Mik azok az Adobe After Effects kifejezések?

Az After Effects kifejezés hasonló a számítógépes kódsorhoz vagy a Flash-en belüli cselekvési szkripthez (ma már az Adobe Animate.) A számítógépes kódhoz vagy a cselekvési szkripthez hasonlóan a kifejezés is valamilyen képlet, amely az After Effects-nek valami konkrét műveletet parancsol. Az akció-szkriptekkel ellentétben a kifejezések azonban az elem attribútumaiban élnek, például méretükben vagy forgatásukban.

Mi értelme van tehát egy kifejezésnek? Nos, a kifejezések sokféleképpen működhetnek, bár a két legjobb példa az, hogy valamit animálunk és befolyásolunk valami animációját. Miért használjon kifejezést animálásra a kulcsképek helyett?


Mikor és hogyan kell használni a kifejezéseket

Tegyük fel, hogy van egy labda, amely balról jobbra mozog a képernyőn, de azt is szeretné, ha ez a labda megingatna. Ahelyett, hogy kézzel mennénk és ezt tennénk, vagy effektust alkalmaznánk, és sok-sok kulcsképet adnánk neki, egyszerűen alkalmazhatunk rá egy wiggle kifejezést.

Tehát csak a két kulcsképünk lesz, amely azt mondja, hogy balról jobbra kell haladni, plusz a kifejezés, amely azt mondja, hogy hadonászjon. Szépen és rendezetten, valamint könnyen változtathatóan tartja a dolgokat. Ahelyett, hogy több száz kulcsképet kellene megismételnünk, ha azt akarjuk, hogy szélsőségesebb legyen a mozgás, egyszerűen megváltoztathatjuk a kifejezést. Tehát két módon animáljuk az objektumunkat, kulcsképkockák és kifejezés használatával.

Egy másik gyakori példa arra, hogy a kifejezések hogyan működhetnek az After Effects-ben, ha egy animációt befolyásolunk anélkül, hogy azt valóban animálnánk. Írhat olyan kifejezést, amely azt mondja, hogy az idő előrehaladtával animációnk szélsőségesebbé vagy kevésbé szélsőségesebbé válik.

Ha van egy pulzáló fényhatásunk, alkalmazhatunk rá olyan kifejezést, amely azt mondja, hogy amikor animációnk játszik, a pulzáló fény egyre drámaibbá válik, anélkül, hogy valóban be kellene mennünk és élénkítenünk kell ezt a hatást. Itt nem egy kifejezés segítségével animálunk, hanem egy animációt egy kifejezéssel érintünk.


Wiggle kifejezés példaként

Tegyünk példaként egy egyszerű wiggle kifejezést, hogy megértsük a működésüket.

Az After Effectsen belül elkészít egy új kompozíciót, amely 24 képkocka hosszú, és ott végzi el a cselekvési parancsfájlokat. Ne feledje, hogy a Flash (Animate) műveletskriptjével ellentétben nem adhat hozzá cselekvési szkriptet a kompozíció egészéhez. A kifejezések az idővonalad elemei és az ezek attribútumai között élnek. Tehát meg kell készítenie valamit, amire alkalmazhatja a kifejezést.

Készítsünk egy egyszerű négyzetet szilárd anyagok felhasználásával. Találat parancs+Y és csinálj magadnak egy kis négyzetet. Most tegyünk egy egyszerű kifejezést a működésük megismerésére.

Kiválasztott szolidjával nyomja meg P hogy megjelenítse a Pozíció legördülő menüt az idővonalon. Ha animálni szeretné, egyszerűen kattintson a gombra stopperóra kulcsképek aktiválásához, de egy kívánt kifejezés hozzáadásához opció or más+kettyenés a stopper.

Ez a Position attribútumot egy új, legördülő menüvé alakítja, hozzáadva az Expression: Position szót. Jobbra látni fogja az idővonalon egy olyan területet, amelyet beírhat, és amely jelenleg azt mondja, hogy "transform.position".

Ebben a szövegmezőben írjuk be az összes kifejezést. Szép, egyszerű kifejezés a korábban említett hullámzó kifejezés - ez arra készteti az objektumot, hogy kissé mozogjon az animáció során.

A wiggle kifejezés a következőképpen van beállítva: wiggle (x, y).

A kifejezés elkezdéséhez írja be a "wiggle" kifejezést - ez azt jelenti az After Effects számára, hogy a wiggle kifejezést alkalmazza, amelyet a zárójelben lévő értékek követnek, amely megmondja az After Effects-nek, hogy mikor és mennyit vigyázzon.

X azt jelöli, hogy másodpercenként hányszor szeretné az After Effects mozgatni az objektumot, tehát ha a képkocka másodpercenként 30, akkor az X értékéhez 30-at adva azt teszi, hogy az objektum minden keretet elmozdítson. Ha 15-et 30 kép / mp sebességgel tesz be, akkor minden más képkocka elmozdítja az objektumot stb.

Az Y érték azt jelzi, hogy mennyire szeretné mozgatni az objektumot. Tehát a 100 Y érték 100 objektumot mozgat bármilyen irányba, a 200 Y érték pedig 200 pontot mozgat bármely irányba.

Tehát egy befejezett wiggle kifejezés így fog kinézni: wiggle (15,250).

Most látni fogja, ahogy a négyszöge körül mozog a színpadon, amikor eltalálja a játékot, de egyáltalán nem alkalmazott kulcsképet. Akár bemehet, és elvégezheti az eredetileg idézett példát, és hozzáadhatja a négyzetének kulcsképeit balról jobbra a kifejezéssel együtt.


A kifejezések kerekítése

Összefoglalva tehát: az After Effects kifejezés egy darab szöveg, hasonlóan a kódhoz, egy elem tulajdonságára alkalmazva, amely befolyásolja ezt a tulajdonságot. Számtalan módon működnek, és sokféle felhasználási lehetőségük van, de a kódhoz hasonlóan finomak a helyesírási és az írásjelek hibáiban, ezért gépelés közben mindenképpen ellenőrizze őket.