A Mozilla Thunderbird indításának kijavítása

A Mozilla Thunderbird egy teljes funkcionalitású, biztonságos és megbízható e-mail kliens. A felhasználók azonban észrevettek egy olyan problémát, ahol a Thunderbird fagyosnak tűnik, és nem indul el, még ha futni látszik is. A Thunderbird általában a következő hibaüzenetet adja vissza: "A Thunderbird már fut, de nem válaszol. Új ablak megnyitásához be kell zárnia a meglévő Thunderbird folyamatot, vagy újra kell indítania a rendszert." A Thunderbird bezárása gyakran ezt a további hibát eredményezi: "A Thunderbird-profilját nem lehet betölteni. Lehet, hogy hiányzik vagy nem érhető el."

Ha ezek a problémák merülnek fel, akkor itt olvashatja el, mi történhet, és mit tehet annak kijavítása érdekében, hogy a Thunderbird újra működjön.

Ezek a hibaelhárítási lépések a Thunderbird 68.8.0 és korábbi verzióira vonatkoznak.


A Thunderbird nem induló okai

Ha a Thunderbird nem hajlandó elindulni, és hibát ad vissza egy meglévő Thunderbird folyamatról, az azért van, mert a Thunderbird úgy gondolja, hogy a profilod használatban van. Ennek oka lehet egy elavult profilzár, amely a Thunderbird lezuhanása után maradt. Ez azt jelenti, hogy a Thunderbird nem zárta be megfelelően, vagy nem tisztította megfelelően az ideiglenes fájlokat. További folyamatok folynak a háttérben, és a Thunderbird zavart, dermedt és nem tud megnyílni.

Egy másik ok az lehet, hogy a Thunderbird egy másik számítógépen fut. A Thunderbird nem tud egyszerre több számítógépen futni, ugyanazzal a profillal.

Van néhány egyszerű hibaelhárítási művelet a probléma megoldására.

CC BY 2.0 / Flickr


A Thunderbird újrakezdése

Ha a Thunderbird fut, de nem válaszol, vagy azt állítja, hogy a profilod használatban van, akkor itt meg kell próbálnod.

  1. Zárja be és nyissa meg újra a Thunderbird-et. Mindig érdemes megpróbálni bezárni az alkalmazást, majd újra megnyitni. Válassza a lehetőséget Thunderbird> Kilépés a Thunderbirdből a menüből, majd nyissa meg újra az alkalmazást, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  2. Zárja be a Thunderbird alkalmazást egy másik számítógépen. Ha a Thunderbird egy másik számítógépen fut a profiljával, akkor a kiválasztásával zárja be a Thunderbirdet ezen a gépen Thunderbird> Kilépés a Thunderbirdből a menüből. Ezután jelentkezzen be újra a használt számítógépen.

  3. Öld meg Thunderbird háttérfolyamatait. Még akkor is, ha bezárta a Thunderbird alkalmazást, az alkalmazás a háttérben futhat. A háttérben futó Thunderbird folyamatok befejezése megoldhatja a problémát. Windows rendszeren ezt a Feladatkezelőből teheti meg.

    A macOS használatával kényszerítve lépjen ki az összes Thunderbird folyamatból az Activity Monitorról. Unix rendszeren használja a killall -9 mennydörgő parancsot egy terminálban.

  4. Indítsa újra a számítógépet. Az újraindítás könnyű megoldás, amely gyakran számos technikai problémát megold.

  5. Indítsa el a Thunderbird-et csökkentett módban. Ez elindítja az alkalmazást bizonyos kiterjesztések vagy kiegészítők nélkül, amelyek a hibaüzenetet okozták. Nyissa meg csökkentett módban, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

  6. Törölje a szülői zárolási fájlt. A szülői zárolási fájl minden alkalommal létrejön, amikor a Thunderbird elindul, és a Thunderbird bezárása után automatikusan törlődik. Ha a Thunderbird nem tudja megfelelően befejezni a zárási folyamatot, akkor ezt a fájlt nem töröljük. Kézzel törölje a fájlt, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

    Mac rendszeren nyissa meg a terminálablakot, és gépeljen be cd és egy szóköz. A Finder Thunderbird mappájából húzza az ikont a terminál ablakába úgy, hogy a mappa elérési útja azonnal kövesse a cd parancsot. nyomja meg belép hogy futtassa a parancsot, majd írja be rm -f .parentlock.

    Unixon törölje szülői zár és lock a Thunderbird mappából.

  7. Használja a LockHunter fájlkioldó eszközt. A LockHunter segítségével megtudhatja, mi akadályozza a Thunderbird megnyitását, majd állítsa le a program minden visszatartását, hogy rendesen használhassa.

  8. Javítsa meg a Thunderbird mappákat. Lehet, hogy egy mappa sérült. Javítsa meg a Thunderbird mappákat, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  9. Hozzon létre egy új Thunderbird-profilt. Lehet, hogy valami nincs rendben a Thunderbird-profiloddal. A Thunderbird és a Firefox profiljai információkat tárolnak a beállításokról, a levelekről, a fiókokról és a telepített bővítményekről. Ha valami nem sikerül, készítsen biztonsági másolatot a profiljáról, majd hozzon létre egy újat.

  10. Telepítse újra a Thunderbird programot. Ha ezen hibaelhárítási lépések egyike sem oldja meg a problémát, a biztonsági mentés érdekében helyezze át a profilmappát egy másik helyre. Ezután telepítse újra a Thunderbird-et anélkül, hogy profil lenne jelen. Mindennek frissen kell kezdődnie.