Hogyan lehet kiadni CD-t vagy DVD-t a Mac-ről?

Már egy ideje az Apple olyan beépített optikai meghajtókkal rendelkező Mac-eket kínált, amelyek CD-t vagy DVD-t használhatnak. Az utolsó modellek a 2012-es Mac Pro és a 2012 közepén nem Retina 15 hüvelykes MacBook Pro voltak.

Maritsa Patrinos / Web

Az Apple először a 2008-as MacBook Airben távolította el az optikai meghajtót, 2013 végére pedig az összes beépített optikai meghajtó eltűnt a Mac kínálatából. Ez nem azt jelenti, hogy nincs igény optikai meghajtókra vagy az azokban használt CD-kre vagy DVD-kre. Ezért a külső optikai meghajtók népszerű perifériák sok Mac-felhasználó számára.

Akár régebbi Mac-je van, beépített optikai meghajtóval vagy külső meghajtóval rendelkezik, CD vagy DVD-t többféleképpen is kiadhat.


A CD vagy DVD kiadásának 7 leggyakoribb módja

A Mac, a legtöbb Windows PC-vel ellentétben, CD / DVD meghajtóján nincs külső kiadó gomb. Ehelyett az Apple kihasználta az optikai meghajtók azon képességét, hogy reagáljanak a meghajtó elektromos interfészén keresztül küldött nyitás vagy zárás parancsra. A nyitás és bezárás parancsok használatával a Mac számos lehetőséget kínál CD vagy DVD kiadására.

  • Néhány Apple billentyűzeten van egy kiadógomb, amely általában a billentyűzet jobb felső sarkában található. megnyomni a Kilövell gombot a CD vagy DVD eltávolításához a meghajtóról.
  • Bármely billentyűzeten, beleértve az eredetileg Windows PC-hez való felhasználást is, nyomja meg és tartsa lenyomva a billentyűt F12 gombot, amíg a CD vagy DVD ki nem kerül a meghajtóból. Ez több másodpercig is eltarthat.
  • Keresse meg a CD vagy DVD asztalának ikonját. Kattintson és tartsa lenyomva a gombot ikon és húzza a kukába. Észre fogja venni, hogy a kuka ikon Eject szimbólummá változik, amikor a CD vagy DVD ikon a kuka fölé kerül.
  • A CD vagy DVD kiadásának egyik leggyorsabb módja a jobb egérgombbal való kattintás asztali ikon és válassza ki a Kilövell az előugró menüből.
  • Egyes alkalmazások, például a Lemez segédprogram, egy kiadási paranccsal rendelkeznek a menüben vagy az eszköztáron. Indítsa el az alkalmazást, és használja az eject parancsot a CD vagy DVD kiadásához.
  • Használja a Kilövell menü applet a Mac menüsorában található. Ha nem lát ilyet, hozzáadhat egy menüsor elemet CD vagy DVD kiadásához.
  • Ha minden más nem sikerül, kattintson és tartsa lenyomva a egér vagy trackpad gomb, miközben újraindítja a Mac-et.

Külső optikai meghajtókra jellemző kiadási trükkök

A külső optikai meghajtók általában reagálnak a CD vagy DVD kiadásának hét módszerére Mac-en, de van néhány saját trükköjük is.

  • A legtöbb külső optikai meghajtó kiadó gombbal rendelkezik, amely a meghajtó házának elejébe van beépítve. A kiadógomb megnyomásával az eszköztálca kinyílik, vagy az optikai adathordozó kilökődik, ha résbetöltő eszközről van szó.
  • Néhány külső optikai meghajtóról úgy tűnik, hogy hiányzik egy nyilvánvaló kiadógomb, de ha alaposan megnézi, a ház elején egy kis lyukat lát, amely elég nagy ahhoz, hogy egy kiegyenesített gemkapcsot helyezzen bele. Tolja a gemkapcsot a kiadólyukba, amíg ellenállást nem érez, majd kissé nyomja tovább az optikai meghajtó CD / DVD-fiókjának kinyitásához.

A Mac felülbírálja a külső kiadógomb funkcióját, ha úgy gondolja, hogy az optikai lemezt használják. Ezt a problémát megkerülheti, ha először kilép az optikai meghajtót használó alkalmazásból, majd a külső kiadógombot használja.

Ha a külső optikai meghajtó továbbra sem dobja ki a lemezt, állítsa le a Mac számítógépet, és próbálja meg használni a meghajtó kiadógombját. A lemez kiadása után újraindíthatja a Mac rendszert.


Ha minden más nem sikerül

A külső optikai meghajtók általában külső tokba szerelt szokásos optikai meghajtókból készülnek. A meghajtó általában eltávolítható a tokból. Amikor eltávolítja, a meghajtótálca felfedheti a kiadagoló lyukat, amelyet a ház borított be. Ezután használhatja a gemkapocs módszert.

Menj a végletekig

Ha úgy tűnik, hogy semmi sem működik, akkor ideje elszakítani egy lapos csavarhúzót. Kényszerítheti a tálcát egy tálca-alapú optikai meghajtóra, amely nyitva van egy kíváncsi eszköz segítségével. Itt van, hogyan:

  1. Kapcsolja ki a külső optikai meghajtót, és válassza le a Mac-ről.

  2. Helyezze a lapos csavarhúzó hegyét a tálca és a meghajtó háza közötti ajakba.

  3. Óvatosan emelje fel a tálcát. Érezhet némi ellenállást és hallhatja a hajtáson belül mozgó fogaskerekek hangját. Lassan hajtsa végre ezt a lépést. Nyers erőre nincs szükség.

  4. Amikor a tálca kinyílik, vegye ki az optikai adathordozót.

  5. Zárja be a tálcát, amikor a feladat befejeződött.