Adatok keresése az Excelben feltételes formázással

Feltételes formázás hozzáadása az Excel alkalmazásban különböző formázási beállításokat alkalmazhat egy adott feltételnek megfelelő cellára vagy cellatartományra. Az alkalmazható formázási lehetőségek közé tartoznak a betűtípus- és háttérszínváltások, a betűstílusok, a cellahatárok és a számformázás hozzáadása az adatokhoz.

Ezek az utasítások az Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 és az Excel for Microsoft 365 alkalmazásra vonatkoznak.


Ismétlődő adatok keresése az Excelben

Az Excel számos előre beállított feltételes formázási opcióval rendelkezik a gyakran használt feltételekhez, például olyan számok kereséséhez, amelyek nagyobbak vagy kisebbek egy adott értéknél, vagy amelyek meghaladják vagy meghaladják az átlagos értéket.

Az Excel egyik előre beállított lehetősége az ismétlődő adatok megkeresése és formázása feltételes formázással, függetlenül attól, hogy az ismétlődő adatok szövegek, számok, dátumok, képletek, vagy egész sorok vagy adatrekordok.

A feltételes formázás azoknál az adatoknál is működik, amelyek a feltételes formázás alkalmazását követően egy adattartományra kerültek, így könnyen kiválasztható az ismétlődő adatok, amikor felveszi őket egy munkalapra.


Keresse meg a másolatokat feltételes formázással

Így találhatja meg a tartomány duplikált celláit E1 nak nek E6 amint az a fenti képen látható.

  1. Kiemel sejtek E1 nak nek E6 a munkalapon.

  2. Kattintson az FŐOLDAL lap az szalag.

  3. Kattints Feltételes formázás a szalagon a legördülő menü megnyitásához.

  4. Válasszon Jelölje ki a Cella szabályokat > Ismétli az értékeket az ismétlődő értékek formázásának párbeszédpanel megnyitásához.

  5. választ Zöld töltse ki sötétzöld szöveggel az előre beállított formázási lehetőségek listájáról.

  6. Kattints OK a kijelölések elfogadásához és a párbeszédpanel bezárásához.

Cellák .E1E3, E5és E6 világos zöld háttérszínnel és sötétzöld szöveggel kell rendelkeznie, mivel mind a négy tartalmaz duplikált adatokat - január és március hónap.


Távolítsa el az ismétlődő adatokat az Excel alkalmazásból

Ha a cél az, hogy az ismétlődő adatok ne csak megtalálhatók legyenek, legyen szó akár egyetlen celláról, akár teljes adatrekordokról, a feltételes formázás helyett az Excel egy másik lehetőséget biztosít, a Másolatok eltávolítása néven; ez az adateszköz használható részben vagy teljesen egyező adatrekordok megkeresésére és eltávolítására egy munkalapról.

Keressen egyedi adatokat feltételes formázással

Egy másik feltételes formázási lehetőség az, hogy egyedi adatmezőket keres, amelyek olyan adatokat tartalmaznak, amelyek csak egyszer jelennek meg a kiválasztott tartományban. Ez az opció hasznos olyan helyzetekben, amikor várhatóan ismétlődő adatokat lát. Az egyedi mezők megtalálása megkönnyíti annak megállapítását, hogy mikor hiányoznak az ilyen beküldések. Az alábbiakban bemutatjuk a tartomány egyedi adatcelláinak megkeresését E1 nak nek E6 amint az a fenti képen látható.

Így találhatja meg a tartomány egyedi adatcelláit E1 nak nek E6 amint az a fenti képen látható.

  1. Kiemel sejtek E1 nak nek E6 a munkalapon.

  2. Kattintson az FŐOLDAL lap az szalag.

  3. Kattints Feltételes formázás a szalagon a legördülő menü megnyitásához.

  4. Válasszon Jelölje ki a Cella szabályokat > Ismétli az értékeket az ismétlődő értékek formázásának párbeszédpanel megnyitásához.

  5. A párbeszédpanelen kattintson a feliratú legördülő mezőre másolat és válassza ki a egyedi.

  6. választ Világos piros Töltsön sötétvörös szöveggel az előre beállított formázási lehetőségek listájáról.

  7. Kattints OK a kijelölések elfogadásához és a párbeszédpanel bezárásához.

E2 sejtek és E4 világos vörös háttérszínnel és sötétvörös szöveggel kell formázni, mivel mindkettő olyan egyedi adatot tartalmaz, amely nincs jelen a többi adatban - februárban és áprilisban.