy a Windows 8 rendszerbe való bejelentkezéshez Microsoft-fiókot használ, nem pedig helyi fiókot. Lásd a fontos felhívás az oldal tetején található bevezetőben további információért.

  8. Zárja be a Parancssorot.

  9. Jelentkezzen be a 7. lépésben megadott új jelszóval!

  10. Most, hogy visszaállította a Windows 8 jelszavát, és visszatért, vagy hozzon létre egy Windows 8 jelszó-visszaállító lemezt, vagy váltsa át helyi fiókját Microsoft-fiókra. Nem számít, melyiket választja, végül jogos és sokkal könnyebben használható Windows 8 jelszó-visszaállítási lehetőségek állnak rendelkezésre.

  11. Végül meg kell fordítania azt a feltörést, amely miatt ez a jelszó-visszaállító trükk működik a Windows 8 rendszerben. Ehhez ismételje meg a fenti 1. és 2. lépést.

    Miután a Parancssor újra megnyílt, hajtsa végre ezt a parancsot:

    c: utilman.exe másolat c: windows system32 util

    Válaszolással erősítse meg az felülírást Igen, majd indítsa újra a számítógépet.

    Bár nincs követelmény, hogy visszavonja ezeket a változásokat, felelőtlenség lenne azt javasolni, hogy ne tegye. Mi van, ha valamikor hozzáférésre van szüksége az egyszerű hozzáféréshez a bejelentkezési képernyőről? Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezeknek a módosításoknak a visszavonása nem vonja vissza a jelszó megváltoztatását, ezért ne aggódjon emiatt.

  12. Jelszavát most vissza kell állítani.