Hogyan lehet DVD-t másolni a számítógépre

A Handbrake nevű program segítségével DVD-ket másolhat a számítógépére. Így feltölthet filmeket mobileszközére, vagy a TV-n nézheti azokat a programokat, mint a Plex.

A kézifék használatára vonatkozó utasítások a Windows 10, Windows 8, Windows 7 és macOS 10.11 és újabb verziókra vonatkoznak.


Amire szükséged van egy DVD-felvételhez

Számos ingyenes DVD-rippelő eszközt találhat online. Például a Handbrake egy sokoldalú program Windows, Mac és Linux számára, amely lehetővé teszi Blu-ray és DVD lemezek másolását is. Több tucat beépített presettel rendelkezik, így optimalizálhatja filmfájljait a különböző eszközök, képernyőméretek és videófelbontások szerint.

A legtöbb DVD titkosítva van, hogy megakadályozza a fogyasztókat a másolatok készítésében, ezért szükséged lesz egy ingyenes dekóderre, libdvdcss nevűre, amely zökkenőmentesen működik a kézifékkel. Alternatív megoldásként használhat olyan prémium dekódert, mint a RedFox AnyDVD.

A szerzői jogi törvények tiltják a DVD-k másolását terjesztés vagy viszonteladás céljából, de a személyes könyvtár létrehozása otthoni megtekintéshez rendben van.


Hogyan használjuk a kéziféket DVD-k megrongálásához

A másolás folyamata gyakorlatilag ugyanaz a Windows és a Mac rendszeren:

  1. Töltse le a kéziféket és telepítse a számítógépre.

  2. Telepítse a dekódert. Az alábbi szakaszokban talál útmutatást a libdvdcss telepítéséről az operációs rendszeren.

  3. Helyezze a DVD-t a számítógép optikai meghajtójába. Használhat belső vagy külső meghajtót. Adjon néhány másodpercet a lemez elolvasására.

  4. Indítsa el a Kéziféket, amely azonnal felszólítja, hogy válassza ki a másolni kívánt forrásfájlt. Mac gépen válassza a ikont DVD hajtás a Kereső ablakot, majd válassza a VIDEO-TS mappát és válassza ki Nyisd ki.

  5. Windows rendszeren válassza a lehetőséget Mappa (kötegelt beolvasás), majd válassza ki a VIDEO-TS mappa hogy a filmet a Handbrake-be töltse be. 

  6. Amikor a film betöltődik, megjelenik az egyik kép előnézeti képe. 

  7. Válassza ki a Cím legördülő menüből ellenőrizheti, hogy a megfelelő filmfájl van-e kiválasztva. Általában a kézifék választja a megfelelő fájlt, de néha a filmnek különböző változatai vannak. Általában a kiemelt helyes.

    Szabadság Szög és fejezetek egyedül a beállítások; alapértelmezés szerint a helyes beállításokat kell megadni.

  8. Válassza ki a Előre legördülő menüből válassza ki a kimenet típusát. A kézifék olyan előre beállított beállításokat tartalmaz, amelyek a létrehozni kívánt fájl alapján választják meg a beállításokat az Ön számára. Például létrehozhat egy 4K HD filmfájlt, amely remekül fog kinézni, ha Roku TV-n játssza le.

    Fájlokat menthet Apple TV-re és mobileszközökre is, de minél jobb minőségű, annál nagyobbak lesznek a fájlok. Ha meg kell takarítania a lemezterületet, akkor válasszon alacsonyabb felbontású előre beállított értéket.

  9. Válassza ki a kialakított legördülő menüből válassza ki az egyiket MP4 or MKV. Az MKV fájlok ideálisak nagy felbontású filmekhez, de az olvasáshoz speciális szoftverre van szükség. Az MKV fájlok jól működnek a Plex és a Roku fájlokon, de az MP4 fájlok egyetemesebben támogatottak.

  10. Az utolsó választás a fájl mentésének helye. Válaszd ki a összefoglalás fülre írja be a film nevét a Mentés másként négyzetet, majd válassza a lehetőséget Tallózás hogy kiválassza a mappát, amelybe menteni kívánja.

  11. Ha elégedett a választásaival, válassza a zöld színt Rajt ikon Mac-en vagy Indítsa el a kódolást Windows rendszeren. A másolási folyamatot bármikor szüneteltetheti és újraindíthatja.

    Ha további filmeket szeretne feldolgozni, válassza a lehetőséget Hozzáadás a sorhoz. Kiválaszthatja Preview hogy lássa, hogyan néz ki a film. Ellenőrizd a Tevékenység napló, hogy megnézze, mely filmfájlok vannak már feldolgozva.

  12. Amint a film megszakad és a fájl mentésre kerül, a kézifék alján megtekintheti az előrehaladási sávot. A videofájlok minősége és mérete függvényében néhány perc és egy óra vagy annál tovább tart.

  13. Ha elkészül a film, látni fogja Kódolás kész Mac vagy A sor befejeződött Windows rendszeren. Most eltávolíthatja a lemezt a meghajtóból, és bezárhatja a Kéziféket. Ellenőrizze az elkészült videó minőségét, majd áthelyezheti egy másik helyre, vagy feltöltheti egy másik eszközre. 


Egyéb DVD-másolási lehetőségek kézifékkel

A Kézifék szoftverben különféle füleket fog észrevenni, beleértve:

  • Méretek
  • Szűrők
  • Videó
  • hang-
  • feliratok
  • fejezetek

Ezen füleken belül lehetősége van testreszabni a fájlméretet, a váltott soros beállításokat, a kódoló adatait, a képkockasebességet, az audio formátumokat, a nyelvi címeket és még a fejezeteket is. A legtöbb felhasználónak nem kell módosítania ezeket a beállításokat, de érdemes megismernie őket a minőség és a méret közötti tökéletes egyensúly elérése érdekében.


A dekóder telepítése a Windows rendszerre

Windows rendszeren először le kell töltenie a libdvdcss.dll fájlt. Válassza ki a 32 vagy 64 bites verziót, majd keresse meg a letöltési mappát, és helyezze át a fájlt a saját könyvtárába C: / Program Files / Kézifék könyvtárban.

Ellenőrizze a Windows Vezérlőpultot, hogy megtudja, van-e a Windows 32 vagy 64 bites verziója.

A dekóder telepítése Mac-re

A macOS biztonsági protokolljai megakadályozzák a könyvtárfájl telepítését egy telepítő segítségével. Szerencsére nagyon egyszerű módja van ennek a Terminal és a Homebrew nevű kiegészítő használatával.

  1. Nyissa meg a Terminált Mac-en.

  2. Másolja és illessze be az alábbi szöveget a Terminál ablakba, majd nyomja meg az gombot Visszatérés

    / usr / bin / ruby ​​-e "$ (curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"

  3. A rendszer kéri a kiválasztást Visszatérés és írja be rendszergazdai jelszavát.

  4. A folyamat az Apple Xcode fejlesztői szoftverének egyes részeit is letölti és telepíti. Jóváhagyja ezt, amikor az előugró ablak erre kéri.

  5. Miután a folyamat befejeződött, és látja a normál parancsot, másolja és illessze be az alábbi kódot a Terminal ablakba, majd nyomja meg az gombot Visszatérés.

    brew install libdvdcss

  6. Ha elkészült, zárja be a Terminál ablakot, és készen áll a kezdésre.