Az alapértelmezett böngésző módosítása a Thunderbird alkalmazásban

Kényelmes, ha postaládáját, elküldött fiókját és egyéb postafiókjait magával viszi, bárhová is megy, csak bejelentkezve olyan népszerű szolgáltatásokba, mint a Gmail és a Yahoo! Posta. De akár adatvédelmi és biztonsági, akár technikai okokból sok oka van az asztali e-mail kliens használatának. A nyílt forráskódú választások közül a Mozilla Thunderbird az egyik legnépszerűbb. Míg ez a szoftver általában felhasználóbarát, konfigurálható és könnyen kezelhető, előfordulnak olyan hibák és interfész-döntések, amelyek rögös utat eredményeznek.

Ezek az utasítások a Thunderbird 11.0.1-től 17.0.8-ig érvényesek. Más verziók eredményei eltérhetnek.


A probléma

A Thunderbird nem egyedül működik. Amikor telepíti a Thunderbird programot a számítógépére, számos más alkalmazással együtt telepíti. Ezen alkalmazások némelyike ​​működésbe léphet az e-mailek tartalma alapján. Azok az egységes erőforrás-lokátorok (URL-ek), amelyekre kattint, például a webhelycímek, a Thunderbird általában átadja az eseményt az alapértelmezett webböngészőnek.

Normál körülmények között mindez gond nélkül megy. A legtöbb operációs rendszer lehetőséget ad arra, hogy bizonyos konfigurációs képernyőkön alapértelmezett böngészőt válasszon, a legtöbb böngésző pedig lehetőséget kínál arra, hogy alapértelmezettként válassza őket. Néha azonban rosszul alakulnak a dolgok, és tudnia kell, hogyan mondja el a Thunderbirdnek kifejezetten, hogy melyik webböngészőt szeretné használni.


Állítsa be az alapértelmezett böngészőt a Thunderbird alkalmazásban

Ez a technika nem változtatja meg az alapértelmezett böngészőt az összes alkalmazásban. Ez a beállítás csak a Thunderbirdre vonatkozik.

Linux rendszeren ennek a változásnak az adott disztribúción kell működnie az adott asztali környezettel. Ha álnéven szimbolikus linkeket szeretne létrehozni a webböngészőhöz, szerkesztheti az / etc / alternatives / fájlt, vagy elmerülhet a Thunderbird Config Editor alkalmazásban, a következő javaslat ugyanolyan valószínűsíthetően működik és időt takarít meg.

  1. Nyissa meg a Thunderbird programot.

  2. Menj a szerkesztése menüben és válasszon preferenciák.

  3. Ban,-ben preferenciák ablakban válassza ki a Részletes Tab.

  4. Az ablak jobb alsó sarkában válassza a lehetőséget Config Editor.

  5. Megnyílik egy másik ablak, amely figyelmeztet arra, hogy a Thunderbirdet a Config Editorban feltörheti. Válassza a lehetőséget Elfogadom a kockázatot előre haladni.

  6. A kereséshez használja a Config Editor ablak tetején található keresést network.protocol-handler.warn-external.http.

  7. Dupla kattintás network.protocol-handler.warn-external.http és network.protocol-handler.warn-external.https hogy értéküket beállítsák Igaz.

  8. Zárja be a Config Editor alkalmazást.

  9. Ban,-ben preferenciák ablakban válassza ki a Berendezés Tab.

  10. Menj a Tartalom típus oszlopot és keresse meg http (http). Válassza ki az értéket a Akció oszlopot ugyanabban a sorban, hogy megtekinthesse a számítógépére jelenleg telepített webböngészőket tartalmazó választási lehetőségek listáját. Válassza ki az új műveletet, amelyet a Thunderbirdnek el kell végeznie, amikor egy http-vel kezdődő URL-t talál.

  11. Ugyanezt tegye meg https (https) a Tartalom típus oszlop. Ez minden olyan esetre kiterjed, amikor a Thunderbird megnyit egy URL-t, amely https-del kezdődik.

  12. nyomja meg közel hogy kilépjen a preferenciák ablak.

  13. Indítsa újra a Thunderbird alkalmazást.

Ha minden működött, a Thunderbird az URL-ekre kattintásokat küld a kiválasztott böngészőhöz.


profi tipp

A fenti lépések végrehajtásával beállíthatja a Thunderbird-et, hogy a számítógép többi alkalmazásában használt alapértelmezettől eltérő webböngészőt használjon. Ez hasznos lehet, ha aggódik az e-mailben érkező vírusok miatt, és ezeket a weboldalakat csak egy magas biztonságú böngészőben szeretné megtekinteni.

És kezelheti a HTTP-alapú URL-eket az egyik böngészővel, a https-alapú URL-eket pedig egy másik böngészővel. Ez megint megfontolandó lehet mind a biztonsági, mind az adatvédelmi kérdésekben. Bár megbízhatja a https (titkosított) kéréseit bármelyik telepített webböngészőben, érdemes lehet, hogy a HTTP (nem titkosított) kéréseit egy másik böngésző kezeli.