PLS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A PLS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Audio Playlist fájl. Ezek egyszerű szöveges fájlok, amelyek hivatkoznak az audio fájlok helyére, így a médialejátszó sorba állíthatja a fájlokat, és egymás után lejátszhatja őket.

Fontos megérteni, hogy a PLS fájlok nem azok a tényleges audiofájlok, amelyeket a médialejátszó megnyit. ezek csak hivatkozások vagy linkek az MP3 fájlokra (vagy bármilyen formátumúak a fájlok).

Egyes PLS fájlok azonban lehetnek MYOB számviteli adatok vagy PicoLog beállítások fájlok.

Van egy PLS_INTEGER nevű dolog is, amelynek semmi köze sincs a PLS fájlformátumok egyikéhez sem. A PLS olyan rövid kifejezéseket is tartalmaz, mint a fizikai rétegváltás, kérem (szöveges szakzsargon) és a magánvonali szolgáltatás.


Hogyan nyitható meg egy PLS fájl

A .PLS kiterjesztésű audio lejátszási lista fájlok az iTunes, a Winamp Media Player, a VLC, a PotPlayer, a Helium, a Clementine, a CyberLink PowerDVD, az AudioStation és más médiakezelő szoftverek segítségével nyithatók meg.

A PLS fájlokat a Windows Media Player programban is megnyithatja a WMP-ben található Open PLS segítségével. (Erről a gHacks.net oktatóanyagban olvashat bővebben.)

Mint alább láthatja, az Audio Playlist fájlokat egy egyszerű szövegszerkesztővel is meg lehet nyitni, például a Notepad-et a Windows-ban, vagy valami összetettebbet, például egy ingyenes szövegszerkesztő alkalmazást.

Itt van egy minta PLS fájl, amely három elemet tartalmaz:

[lejátszási lista]
File1 = C: Users Jon Music audiofile.mp3
Title1 = 2 m hosszú audiofájl
Hossz1 = 246
File2 = C: Users Jon Music secondfile.Mid
Title2 = Rövid 20-as fájl
Hossz2 = 20
File3 = http: //radiostream.example.org
3. cím: Rádiófolyam
Hossz3 = -1
NumberOfEntries = 3
Version = 2

Ha szövegszerkesztőt használ a PLS fájl megtekintéséhez vagy szerkesztéséhez, akkor a fentiekhez hasonlót fog látni, ami azt jelenti, hogy valójában nem engedi meg, hogy a PLS fájlt használja a hang lejátszására. Ehhez szükséged van a fent említett programokra

A MYOB AccountRight és a MYOB AccountEdge olyan PLS fájlokat nyithat meg, amelyek MYOB Accounting Data fájlok. Ezeket a fájlokat általában pénzügyi információk tárolására használják.

A PicoLog adatnaplózó eszközökből létrehozott PLS fájlok a PicoLog adatnaplózó szoftverrel nyithatók meg.

Ha úgy találja, hogy a számítógépén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a PLS fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a PLS fájlokat, olvassa el, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a módosítás végrehajtásához a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani a PLS fájlt

Mielőtt elmagyaráznánk, hogyan kell átalakítani a PLS Audio Playlist fájlt, ne feledje, hogy a fájlban lévő adatok csak szövegek. Ez azt jelenti, hogy a fájlt csak más, szöveges formátumúra konvertálhatja, nem pedig multimédiás formátumra, például MP3-ra.

A PLS fájl konvertálásának másik lejátszási formátumra egyik módja az, ha az egyik PLS nyitót fentről használja, mint például az iTunes vagy a VLC. Ha például a PLS fájlt megnyitotta a VLC-ben, használhatja a Média > Mentse a lejátszási listát a fájlba lehetőség a PLS átalakítására M3U, M3U8 vagy XSPF formátumra.

Egy másik lehetőség az Online Playlist Creator használatával konvertálni a PLS-t WPL-be (Windows Media Player Playlist fájl) vagy valamilyen más lejátszási lista fájlformátumba. A PLS fájl ilyen módon történő konvertálásához be kell illesztenie a .PLS fájl tartalmát egy szövegmezőbe; a szövegszerkesztő segítségével másolhatja ki a szöveget a PLS fájlból.

Valószínűleg konvertálhatja a MYOB Accounting Data fájlokat és a PicoLog Settings fájlokat a PLS-ből egy másik fájlformátumba a fenti programok egyikével, amely megnyithatja a fájlt.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fenti információk egyike sem volt hasznos a fájl megnyitásához, akkor lehetséges, hogy csak rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Néhány fájlkiterjesztés szinte pontosan ugyanúgy van megírva, mint a PLS fájlok, de ezek nem kapcsolódnak a fenti formátumokhoz, ezért nem nyílnak meg ugyanazokkal a programokkal.

Például a PLSC (Messenger Plus! Live Script), a PLIST (Mac OS X tulajdonságlista) és a PLT (AutoCAD Plotter Document) fájlok nem nyithatók meg, mint a PLS lejátszási lista fájljai, noha a fájlkiterjesztésekben ugyanazokat a betűket osztják meg .

A fájljának más fájlkiterjesztése van? Kutassa meg azt, amelyet meg kell szereznie, hogy további információkat szerezzen a megnyitni vagy átalakítani képes programokról.