CD-fájlok másolása a Windows Media Player segítségével

Az ingyenes CD-ripper segítségével lemásolhatja vagy megmásolhatja a zenét a lemezről a számítógépére. Azonban azoknak a Windows felhasználóknak, akik beépítették a Windows Media Player programot, a zene másolása a számítógépre nagyon egyszerű. Ha készen áll a másolni kívánt CD-vel, a Windows Media Player a legtöbb munkát elvégzi az Ön számára.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Windows 12, Windows 10 és Windows 8 rendszeren futó Windows Media Player 7-re vonatkoznak.


CD-fájlok másolása a Windows Media Player használatával

Zene felvételéhez a Windows Media Player segítségével helyezze be a lemezt, nyissa meg a WMP-t és válassza a lehetőséget CD másolás. Mielőtt azonban elindítaná a másolási eljárást, érdemes néhány változtatást végrehajtania abban, hogy a program hogyan másolja a zenét.

  1. Helyezze be a lemezt a meghajtóba. Ha megjelenik egy automatikus lejátszási lehetőség, hagyja figyelmen kívül, vagy lépjen ki belőle.

  2. Nyissa meg a Windows Media Player alkalmazást. Vagy keresse meg a Start menüben, vagy írja be a futtatás párbeszédpanelen a wmplayer parancsot.

  3. Menj a mappák listát, és válassza ki a zenei lemezt.

    Lehet, hogy a CD-t hívják Ismeretlen album vagy valami mást, de akárhogy is, egy kis lemez ikon ábrázolja.

  4. A Windows Media Player képes feltörni a CD-t az alapértelmezett beállításokkal vagy kiválaszthatja Rip beállítások megváltoztathatja a CD másolását a számítógépre.

  5. Ugrás Rip beállítások > kialakított hangformátum kiválasztásához. Az első néhány a Windows Media Audio formátum, ezt követi az MP3 és a WAV. Válassza ki a másolt zene formátumát.

  6. Ugrás Rip beállítások > Hangminőség a zene sajátos hangminőségének kiválasztásához. A lehetőségek számítógépenként változnak, de változhatnak 48 Kbps (amellyel a legkisebb méretű fájlok lesznek) akár 192 Kbps (ez a legjobb minőség, de a legnagyobb fájlméretet produkálja).

  7. Ugrás Rip beállítások > További lehetőségek hogy további beállítható beállításokat találjon. Ezekkel a beállításokkal CD-ket másolhat automatikusan, a lemezt a CD-lemez másolása után kiválaszthatja, megváltoztathatja a zene másolásának helyét a számítógépen, és kiválaszthatja a fájlnevekbe foglalandó részleteket.

    Mielőtt elkezdené a CD-másolást, állítsa be manuálisan a Windows Media Playert, hogy automatikusan megtalálja az album információit online. Lépjen a bal panelre, kattintson a jobb gombbal a lemezre, majd válassza a lehetőséget Album információk keresése.

  8. Ha készen áll a Windows Media Player számára a zene számítógépre másolására, válassza a lehetőséget CD másolás.

  9. A gomb átvált Hagyd abba a rip. Az Rip állapot oszlopban, a másolandó sáv mondja ki hasító és a fennmaradó számok azt mondják Függőben levő amíg másolásuk befejeződik, utána az állapot megváltozik Könyvtárba szakítva. Az egyes dalok rip állapotának figyelemmel kíséréséhez nézze meg a folyamatjelző sávot.

  10. Amikor minden dal befejezése megtörtént, lépjen ki a Windows Media Player programból, és vegye ki a CD-t, és használja a számítógépén tárolt zenét.

    Ha nem biztos abban, hogy a Windows Media Player melyik mappába másolta a zenét, válassza a lehetőséget Rip beállítások > További lehetőségek. A helyet megtalálja a Rip zenét ebbe a helybe szakasz.

Ha a zene nem az Ön igényeinek megfelelő formátumban van, ne másolja át a dalokat. Ehelyett futtassa az átalakítandó fájlokat egy ingyenes audiofájl-átalakítón keresztül.