Az alapértelmezett formázási beállítások módosítása a Google Dokumentumokban

Amikor dokumentumot hoz létre a Google Dokumentumokban, az alapértelmezett beállítások, például a betűtípus, a sortávolság és a háttérszín automatikusan alkalmazódnak a dokumentumra. Ezen elemek bármelyikének módosítása a dokumentum egy részében vagy egészében eseti alapon elég egyszerű - de ha következetesen ugyanazokat a beállításokat használja a legtöbb Google-dokumentumban vagy az összesben, akkor sok időt és pénzt takaríthat meg magának. az alapértelmezett dokumentumbeállítások megváltoztatásával.

Web / Marina Li

Ezek az utasítások a Google Dokumentumok asztali verziójára vonatkoznak.


Az alapértelmezett formázás módosítása a Google Dokumentumokban

Az alapértelmezések megváltoztatása után az összes később létrehozott dokumentum tükrözi ezeket a beállításokat. Természetesen továbbra is megváltoztathatja a dokumentum bármely elemének formázását, de az alapértelmezett formátum következetes kiindulópontot nyújt.

A. Alapértelmezett beállításainak módosítása Normál szöveg a Google Dokumentumokban kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyisson meg egy dokumentumot.

  2. Jelölje ki a módosítani kívánt szöveget.

    Web

  3. A szöveg feletti sávban válassza ki a betűtípust, a betűméretet, a bekezdések közötti távolságot, a szöveg színét, a háttér színét vagy bármely más aspektust, amelyet módosítani szeretne.

  4. választ Format.

    Web

  5. választ Bekezdés stílusokat.

  6. Kattints Normál szöveg.

  7. Válasszon frissítés "Normál szöveg " nak nek mérkőzés.

    Web

  8. Kattints Format.

  9. Kattints Bekezdés stílusok > Opciók > Megtakarítás as my alapértelmezett stílusok.

    Web

Ugyanezen eljárással megváltoztathatja más elemek alapértelmezett formátumbeállításait is, például címsorokat, címeket, szegélyeket és árnyékolást. Ahelyett, hogy választanánk kialakított > Bekezdésstílusok, egyszerűen válassza ki a formázási beállítást, amelyet be szeretne állítani a bekezdésstílusok helyett. Frissítse a stílust, hogy megfeleljen a kiválasztott szövegnek, és mentse el alapértelmezett stílusként, és ezeket a stílusokat ezentúl minden létrehozott dokumentumban alkalmazzák.

Ha vissza szeretné állítani a Google Dokumentumok eredeti stílusát, válassza a lehetőséget kialakított > Bekezdésstílusok > Opciók > Stílusok visszaállítása.