PSD fájlok mentése régebbi Photoshop verziókhoz

Tekintettel arra, hogy az Adobe a Photoshopot az évek során számos módon átalakította, a PSD fájlok visszamenőleges kompatibilitásának kérdése bonyolultabb, mint a legtöbb más alkalmazásnál.

Az alábbiakban ismertetett eljárások az Adobe Photoshop for Creative Cloud for Windows és macOS összes jelenleg támogatott verziójára érvényesek.


Photoshop-fájl mentése régebbi verzióhoz

Állítsa be az alapértelmezett beállítást a Photoshop beállításokban Maximalizálja a PSD és a PSB fájlok kompatibilitását (menü alatt szerkesztése > preferenciák > Fájlkezelés). Ez a beállítás állandó, ezért csak egyszer kell beállítania.

Győződjön meg arról, hogy a Fájlkompatibilitás terület alján ez a terület értéke Mindig or Kérdez. Ennek az opciónak a bekapcsolása azonban nagyobb fájlméretet eredményez. Ha csak alkalmanként van szüksége erre a szolgáltatásra, állítsa a következőre: Kérdez. Így a Photoshop minden fájlmentéskor megkérdezi, hogy maximalizálni szeretné-e a kompatibilitást. Ha erre a kompatibilitási lehetőségre hivatkozik, a rétegek a kép lapított kompozitjával együtt mentésre kerülnek.

A fájlok legegyszerűbb módja a régebbi verziók mentése, ha egy JPG-, GIF- vagy Png-képként történő mentéssel simítja. Az újabb verzióval hozzáadott effektusokat a kapott fájl tartalmazza.


Nyissa meg az újabb PSD fájlokat régebbi szoftverekkel

Ha egy újabb Photoshop PSD fájlt nyit meg egy régebbi Photoshop verzióban, a Photoshop új szolgáltatásai nem terjednek át, ha a fájlt olyan verzióban nyitják meg, amely nem tartalmazza ezeket a szolgáltatásokat. Ha a fájlt szerkeszti és a régebbi verzióba menti, a nem támogatott funkciókat elveti.

Például néhány új keverési módot felvettek a Creative Cloud szolgáltatásba, mióta megjelent a Photoshop 6. Ha ezeket használja a fájljában, majd a régebbi verzióban szerkeszti, akkor a kép másképp nézhet ki. Más új funkciók, például az intelligens objektumok, bizonyos effektusrétegek, rétegkészletek vagy -csoportok, valamint a réteg-tömörítők nem viszik át. Készítsen másolatot a fájlról, és a lehető legnagyobb mértékben egyszerűsítse meg, mielőtt megnyitja egy régebbi verzióban.

Ugyanez vonatkozik a Photoshop fájlok megnyitására más, nem Adobe szoftverben, amely PSD fájlokat olvas.

Egyes programok a Mentés PSD-ként választási lehetőség. Minden program elment egy PSD fájl egy adott verzióját. Hacsak nem tudja pontosan, hogy a PSD melyik verziójára optimalizálta a PSD mentést opcióként, kompatibilitási problémákba ütközhet, ha megnyitja ezeket a dokumentumokat a Photoshop régi verzióiban.