Fotók és videók átvitele iPhone-ról számítógépre

Az iPhone kamerája a leglenyűgözőbb funkciók közé tartozik, amely úgy tűnik, hogy az Apple által kiadott minden egyes új modellel hatványozottan fejlődik. A kiváló minőségű fényképeknek és videóknak köszönhetően, amelyeket képes rögzíteni, a közönséges exponáló hibák minimális tapasztalattal professzionális szintű pillanatfelvételeket és klipeket készíthetnek.

Miután ezeket az értékes memóriákat az okostelefonján tárolta, érdemes átvinni őket a számítógépre. Képek és videók áthelyezése iPhone-ról Mac-re vagy PC-re meglehetősen egyszerű folyamat, ha tudja, milyen lépéseket kell tennie. Az alábbiakban mindkét platformra felvázoltuk őket.


Fotók és videók letöltése iPhone-ról számítógépre

Kövesse ezeket az utasításokat, ha fényképeket és videókat szeretne importálni egy iPhone készülékről a Windows számítógépére.

  1. Töltse le és telepítse az iTunes alkalmazást, ha még nincs a számítógépén. Ha az iTunes már telepítve van, győződjön meg arról, hogy a legújabb verzió van-e az alkalmazás elindításával, és ellenőrizze, hogy megjelenik-e egy üzenet, amely tájékoztatja Önt arról, hogy új frissítés elérhető. Ha ilyen típusú értesítést kap, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a legújabb verzió telepítéséhez.

  2. Ha az iTunes fut, csatlakoztassa az iPhone-t a számítógépéhez egy USB-kábellel, például a telefon alapértelmezett töltőjével. Ekkor megjelenik egy előugró párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy engedélyezi-e a számítógépének az iOS-eszköz információinak elérését. Válassza a lehetőséget folytatódik.

  3. Az iPhone készülékén megjelenik egy előugró ablak, amely megkérdezi, hogy megbízik-e ebben a számítógépben. Válassza a lehetőséget Bízzon.

  4. Adja meg a jelszavát, amikor a rendszer kéri.

    A folyamat egy bizonyos pontján a Windows operációs rendszer megkérdezheti, hogy megbízik-e az új eszközben (az iPhone-ban). Ha igen, válassza a lehetőséget Bizalom.

  5. Térjen vissza a számítógépére, és győződjön meg arról, hogy iPhone-ja most megjelenik a Eszközök az iTunes felület bal oldali menüjében. Ha az iTunes továbbra sem ismeri fel az iPhone készülékét, kövesse az Apple hibaelhárítási tanácsait.

  6. A megerősítést követően nyissa meg a Fotók alkalmazást, amely a Windows rendszerről érhető el Rajt menüben vagy a tálcán található keresősávon keresztül.

  7. Windows 10 rendszeren válassza a lehetőséget import, amely a Photos alkalmazás kezelőfelületének jobb felső sarkában található. Windows 8 rendszeren kattintson a jobb gombbal az alkalmazás bármely pontjára, és válassza a lehetőséget import.

  8. Amikor megjelenik a legördülő menü, válassza a lehetőséget USB-eszközről.

  9. Az iPhone készülékén található összes fényképet és videót most a Fotók alkalmazásnak kell felfedeznie, ami nagy album esetén több percet is igénybe vehet. Ha elkészült, megjelenik egy feliratú ablak, amely arra kéri, hogy válassza ki az importálni kívánt elemeket. Ezen a felületen kiválaszthat konkrét fényképeket vagy videókat a hozzá tartozó jelölőnégyzet (ek) bejelölésével. Megadhatja azt is, hogy megcímkézze-e a fotókon vagy videókon belüli csoportokat az Válasszon újat or Jelölje ki az összes linkek találhatók a képernyő teteje felé.

  10. Ha elégedett a választásaival, válassza a lehetőséget Importálás kiválasztva. Az importálási folyamat most kezdődik. Ha elkészült, a merevlemezére áttöltött fotók és videók a Gyűjtemény szakasz a Fotók alkalmazásból.


Fotók és videók letöltése iPhone-ról Mac-re a Photos alkalmazás használatával

Tegye a következőket, ha képeket és videoklipeket szeretne átvinni iPhone-járól MacOS-ra a Fotók alkalmazás segítségével.

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást macOS eszközén a iTunes ikonra a dokkban. Ha a rendszer kéri az iTunes frissítését egy újabb verzióra, akkor a folytatás előtt kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és fejezze be a frissítést.

  2. Ha az iTunes fut, csatlakoztassa az iPhone-t a Mac-hez USB-kábellel, például a készülék alapértelmezett töltőjéhez csatlakoztatott kábellel. Válassza a lehetőséget folytatódik amikor megjelenik a párbeszédpanel.

  3. A telefonján megjelenik egy előugró ablak, amely megkérdezi, hogy megbízik-e ebben a számítógépben. Válassza a lehetőséget Bízzon.

  4. Amikor a rendszer kéri, adja meg iPhone jelszavát.

  5. A macOS Photos alkalmazásnak is nyitva kell lennie, és megjelenítenie kell a telefon kamerájának tekercséből származó fotókat és videókat tartalmazó import képernyőt. Ha alapértelmezés szerint nem látja ezt a képernyőt, válassza a lehetőséget import a Photos alkalmazás kezelőfelületének teteje közelében található.

  6. Most kiválaszthatja azokat a képeket vagy videókat, amelyeket importálni szeretne a Mac merevlemezére Kiválasztott importálás. Ha minden olyan fényképet és videót szeretne importálni, amely az iPhone készülékén található, de a Mac számítógépén nem, válassza a lehetőséget Az összes új elem importálása.


Fotók és videók letöltése iPhone-ról Mac-re az Image Capture alkalmazás használatával

A fényképek és videók iPhone-ról Mac-re történő átvitelének másik módja a Image Capture, egy meglehetősen alapvető alkalmazás, amely gyors és egyszerű importálási mechanizmust biztosít. A módszer használatához kövesse az alábbi utasításokat:

  1. Nyissa meg az Image Capture alkalmazást, amely alapértelmezés szerint elérhető az összes macOS-telepítésen.

  2. Amint megjelenik a Image Capture interfész, csatlakoztassa az iPhone-t a Mac-hez USB-kábellel, például az eszköz alapértelmezett töltőjéhez csatlakoztatva.

  3. Egy vagy több előugró ablak jelenik meg mind iPhone-ján, mind Mac-jén, és arra kéri Önt, hogy erősítse meg, hogy megbízik a számítógép és az okostelefon készülék közötti kapcsolatban. Meg kell adnia az iPhone jelszavát is, ha van ilyen.

  4. A megbízható kapcsolat létrejötte után a ESZKÖZÖK szakasz jelenik meg a Image Capture felületen (a bal oldali menüsorban található) iPhone listájában. Válassza a lehetőséget iPhone.

  5. Az iPhone fényképei és videói mostantól a Képrögzítés ablak fő részében jelennek meg, dátum szerint rangsorolva, és számos kulcsfontosságú adattal együtt, beleértve a nevet, a fájltípust, a méretet, a szélességet és a magasságot, valamint a miniatűr előnézeti képet. Görgesse végig a fényképezőgép tekercsét, és válasszon ki egy vagy több elemet a Mac merevlemezére.

  6. Ezután módosítsa az értéket a Importálás ide legördülő menü, ha fényképeit és videóit másolni szeretné az alapértelmezett helyre képek mappát.

  7. Ha kész, válassza a lehetőséget import a fájlmásolási folyamat megindításához. Kihagyhatja az egyedi kiválasztási lépést és kiválaszthatja Összes importálása.

  8. Rövid késés után az összes továbbított fényképet és videót zöld és fehér pipával jelölik, amint az a fenti képernyőképen látható.


Fotók és videók átvitele iPhone-ról Mac-re vagy PC-re az iCloud segítségével

Alternatívája annak, hogy iPhone fényképeit és videóit vezetékes kapcsolaton keresztül közvetlenül Mac vagy PC-re továbbítja, ha hozzáfér az iCloud Photo Library-hez, és a fájlokat közvetlenül az Apple szervereiről tölti le a számítógépére. Ennek a módszernek a használatához engedélyeznie kell az iCloud szolgáltatást az iPhone készülékén, és ellenőriznie kell, hogy az iOS képek alkalmazás be van kapcsolva az iCloud beállításain belül. A folytatás előtt erősítse meg ezt a következő lépéssel: beállítások > [a neved] > iCloud > képek.

Miután megállapította, hogy az iPhone fényképeit és videóit valóban az iCloud tárolja, kövesse az alábbi utasításokat, hogy letöltse őket Mac vagy Windows PC-re.

  1. Nyissa meg a böngészőt, és keresse meg az iCloud.com webhelyet.

  2. Írja be iCloud felhasználónevét és jelszavát, majd válassza a ikont bejelentkezési nyíl, a jelszó mező jobb oldalán található.

  3. Az iPhone készüléken megjelenik egy előugró ablak, amely engedélyt kér az iCloud eléréséhez. Válassza a lehetőséget Hagyjuk.

  4. Kétfaktoros hitelesítési kód jelenik meg az iPhone készüléken. Írja be ezt a hatjegyű kódot a megadott mezőkbe.

  5. A sikeres hitelesítés után több iCloud ikon jelenik meg a böngésző ablakában. Válassza a lehetőséget képek.

  6. Mostantól megjelenik az iCloud Fotók felület, amely kategóriák szerinti bontásban tartalmazza fotóit és videóit. Innen választhat ki egy vagy több képet vagy felvételt a Mac vagy PC merevlemezére. Miután elégedett a választása (ka) val, válassza a lehetőséget Letöltések
    , amely a jobb felső sarok közelében található, és amelyet az előtérben lefelé mutató nyíllal ábrázol. A kiválasztott képek vagy videók automatikusan átkerülnek a böngésző alapértelmezett letöltési helyére.

A böngészőalapú kezelőfelület mellett néhány natív macOS-alkalmazás, például a Fotók és az iPhoto, lehetővé teszi az iCloudba történő bejelentkezést és a képek vezeték nélküli elérését. Eközben a PC-felhasználóknak lehetőségük van letölteni és telepíteni az iCloud for Windows alkalmazást, ha ezt jobban szeretik, mint a webes útvonalat.