Az Adobe Flash Player telepítése és frissítése Mac számítógépre

Noha a Flash számos okból gyorsan változik az interneten, mégis vannak olyan webhelyek, amelyek multimédiás tartalmak megjelenítésére használják. Az Adobe Flash Player macOS telepítéséhez vagy frissítéséhez kövesse az alábbi utasításokat.

Az Adobe 31. december 2020. után leállítja a Flash Player terjesztését és frissítését.

drogatnev / iStock / Getty Images Plus


Az Adobe Flash Player telepítése Mac számítógépre

A Flash Player for Mac programot az Adobe letöltési oldaláról telepítheti.

  1. Nyisson meg egy webböngészőt, és lépjen a hivatalos Adobe Flash letöltési oldalra.

  2. Válassza az 1. lépés legördülő menüt, majd válassza a lehetőséget Mac OS X.

  3. Válassza a 2. lépés legördülő menüt, majd válassza ki a leggyakrabban használt böngészőnek vagy böngészőknek megfelelő beállítást. Ebben a példában a Safari és a Firefox van kiválasztva.

  4. választ Töltse le most!, amely az oldal jobb alsó sarkában található.

  5. A DMG fájl letölthető.

  6. Keresse meg a DMG fájlt a böngésző alapértelmezett letöltési helyén, általában a Letöltések mappában vagy az Asztalon. A telepítési folyamat megkezdéséhez válassza ezt a fájlt.

  7. Új lemezkép címkével Flash Player a DMG kivonása után jelenik meg. Dupla kattintás Telepítse az Adobe Flash Player programot, amely ezen a képen található.

    Lehet, hogy figyelmeztetést lát, amely megjegyzi, hogy az Adobe Flash Player telepítése letöltött az internetről, és megkérdezi, hogy megbízik-e az eredetében. A folytatáshoz erősítse meg elfogadását.

  8. Megjelenik az Adobe Flash Player Installer, amely más nyitott ablakokat takar. Válassza a lehetőséget Elolvastam és elfogadom a feltételeket.

  9. választ felszerel.

  10. Ha a rendszer kéri, írja be a macOS jelszavát, majd válassza a lehetőséget Telepítse a Helper szoftvert.

  11. A telepítés befejeztével megerősítő üzenet jelenik meg. Válassza a lehetőséget csinált.

  12. Írja be a macOS jelszavát, amikor a rendszer kéri, majd válassza a lehetőséget Add hozzá a Segítőt befejezni a folyamatot.


Az Adobe Flash Player frissítése Mac-hez

Miután a Flash telepítve van a Mac számítógépére, elengedhetetlen, hogy biztonsági és funkcionalitási szempontból is naprakész maradjon. 

Amíg követi ezeket az utasításokat, csak az Adobe-tól származó Flash-frissítéseket fogadja el, mivel a rosszindulatú programok különböző formái önmagukban elfedik őket.

  1. Kattintson az Apple menü ikonra, amely a képernyő bal felső sarkában található.

  2. Amikor megjelenik a legördülő menü, válassza a lehetőséget System Preferences.

  3. Kattints Flash Player, amely a Rendszerbeállítások felület bal alsó sarkában található.

  4. választ Frissítés.

  5. választ Ellenőrizd most.

    Azt is eldöntheti, hogyan telepítse a Flash Player frissítéseket. Válassza a lehetőséget Engedje meg az Adobe számára a frissítések telepítését így nem hagyja ki a kritikus fejlesztéseket és a biztonsági javításokat.

  6. A számítógép ellenőrzi, hogy elérhető-e frissítés. Ha van frissítés, kattintson a gombra Igen és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítéshez. Ha nem, kattintson a gombra OK és zárja be a Rendszerbeállítások ablakot.