KAPCSOLAT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A CONTACT fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Windows Contact fájl. Windows 10, Windows 8, Windows 7 és Windows Vista rendszerekben használják.

A CONTACT fájlok XML alapú fájlok, amelyek információkat tárolnak valakiről, beleértve a nevét, fényképét, e-mail címét, telefonszámát, munkahelyi és otthoni címét, családtagjait és egyéb adatait.

Alapértelmezés szerint ez a mappa, ahol a CONTACT fájlokat tárolják:

C: Felhasználók [FELHASZNÁLÓNév] Kapcsolatok


Hogyan nyitható meg egy CONTACT fájl

A CONTACT fájl megnyitásának legegyszerűbb módja, ha duplán kattint, vagy duplán koppint rá. Az ezeket a fájlokat megnyitó program, a Windows Névjegyzék beépített a Windows rendszerbe, így a CONTACT fájlok megnyitásához nem kell külön szoftvert telepítenie.

A Windows Live Mail, amely a Windows Essentials termékhez tartozik (a Microsoft már megszűnt terméke), megnyithatja és használhatja a CONTACT fájlokat is.

Mivel a .CONTACT fájlok XML szöveges fájlok, ez azt jelenti, hogy egyben megnyithat egy szövegszerkesztőben, például a Windows Notepad programjában, vagy egy harmadik féltől származó szerkesztőben, például a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listánkban. Ezzel azonban csak megnézheti a CONTACT fájl részleteit szöveges formában, amely egyértelműen nem olyan könnyen olvasható, mint a Windows Névjegyek használata.

A fent említett elérési út mellett a Windows Névjegyek a Futtatás párbeszédpanelen vagy a Parancssor ablakban is megnyithatók. Wab.exe parancs.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a CONTACT fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretne megnyitni a CONTACT fájlokról, olvassa el útmutatónkat arról, hogyan hajthatja végre ezt a változtatást a Windows rendszerben.


A CONTACT fájl konvertálása

Ha egy CONTACT fájlt szeretne használni egy adott programban vagy eszközben, akkor valószínűleg a CONTACT fájlt konvertálni kell CSV vagy VCF formátumba, amelyek szélesebb körben használt fájlformátumok.

Ehhez nyissa meg a fent említett Kapcsolatok mappát. Egy új menü jelenik meg ebben a mappában, amely eltér a Windows többi mappájának menüjétől. Válassza a lehetőséget Export hogy kiválassza, melyik formátumra konvertálja a CONTACT fájlt.

Nem fogja látni a Export opciót, ha a CONTACT fájl egy másik mappában van, mert ez a konkrét hely nyitja meg a CONTACT fájlok speciális menüjét. Ennek kijavításához egyszerűen helyezze át a .CONTACT fájlt a Contacts mappába.

Ha egy CONTACT fájlt konvertál CSV formátumba, megadhatja azt a lehetőséget, hogy kizárjon bizonyos mezőket az exportálásból. Például exportálhatja csak a nevet és az e-mail címet, ha akarja, ha törli a jelölést a mezők melletti négyzetekből az otthoni cím, a vállalati információk, a munkakör, a jegyzetek és egyebek mellett.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl a fenti utasítások betartása után nem nyílik meg, akkor valószínűleg nem egy CONTACT fájllal foglalkozik. Ez akkor fordulhat elő, ha rosszul olvasta a fájlkiterjesztést, ami meglehetősen egyszerű. A probléma az, hogy még akkor is, ha egy fájl ugyanazokat a fájlkiterjesztési betűket osztja meg, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumok összefüggenek.

A CONTOUR egy példa egy hasonló fájlkiterjesztésre. Ahelyett, hogy bármi köze lenne az elérhetőségekhez, ezek a fájlok szkriptek, amelyek a Contour segítségével nyithatók meg.

Egy másik fájlkiterjesztés, a CONTROLS, egy beállítási fájl, amelynek szintén semmi köze a kapcsolatokhoz. Ha helyette van egy ilyen fájl, akkor azt megnyithatja az openBVE segítségével.

Nem valószínű, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Valószínűleg az történik, hogy a használni kívánt program csak nem tudja megnyitni a CONTACT fájlokat, ebben az esetben konvertálni kell egy népszerűbb formátumra. Ha azonban más fájlja van, keresse meg annak fájlkiterjesztését, hogy megtudja, milyen programra van szüksége a számítógépén a megnyitásához.