ASE fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az ASE fájlkiterjesztésű fájl egy Adobe Swatch Exchange fájl, amelyet egyes Adobe-termékek, például a Photoshop, a Színminták palettáján keresztül elérhető színgyűjtemény mentésére használnak. A formátum megkönnyíti a színek megosztását a programok között.

Az Autodesk szoftver ezzel a kiterjesztéssel exportálhatja az Autodesk ASCII Scene Export formátumát. Sima szöveges fájlként használják, amelyek információkat tárolnak a 2D és 3D jelenetekről. Hasonlóak az Autodesk ASC formátumához, de több információt tartalmazhatnak például alakzatokról és pontokról.

Egyéb ASE fájlok lehetnek a Velvet Studio Sample hangfájlok, amelyeket hangszer tárolására használnak, vagy Aseprite Sprite grafikus fájlok.

Az ASE rövidítéssel szolgál néhány, egymással nem összefüggő technológiai kifejezéssel kapcsolatban is, például az Application Service Element, az Application Services Environment és az automatizált szoftvertervezés szempontjából.


Hogyan nyitható meg egy ASE fájl

Az ASE fájlok az Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign és InCopy szoftverekkel, valamint a megszűnt Fireworks programmal nyithatók meg.

Ez a Színtár palettán keresztül történik, amelyet a Ablak > színminták menü. Válassza a paletta jobb felső sarkában lévő kis menü gombot, majd kattintson a gombra Színtárak betöltése (ezt hívják Nyissa meg a Színtár könyvtárat az Illustratorban és Adja hozzá a Színtárakat tűzijátékban).

Ha nem találja a fájlt, győződjön meg arról, hogy a "Fájlok típusa:" opció Swatch Exchange (* .ASE) értékre van állítva, ellenkező esetben tévedésből szűrheti más fájlok eredményeit, például ACO vagy ACT fájlokat.

Az ASE fájlokat online is megnyithatja az ASE Color Decoder segítségével.

Az Autodesk ASCII Scene Export (ASE) és az Autodesk ASCII Export (ASC) fájlok az AutoCAD és a 3ds Max segítségével nyithatók meg. Mivel szöveges fájlok, bármilyen szövegszerkesztő használható a fájl olvasására.

A Velvet Studio olyan fájlok megnyitására szolgál, amelyek Velvet Studio mintafájlok.

Ha van Aseprite Sprite fájlja, akkor egy azonos nevű program használható annak megnyitására.


ASE fájl konvertálása

Mint fent láthatja, az ASE fájloknak van néhány különböző felhasználási módja. Nem gondoljuk azonban, hogy a fent felsoroltakon kívül léteznek olyan fájl-átalakítók vagy programok, amelyek használhatják az ilyen típusú fájlokat.

Ha az Adobe Swatch Exchange fájl szöveges formátumúra történő átalakításának módját keresi az abban található színek megtekintéséhez, akkor hasznos lehet az Adobe közösségének ez a bejegyzése.

Lehet, hogy használhatja a fent említett Autodesk szoftvert az Autodesk ASCII Scene Export fájl más formátumba történő mentésére, de ezt mi magunk sem próbáltuk meg részletesebben megadni. Keresse meg a filé > Mentés másként menü vagy valamilyen Export opció - lehet, hogy így konvertálhatja az ASE fájlt.


További információ az ASE fájlokról

Ha ASE fájlokat szeretne létrehozni egy Adobe programban, keresse meg ugyanazt a menüt a Színtár palettán, amelyet a fájl megnyitására használt, de inkább válassza a mentés opciót. A Photoshopban ezt hívják Mentse el a Színtárakat cserékhez (A Mentse el a Színtárakat opcióval az ACO-ba menti).

Alapértelmezés szerint az előre telepített ASE fájlok az Adobe program Presets Swatches mappájában vannak tárolva.

Írhat Adobe Swatch Exchange fájlokat az Adobe Color alkalmazásban, amelyeket aztán ASE fájlként letölthet.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Egyes fájlkiterjesztések némelyikét ugyanazokkal a betűkkel osztják meg, mint másokat, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumok összefüggenek, vagy hogy ugyanazokkal a programokkal lehet őket megnyitni.

Két példa az AST és az ASL fájl. Különböző programok és / vagy irányok szükségesek azok megtekintéséhez és szerkesztéséhez, amelyek nem feltétlenül működnek az ASE fájlokkal.