Ingyenes fotók keresése a Flickr-től a blogodon használható

A Flickr egy fotómegosztó webhely, amely több ezer fotót tartalmaz, amelyeket a világ minden tájáról származó emberek töltöttek fel. A Flickr néhány képét ingyenesen használhatja a blogján. Ezeket a fotókat Creative Commons licencek védik.


Engedélyezés a Flickr-en

Mielőtt felhasználhatja a Flickr-en található fotókat a blogjában, győződjön meg róla, hogy teljes mértékben megértette a Creative Commons licenceket. Miután megértette a más emberek által készített képek használatának törvényszerűségeit, amelyekhez csatolták a Creative Commons licencet, felkeresheti a Flickr webhelyét, ahol fényképeket találhat a blogján.

Itt található a Flickr-en található leggyakoribb licencek gyors bontása:

  • Minden jog fenntartva: Ez a kép teljes egészében az alkotó tulajdonában van. Letöltheti asztali háttérképének vagy valami hasonló használatához. Azonban nem reprodukálhatja, nem üzemeltetheti, nem oszthatja meg vagy más módon felhasználhatja.
  • Attribution-NonCommercial: Ezt használhatja bizonyos körülmények között. A képet nem használhatja üzleti célokra, vagy olyanokra, amelyekre pénzt keres. A kép használatakor meg kell adnia az eredeti alkotói elismerést is.
  • Nyilvános: A nyilvános képek teljesen szabadon használhatók, tetszés szerint. Az alkotó ezeket a képeket mindenki számára elküldte, hogy bárki használhassa, ahogy jónak látja.
  • tulajdonság: Megoszthatja a képet eredeti formájában. A képet módosíthatja, és a módosított verziót tetszés szerint használhatja, beleértve a kereskedelmi célokat is. Meg kell adnia az eredeti alkotói jóváírást, és meg kell adnia az Ön által végrehajtott módosításokat. Ezenkívül nem szabhat új szerzői jogi korlátozásokat a képre.
  • Attribution-ShareAlike: Ez megegyezik a szokásos hozzárendelési licenccel, de engedélyeznie kell bármit, amit a kép ugyanazon licenc alatt történő módosításával hoz létre.

A teljes lebontást a Flickr licenc oldalán találja meg.

Ha ez bonyolultnak tűnik, ne aggódjon. A Flickr különféle keresési funkciókat kínál, amelyek segítenek megtalálni az Önre és a blogjára vonatkozó Creative Commons-licencek bizonyos típusait tartalmazó fotókat. Ezeket a fotókereső eszközöket a Flickr Creative Commons oldalon találja.


Hogyan lehet megtalálni a kép licencét

Miután megtudta, mit jelentenek az egyes Flickr-licencek, hogyan lehet megtudni, hogy melyik kép rendelkezik? Minden szükséges információt megtalál a kép oldalán a Flickr-en, közvetlenül alatta. Itt van, hogyan:

  1. Nyisson meg egy böngészőt, és lépjen a Flickr oldalra.

  2. Írja be a keresést az oldal tetején található mezőbe, és válassza a lehetőséget Fotók keresése.

  3. A Flickr rácsban jeleníti meg a keresésnek megfelelő képeket. Válassza ki a kívánt fényképet.

  4. A Flickr a kép oldalára viszi, ahol a képre vonatkozó konkrét információk vannak feltöltve. A képernyő méretétől függően a kép alatt láthatja a licenc adatait. Ha nem látja, görgessen lefelé a kép mellett az információ első soráig. A licenc az információs szakasz jobb felső sarkában található. Az ebben a példában szereplő képhez minden jogot az alkotó fenntart, vagyis nem használhatja és nem oszthatja meg.

  5. A Flickr segítségével licenc alapján szűkítheti a keresést. Térjen vissza a keresési találatokhoz, és keresse meg Bármely engedély a bal felső sarokban, a képrács felett. Jelölje ki, és válassza ki a kívánt licenc típusát a menüből.